查看: 8111|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 星夢建議集中帖

無論有咩對【星夢Online】或【樂古星夢版】
既建議或不滿都可以系到發表!不多說了,
如果大家認為星夢那些地方不完善或如何如何都好,
都可以系到提出吧!希望官方人員見到各種建議或意見
會更新以改善星夢遊戲的質素吧=)
提出任何的建議或不滿都會加五至十樂點不等!
回復

我講先吧0.0就是精靈使應該加插其他種類的可以捉既寵物
因為剩系捉得波奇鳥精靈使好似無咩用(?)
回復 支持 反對

我講先吧0.0就是精靈使應該加插其他種類的可以既寵物
因為剩系捉得波奇鳥精靈使好似無咩用(?) ...
×笨≠小欣° 發表於 3-10-2010 22:56

同意~ 最好樣樣寵都可以catch
回復 支持 反對

同意~
CxK 發表於 3-10-2010 22:57

囧= .=有點呃帖成份xD
沒有其他可用的建議嗎._.?
難道星夢十分完美
回復 支持 反對

囧= .=有點呃帖成份xD
沒有其他可用的建議嗎._.?
難道星夢十分完美 ...
×笨≠小欣° 發表於 3-10-2010 22:58

十分完美=.=
板主唔好嚇我ar~~~
星夢≠完美
回復 支持 反對

十分完美=.=
板主唔好嚇我ar~~~
星夢≠完美
CxK 發表於 3-10-2010 23:07

甘快d嘔d意見出來吧- .-
回復 支持 反對

4/10
星夢-.-.... 唔知想點lo... 上年暑假玩完 e+玩返 完全冇更新過.... 係多左1~2個廢任-    -...
首先最重要既....
(1)可唔可以叫個 gm 唔好日日 返工=冇返工 定係根本冇gm返緊工... 愛理不理.叫極唔理.冇諗住理
(2)出埋11~14石?
(3)承接上面... 自己的機甲卡 可以升埋 100 120 140(將來) 出返D 100.120.140既甲裝?
(4)根據樓上既建議內容 【精靈使】 可以捉多D怪物寵 但應該唔洗話要住部怪都捉得嘰... 多D就好...
(5)呢個有少少破壞星夢文化.. 但一路都妄想有-.-... E+先改亦太遲... 不過都打埋出尼LA...
    10LV選職...30LV就職( 不如改可以揀其他職業轉?)  整多個70LV可以轉多次職?   (呢項純屬妄想..唔好砲轟我唔該...)
【活動】
(1)不如整多D活動LA 不過唔好整上次D問答活動 整都少搞D好... 實在係冇咩意思既活動
(2)要搞多D活動的話.. 不如參考下人地台灣既GAME既活動?
    【例如:打怪趺D活動用品出尼... 草起尼可以換某D野? (唔好戈種集字秘本活動換技能-0-)】
(3)活動的話...: 係D地圖度 既某D隱蔽位.. 放活動既物件(例如1舊石?  玩家搵到 禁下舊石 可能出D有用既野 OR王 有寶趺?
【刻紋】:
冇咩挑剔LU,,, 出紋 比E+個速度快少少就OK
出多幾種唔同效果既紋?
補MP?HP?既紋?
【其他】:
出個   冇死經周?(包括隻揪?)

星夢要改善既地方真係太多... 或者出返D野吸引玩家既地方都可以有好多.. 真係希望可以改下

5/10
突然又諗到幾個.. 補充下先..
[ 功勳上限提高? ] [ OK點數..? 太耐冇更新喇! ] [ 指南戈度個怪物列表好似有出錯? 例:亞斯大軍..魔機兵 既LV?(應該仲有) ]
[ 怪物列表應該張某D怪物定義為 任務怪? (魔機兵天.地.人?) (10選職任怪?) (30LV就職任怪?) ]
[ 怪物列表應該新增返 新出任既怪?  戰平個 柏古?怪貓? 遺地個 蝙蝠? 戈隻龜? ]
其實仲有一個最最最最最重要既.... 最想真係呢個實現.... (唉~~~) 更新快D LA... - _ -)

7/10
同時可擁有刻紋上限增加.....
E+最多 3個紋技  不如增多D? 5個?

