打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 我想砌機

咁我即係叫佢裝咩?點同戈個人講?
booxoo 發表於 27-3-2009 05:56

現在普遍使用vista
建議安裝vista  32位元作業 (除非你使用4 g ram 以上先用64位元)
你可以安裝vista (又或者上網下or 問下人有冇x解)
回復 支持 反對

現在普遍使用vista
建議安裝vista  32位元作業 (除非你使用4 g ram 以上先用64位元)
你可以安裝vista (又或者上網下or 問下人有冇x解)
星月仔 發表於 27-3-2009 18:54

即係同戈個人講叫佢幫我裝vista  32位元 咁ar?
裝vista  32位元要破解碼?
回復 支持 反對

即係同戈個人講叫佢幫我裝vista  32位元 咁ar?
裝vista  32位元要破解碼?
booxoo 發表於 28-3-2009 03:57

"即係同戈個人講叫佢幫我裝vista  32位元 咁ar?"
您喜歡
"裝vista  32位元要破解碼?"
出面啲人唔會同你x解
因為系捉法版權問題
不過您可以用msn 搵我
我幫您整
回復 支持 反對

"即係同戈個人講叫佢幫我裝vista  32位元 咁ar?"
您喜歡
"裝vista  32位元要破解碼?"
出面啲人唔會同你x解
因為系捉法版權問題
不過您可以用msn 搵我
我幫您整 ...
星月仔 發表於 28-3-2009 11:56

哦  但係我就5到你時間上-3- 我有日放假上左成日都見5到你上-3-
回復 支持 反對

哦  但係我就5到你時間上-3- 我有日放假上左成日都見5到你上-3-
booxoo 發表於 29-3-2009 04:05

想搵到我通常都要留言
見到我on msn 系你地概運氣 :p
因為我唔多鐘意on msn / qq / icq 個類
上去都系有事先會上
再加上我平時一日對電腦概時間好小
所以要珍惜- -唔會咁得閒on
回復 支持 反對

下-3-咁係米裝返xp 都得? 我d fd話vista冇咁好用-3-
正版xp係米又要破解碼?
回復 支持 反對

星月仔你上次比我戈d電腦組件我重新整理過同改左小小野 你可5可以幫我睇下個價錢係澳門買5買到得5得ar??麻煩曬你了^^

cpu : Intel Core 2 Quad Q8200       $1300
ram : Kingston  2G DDRII 800(KVR800D2N6/2G)      $150
顯卡: Galaxy GeForce 9800 GT 1GB HDMI      $1000
硬盤: Seagate 500G SATAII 32M(7200.11/ST3500320AS)     $450
供電器:Antec SP400     $400
底板:Gigabyte GA-EP45-UD3L       $1000

回復 支持 反對

星月仔你上次比我戈d電腦組件我重新整理過同改左小小野 你可5可以幫我睇下個價錢係澳門買5買到得5得ar??麻煩曬你了^^

cpu : Intel Core 2 Quad Q8200       $1300
ram : Kingston  2G DDRII 800(KVR800D2N6/2G)     ...
booxoo 發表於 3-4-2009 00:15

有個好大概問題
我未見過2G RAM 便到咁
(150$= =?)
ram : 金士頓 2G DDRII 800(KVR800D2N6/2G)                 (新產品 大約430 $內)

正確系:
ram : Kingston  2G DDRII 800(KVR800D2N6/2G)      $450
顯卡: Galaxy GeForce 9800 GT 1GB HDMI      $980

硬盤: Seagate 500G SATAII 32M(7200.11/ST3500320AS)     $450
供電器:Antec SP400     $400

( SP 400供電有可能唔夠電供,不過如果真系唔夠,
安機條友會同您講,佢會同您換供電,請放心)
底板:Gigabyte GA-EP45-UD3L       $1000

注意:一定要一個大機箱
(如果屋企細就用中機箱,因為您到夏天就會知咩系熱=])
       一般好用概機箱最小要400 起低
       重有同佢講,"我"要買一啲機箱散熱風扇
       最好買兩個 中/大 概機箱散熱風扇 佢會同你安系機箱入面

因為有好機就要做到最好概散熱器比部電腦
宜啲錢唔好咁珍惜
因為有助電腦散熱同加長電腦的使用年期
我當初就系冇買到啲散熱器
搞到張顯卡用佐六個月就88了
不過,如果你真系唔想買機箱散熱風扇
可以買完電腦個陣
番到屋企把機箱正面左側的機版除下來
有助機箱散熱
以上全部合計約 $ 4900 MOP
確定澳門有得買
注意顯卡有可能澳門有好小地方有得買宜種上級顯卡
=======================================
但系注意顯卡系 1 GB HDMI (小心比佢呃佐系512 DDR 3 RAM)
買完野,拎啲產品番屋企
顯卡個盒有寫系幾RAM
唔識可以影張機盒大合相上黎
等我睇下有冇比人呃到
機盒一定要KEEP
因為有哂啲驅動系啲機盒到
日後重安裝WINDOWS 所用到的
如果冇跟機的原始驅動碟
非一般人都幫您唔到=]
除非你安VISTA .HAHA
因為WINODWS VISTA會送佢出VISTA 前概產品驅動

您的顯卡圖
回復 支持 反對

買機個陣最好去多幾間問下價
價錢合理當可買
最重要系個間SHOP有冇貨= =|||||||||||||||||
因為我試過有啲SHOP好黑人僧
你成部機買/OR 買個到概套裝機
先有個啲貨
簡單黎講就系SHOP內冇放出黎
但系你指名+成部機買先會賣比您= =|||
重有一點要問您= =|
就系點解要咁大粒字引用我個名=.=a?
還有叫我星月就可以
回復 支持 反對

買機個陣最好去多幾間問下價
價錢合理當可買
最重要系個間SHOP有冇貨= =|||||||||||||||||
因為我試過有啲SHOP好黑人僧
你成部機買/OR 買個到概套裝機
先有個啲貨
簡單黎講就系SHOP內冇放出黎
但系你指名+成部機買 ...
星月仔 發表於 3-4-2009 18:49

我諗住叫幫開我整電腦戈個野幫我砌架咋-3-
我會比張野佢睇叫佢幫我睇下個價o5ok-.-聽講佢開電腦鋪-3-
我驚你睇5到嘛=3=先放咁大隻字-3-下次我會細返小小^^
回復 支持 反對