查看: 22062|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] <台版新手專欄第6話> 名聲與寶石合成 ~ !!

名聲 , 有人以為冇用 , 其實多多少少都到影響個人 .
名聲越高 , 你休息坐個張椅子 , 就越靚 , 稱號都有不同變化 .

0 - 199 -> 平民
200 - 999 -> 守衛兵
1000 - 1999 -> 見習騎士
2000 - 3499 -> 騎士
3500 - 4999 -> 親衛兵
5000 - 7999 -> 騎士團團長
8000 - 9999 -> 總司令官
10000 -> 我唔記得=.=

係掛寵區 , 掛寵經驗增加 ,
魔石強化成功率增加 ,
原石合成成功率增加 ,
寶石合成成功率增加 ,
迴避率增加 ,
無視敵人防禦發動率增加 ,
技能損傷值增加 (祭司同聖靈使補血量會增加)

點可以加名聲 ??
3個方法 ~

1. 解任 , 唔係普通證明任 , 係有+屬性比你既證明任 ,
解一階回一次+20 , 2階+50 , 3階+80 , 4階+100 .
有時你會睇到75頻玩野狼名聲團 ,
就係野狼森林不斷解1階證明任洗名聲 , 不譆依家少左好多......"

2. 合寶石 , 下面有講 .

3. 買!! 下!?? 點買名聲=0=?
D人賣名聲 , 先要令到個人墮落值做30(即係開紅殺白人6次) , 之後就比買家殺 ,
殺一次過到800 , 通常最多過到8000到 ~
唔記得左1比幾多啦 ~ 太耐冇玩 ~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
寶石合成 , 成功會加名聲 , 失敗會減名聲 .
通常我就咁合 ,

紅寶石 -> 3塊碎片 , 合成成功名聲+5 . 失敗-1
藍寶石 -> 3塊碎片 , 合成成功名聲+20 . 失敗-2
綠寶石 -> 3 - 5塊碎片 , 合成成功名聲+40 . 失敗-2
鑽石 -> 4 - 5塊碎片 , 合成成功名聲+40 . 失敗-2
綠玉 & 阿達蠻提司 -> 我未合過-0-"
玄鐵原石 -> 4塊碎片 , 合成成功名聲+20 . 失敗-2
鋼鐵原石 -> 4塊碎片 , 合成成功名聲+10 . 失敗-2
白金原石 -> 4 - 5塊碎片 , 合成成功名聲+40 . 失敗-2
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
回復

合藍寶4塊次次失敗~"~紅寶4塊次次成功~"~""
回復 支持 反對

玄鐵原石 -> 4塊碎片 , 合成成功名聲+20. 失敗無留意,好似都係-2
回復 支持 反對

綠寶石同鑽石都3粒-_-!'好易爆
回復 支持 反對

綠寶石同鑽石都3粒-_-!'好易爆
nakuz_445634 發表於 11-8-2009 12:20 PM

你多都係冇鬼用 , 我試過連續10次5塊咁合
得一次得 ,
3塊咁合 , 成功2次-0-
回復 支持 反對

咁係咁岩姐=3="
雖然我都試過3粒係會成功...
回復 支持 反對

咁係咁岩姐=3="
雖然我都試過3粒係會成功...
nakuz_445634 發表於 12-8-2009 09:56 PM

如果你計番成本就會發覺3塊咁合係著數d咖
回復 支持 反對

玄鐵原石 -> 4塊碎片 , 合成成功名聲+20. 失敗無留意,好似都係-2
smiles927 發表於 11-8-2009 03:36 AM

冇+20咁多 ,
有既話我收碎片黎衝名聲啦~
回復 支持 反對

幫你推推先^^呵呵
回復 支持 反對

又更新左 ~
回復 支持 反對