樓主: abc123def456
打印 上一主題 下一主題
收起左側

拉3詳細技術分享 給大家一個學習好機會 A&Q

關閉 [複製鏈接]
回雙重同步錯誤:重複拉3唔可以同果D角色相題並論 整體角度拉3職唔算強 就算要勁都需要技術 禁職都只係驚勁姐 只不過係[禁拉3] 就末殺左冇技術既人。你要禁冇人唔比你禁 可能大家觀點唔同 所謂正確觀念係以經過客觀分析 而你好明顯地係用緊一般玩家主觀心態黎睇事。在此並無惡意 只係以事論事 希望見諒。
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

第一個問題係,整個帖都係講緊拉3 第二個問題係我並無要求你地必須遵從 決定權始終係你手到 我只不過係提出一個論點 改唔改變 有冇難處 都係屬於你地。好似你E一類典型既玩家 經常見到 對於勁唔勁E個問題 對大家黎講都係有D差異。其實成個關於禁拉3既問題 都只不過係一個例子或是比喻。不過順帶一提 就算係屈機職 引起反感都好 GC有E個角色係事實 無力改變 不如嘗試接受。
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

多謝你既意見 那是我錯。
回復 支持 反對

藉口尚算得體但略欠說服性

胡亂引文未見得體
略欠關連性
回復 支持 反對

算啦 唔好係度鬥串喇..以和為貴
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

回joshua92003:重視既意思係包括用者同其他玩家 當然有d玩家會另外想公平較量,或是害怕的藉口 咁係每個正常 ...
abc123def456 發表於 12-4-2010 17:36

只系想帶出其他Ser一樣重視手制與否
用搖控杆玩吾緊要,米當改制般看待(雖然改制的都會被我鄙視,但並不是重點)
旦系用輔助程式/Turbo加快其自身速度就已經不是其本人所能
所以尼樣先系被萬夫所指既原由,而且您認為能夠用手制去參戰GCWC嗎?
不過就算一場,我都唔想同屈機職玩
雙重同步錯誤 發表於 12-4-2010 18:11

請先弄清楚屈機的定義
屈機,就以莉3及莉4為例子,不用按多少個鍵變能夠輕易殺掉對方,而且高防到不得了
打極吾死,旦系佢打你又甘痛

雙反,可曾想過一隻拉3神手一秒要禁幾多個制先做出閣下所講既秒殺?
仲有,如果閣下只系跳左一下而被佢撞埋黎秒殺,基本上,您應該先諗諗,(點解自己做吾倒,而人地得)
閣下跳一下既高度最多只容許拉3耕6-7下,
6-7下,根本不足以秒同裝既血,
甘樣,佢有冇屈裝同Lv,另外您系米全血,敵人有冇用到隱身等..

吾同屈機職玩?吾好吾記得您曾經玩過拉3不下數百次
依家因為佢屈所以淆?甘您系米應該吾再玩Gc?淆哂所有職?.?
或者您吾會淆啲怪既,,甘您可以轉去打任;)
甘我好認真同您講一句,您吾應該再玩Gc,Gc絕對吾適合閣下.淆者請自淆,請過主

再者,因為您用得廢,人地用得神就吾得,咩心態?
即系只許勝,不許敗?打廢過您既人就得,勁過您既就吾同佢打?
荒謬,旦系就我所見閣下的戰績並不是很高罷了~_~
奈何拉3實在不平衡
正如官方搞比賽要禁莉3,4一樣
雙重同步錯誤 發表於 12-4-2010 18:24

拉3不平衡?閣下無需需繼續娛樂各位,亦都無謂獻醜
真正的不平衡莫過於新角新職
神手玩拉3能夠玩到這麼出神入化,可是"等價交換"來的
那些新角新職?靠得是甚麼?是屈
拉3並不是不平衡,而是閣下不懂得玩,不能攻破拉3而已

好一個例子,請問閣下知道嗎?主攻莉的大多也不是一些劍拉型技術玩家
而這些玩家,當她/他們剩下的血量少之又少的時候,便會開始進行逃跑的龜型技術
然後反攻,沒錯,游擊戰確是不錯的選擇,但是閣下又知道嗎?亞莉有加防
如此一來,她走了走,便等同其他職業走了兩走

再看對手的心理,眼見對手為莉3及莉4時,大多不會採取進攻模式,
會以"敵不動我不動"的戰略來作戰,這樣,便做成無止境的戰爭
好幾次玩生死,有莉3/4在場,最後也玩了/看別人玩了5分鐘以上

官方為縮短比賽時間,好讓比賽更有效率,讓更多玩家能受惠
逼於無奈地便禁掉莉3及莉4,以縮短比賽時間,來換取更多玩家受惠
官方這次這麼體諒一眾囍愛投訴的香港玩家,卻招人話柄,真可憐~
胡亂引文未見得體
略欠關連性
gavinng012 發表於 12-4-2010 19:44

其論點欠缺論據支持
使其說服力不足
有待改善
回復 支持 反對

五十步笑百步
回復 支持 反對