打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔開心......我不尊重承諾...我失信...

話說因為考完試.........
大家同學來諗住搞活動
之後一個女仔就建議燒野食
但係唔係成班,我地班有幾個小圈子..
所以約人就約左我地一邊既人去燒
個個都答應哂
之後過左幾日,我聽到另一邊人話搞踩單車同埋燒野食
當時成個心都飛左埋去
勁有興趣,勁想去踩單車
之後就問個女仔好唔好一齊搞
又踩單車又燒野食
但係個女仔堅決反對
當時我傻下傻下未知日期.......
個女仔就問我,我想去邊邊,定係兩個都去
我當時個心好似飛左埋去踩單車個邊
就冇諗到自己應承左個女仔.......
我就同個女仔話:「對唔住啊....」
個女仔就好嬲係咁強調我承諾左佢....
我當然知道...但我就係諗野唔經大腦....
我馬上問下另一邊人,個時間係幾時
問到,知道原來時間係唔同既....
就想同佢講,想佢俾多次機會我,我會去佢個邊
但個女仔停左一陣,冇答我
之後再同我講話就話:「唔洗對唔住啦,我del左你個名啦,你去你個邊啦,你唔洗黎啦」
我不停咁道歉,希望可以補救返
佢又話:「我唔係嬲你反口,我嬲係嬲你有諗過放棄我地。」
「係你目中當我地係乜,你心照啦。」
但我心諗,係我心目中,朋友係擺係好高既位置,點解要講到我好似唔重視朋友咁?
一直係咁叫我心照,我真係唔知你點樣諗我.....
係全班入面,我當哂個個都係朋友,係我心目中,朋友無分高低
點認為我唔尊重你呢?定係想我一定要將我成個心都放落你到?
之後我又話:「不如下次我陪返你地唱k丫....我獻出我第一次(本人未入過k房)」
之後佢就話:「要我唔嬲都得,你呢種行為真係唔要得,唔好有下次,有下次一定唔理你。」
一路3日內都冇傾計
之後到左今日......
乜都汁好哂,換好哂衫,想出門口
之後就有個同學打黎話取消左,因為沙田個邊落雨.......
佢地直接諗住去唱k
但係我本來就諗住燒完野食就走,唔去唱k
(佢地本來諗住下午4點燒野食,燒到12點去唱K唱通頂....)
之後就話唔去啦....
仲同埋個女仔講話唔去.......
個女仔就話:「哦?你唔係話要將你第一次俾我地咩?好有誠意喎」
之後我又不停咁道歉.....
因為我本來既意思係諗住同佢地,放學之後去食K Lunch......唔係咁快直接去唱k...
我又講對唔住.......
佢話:「我對你冇咩期望」
我又同佢講話:「我想親口同你講對唔住,因為想同你做返朋友」
佢就話:「唔洗講對唔住啦,你收返啦,我受唔起」
唉.............點算?????我識左佢半年.....但都唔想無左呢段友情....
我真係當佢係朋友黎....點解我會做出呢d事?唔通我真係對朋友呢樣野有誤解?
回復

我覺得.....個女仔有心玩野~等你內疚~呵呵

但係佢真係想你去.......我覺得
回復 支持 反對

我覺得呢d好少事-,-  嬲唔緊要..但點解佢嬲咁耐,'' 你都講左咁多次對唔住..''佢都咁冷淡..不過應該好快無事..''不過下次樓主你就真係要注意下信用呢樣野
回復 支持 反對

==自己拎黎賤姐

+上個女仔又玩野

唔好做fd囉--
回復 支持 反對

其實唔係個女仔玩野囉
明明承諾左 但又唔去
而且係因另1邊有活動
你當佢地係咩 即用即棄?
承諾就應該去 就算 另1邊好玩D 但朋友邊有咁計
回復 支持 反對

要是我也會生氣