打印 上一主題 下一主題
收起左側

好失敗啊[請入]

唔知點解比D女仔係甘望住我就會面紅/成為成班既焦點個陣又係
同女仔傾下計都會好緊張但同男仔又可以玩得好埋-.-
佢地同我講野個陣我又唔理佢地..其實唔係我唔想理佢地係我驚驚地甘
所以基本上成級D女仔都話我好cool好神秘但其實我唔係lo 我只係唔識點同女仔相處ja-.-同男仔就完全冇問題  我都唔知點解我會甘易緊張一緊張就好易面紅跟住D人又問我點解塊面點解甘紅-.-
我都唔知點答佢地好
依個問題可以點解決@@?我之前都唔會甘既就係唔知幾時開始變到甘-.-
回復

緊張時會面紅是正常的,
如果要改善這情況,可以從群體活動著手,
練習一下樂樂大方的表情,久而久之習慣它。
回復 支持 反對

慢慢同女仔溝通吧..記住要有笑容喔
回復 支持 反對

同我一樣,我都好驚面對女仔.
但係又想同佢地傾計,又唔知講咩好.
回復 支持 反對

同我一樣,我都好驚面對女仔.
但係又想同佢地傾計,又唔知講咩好.
Mr魂 發表於 21-12-2009 10:16 PM

我驚就唔係好驚....
熟果d 無咩所謂
但係好多時唔知 講咩好囉...
回復 支持 反對

我唔鍾意同女仔講野= ="
我鍾意同女人講野
回復 支持 反對

比d信心....你得既....十卜
你仲好過我
我係冇人理嗰種
回復 支持 反對

我以前都有試過咁既經歷,其實係有方法克服既
你要知道點解自己會有咁既問題,係唔係對果個女仔有d特別感覺呢?
只要你明白,男仔女仔都係人姐,洗乜咁驚?如果你克服到,其他人對你既印象都會改變,朋友都自然多d
回復 支持 反對

唔知點解比D女仔係甘望住我就會面紅/成為成班既焦點個陣又係
同女仔傾下計都會好緊張但同男仔又可以玩得好埋-.-
佢地同我講野個陣我又唔理佢地..其實唔係我唔想理佢地係我驚驚地甘
所以基本上成級D女仔都話我好cool ...
yiuyou 發表於 17-12-2009 20:13

如果真係一個人太驚 可以搵個FD陪你去一齊吹水嫁嘛[[onion_32]]
回復 支持 反對

我以前都有試過咁既經歷,其實係有方法克服既
你要知道點解自己會有咁既問題,係唔係對果個女仔有d特別感覺呢?
只要你明白,男仔女仔都係人姐,洗乜咁驚?如果你克服到,其他人對你既印象都會改變,朋友都自然多d ...
§小雷§ 發表於 12-1-2010 23:35

冇特別感覺...因為我係個種可以2年同班可以完全冇同佢地傾過一句個隻黎-.-
其實我依家都以經盡量改進緊嫁la...因為之前發生左D令我好唔開心既野 令到我性情180度專變
變到好冷淡對任何野都唔在意 對任何野都冇興趣提唔起精神 好似廢人甘冇晒人生樂趣
晒左我3年半時間...不過依家心情好番好多 但都係有小小唔開心既不過都係平常野冇咩大不了-.-
回復 支持 反對