10/10
點甲[魔龍甲.c甲.bee甲]可裝上 機甲卡(好人卡戈類 / 新出一種?)

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
×笨≠小欣° + 30 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

(1)可唔可以叫個 gm 唔好日日 返工=冇返工 定係根本冇gm返緊工... 愛理不理.叫極唔理.冇諗住理
10a.m.至8p.m.應該刀會有GM當值、我可以回答的是GM也是人也要休息的時間
不能長時間24小時待在電腦前吧- .-

(2)出埋11~14石?
好像沒有什麼大用途(?)仲介人再出11~14石的任務嗎- .-
用處何作?

(3)承接上面... 自己的機甲卡 可以升埋 100 120 140(將來) 出返D 100.120.140既甲裝?
即系可以將機甲升做100、120級再出些100、120級機甲裝備吧

(4)根據樓上既建議內容 【精靈使】 可以捉多D怪物寵 但應該唔洗話要住部怪都捉得嘰... 多D就好...
因為現時精靈使只能捉一隻寵..好像沒有用處的職業 , 同意應增加精靈使可以捉既寵既品種

(5)呢個有少少破壞星夢文化.. 但一路都妄想有-.-... E+先改亦太遲... 不過都打埋出尼LA...
    10LV選職...30LV就職( 不如改可以揀其他職業轉?)  整多個70LV可以轉多次職?   (呢項純屬妄想..唔好砲轟我唔該...)
其他新職業及三轉我唸個個刀想吧-. -因為現有既轉職10Lv同30Lv不太能夠滿足玩家吧..
因為30Lv轉完職後就無得三轉戈d只有升級升級再升級- .-依樣個個刀想
不過我唸星夢官方會吾會比心機設計新任務新職業新技能呢...?

【活動】
(1)不如整多D活動LA 不過唔好整上次D問答活動 整都少搞D好... 實在係冇咩意思既活動
有咩類型既活動可以搞._.?

(2)要搞多D活動的話.. 不如參考下人地台灣既GAME既活動?
    【例如:打怪趺D活動用品出尼... 草起尼可以換某D野? (唔好戈種集字秘本活動換技能-0-)】
官方設計方面會否有困難Orz-.-

(3)活動的話...: 係D地圖度 既某D隱蔽位.. 放活動既物件(例如1舊石?  玩家搵到 禁下舊石 可能出D有用既野 OR王 有寶趺?
【刻紋】:
冇咩挑剔LU,,, 出紋 比E+個速度快少少就OK
出多幾種唔同效果既紋?
補MP?HP?既紋?
補MP --- 星背
補HP --- 分流
加速 --- 天馬

【其他】:
汗...有PVP Ser及PVP場了

星夢要改善既地方真係太多... 或者出返D野吸引玩家既地方都可以有好多.. 真係希望可以改下
例如...?
回復 支持 反對

【其他】:
汗...有PVP Ser及PVP場了
×笨≠小欣° 發表於 4-10-2010 21:28

pvp唔比用甲wo -~-
回復 支持 反對

我覺得星夢其實都有幾多野改善:

1. 唔好整d(不能交易)既裝la~,搞到開左右無可以放,sai曬人地d錢。
2. 整多d新裝備比低lv玩家,因為裝根本唔夠用。
3. 重出一d絕版裝,因為絕版裝既價越炒越貴>.<"
4. 神級無器修理費用太貴,好多玩家都付擔唔起。
5. 出多d有新意or勁d既裝or道具,例如十經卡、防止魔機兵使用魔攻卡等等........
6. 戰團系統要改善,個戰團領地成日比某戰團壟斷。
7. 要多更新,推出新既任or活動。
8. (尤其重要)GM系統要改善!!!十次call GM,十次都無人理!!!!!!

暫時係禁多,遲d再有再加上去~
希望我打既野唔會無人理.....

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
×笨≠小欣° + 20 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對