查看: 3758|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] <台版新手專欄第5炮> 魔石與證明 ~ !!

任務證明 , 分為兩種 , 一種係普通證明 , 解完個任就比你做獎勵 , 但係得個睇字 . 冇用既 .
一種係能力型證明 , 解完任務後既獎勵 , 但係有加能力 .
能力型證明主要有 : 加力 , 加敏 , 加智 , 加HP , 加MP , 加攻擊力 , 加防禦力 , 加迴避 , 加命中 , 同埋加組隊時Exp , 總共有十類 .

加力 , 加敏 , 加智既 , 有3階 , 1階+2 , 2階+3 , 3階+7. 依類既3階證明係交易唔到既 , Lock死係個人到 .
加HP , 加MP既 , 有3階 , 1階+100 , 2階+120 , 3階+150 .
加命中 , 加迴避既 , 都係有3階 , 1階+2 , 2階+3 , 3階+5 .
加攻擊力 , 加防禦力既 , 有4階 , 1階+100 , 2階+120 , 3階+150 , 4階+400 . 依類既4階證明都係會Lock死係個人到 , 交易唔到 .
加組隊時Exp既 , 有2階 , 1階+3% , 2階+5% , 依類既2階證明都係一樣 , Lock死左易唔到咖 .

加HP , 加MP , 加命中 , 同加迴避既3階證明 , 會有2個任務 , 分別合做兩個4階證明 .
最後 , 依兩個證明會再同加攻擊力加防禦力既4階證明 , 會有一個任務 , 合成做一個最後既證明 ,
就係霧之哥布林的介指 .

附件有詳細資料給予觀看 ~ 請自行下載 ~

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
魔石 , 之前係未開放既 , 開放左之後 , 升LV係有幫助 .
魔石分為8種 , 加力 , 加敏 , 加智 , 加命中 , 加迴避 , 加HP+MP , 加物攻物防 , 同埋加魔攻魔防 .

魔石強化素材主要有6樣 , 紅寶石&天青石(結晶體 , 合金(白色) , 合金(金色)) .
結晶體成功率+5% / 10% , 合金 (白色) +15% / 20% , 合金 (金色) +25% / 30% .

注意 : 左邊數值係紅寶石 , 右邊係天青石 .

魔石最大上限為+50 , 時限為30日 , 強化成功都會加名聲 , 每段數值成功率都不同 .

升+1 - +10成功率係100% , 但係唔加名聲 .
升+11 - +20 , 每成功一次 , 名聲+1 .
升+21 - +30 , 每成功一次 , 名聲+2 .
升+31 - +40 , 每成功一次 , 名聲+3 .
升+41 - +50 , 每成功一次 , 名聲+4 .

之前有活動係有送魔力淨水 , 加埋佢黎強魔石 , 成功一次+5 .
通常升+31之後既數值都好難 , 升到+30已經係極限 , 但係我有見到有人賣+50既魔石....."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

任務證明一覽.zip (9.5 KB, 下載次數: 161)
回復

證明除左解任之外都冇用=.="加得咁小...
回復 支持 反對

是喔
解左等於冇解到xd
回復 支持 反對

有得加總好過冇得加呀
回復 支持 反對

幫你推推先^^呵呵
回復 支持 反對

自己推番上去先~~~
回復 支持 反對

駿
你有時間整埋啲任務名吧=3=
依家都唔知道做邊先  鳴鳴哇
回復 支持 反對

駿
你有時間整埋啲任務名吧=3=
依家都唔知道做邊先  鳴鳴哇
nakuz_445634 發表於 20-9-2009 07:41 PM

嗯 , 我會搞搞佢咖啦 ~
回復 支持 反對

身體魔石20LV 好有用啊 ....80W到升到20LV.....初期新手冇錢買裝整舊魔石都唔錯GA....
回復 支持 反對

身體魔石20LV 好有用啊 ....80W到升到20LV.....初期新手冇錢買裝整舊魔石都唔錯GA....
hillidwai 發表於 22-9-2009 04:51

係丫!!!!我都覺得幾有用=]
回復 支持 反對