查看: 19902|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

朋友 全都反了 知己. . . 也沒有

唉. . .  原本係學校一班fd  總共7人

有陣間 係好平常咁   但係又於某幾個   睇唔順眼某某人

其實好多人都係. . . 跟住杯葛左一個走

得番6個人一齊  

之後   帶頭果個同另外3個又唔知搞乜

得番3個加埋我

之後  我自己又唔想同帶頭既另外果個一齊

但係帶頭果個有d唔想

我唯有自己默默退出

咁就得番半個 FD

就係帶頭果個人

唔知點解   雖然我得番一個FD   而其他   即係之前杯葛左個一個同 果3個又一齊

而我就因為帶頭果個唔肯同另外果個反面  

所以我都唔係同佢咁FD

係LE 陣入面   我有時覺得  朋友  可有可無

就算反左咁多個  都冇可惜

我唔知點解   我頂多都係當佢地係朋友

知心既得半個   而知己係冇架. . .

我發覺  從來冇人明白我  

就算之前果個7個人  入面   1個都冇

我E家都係想要個真心朋友  同知己啫

唔係都咁難呀. . . .      

知己乜唔係  好清楚自己既好好朋友來咩

但係我睇真D  係冇D 咁既人係身邊

我唔開心   冇人知

真係好唔開心    從來覺得係冇人明白我

都唔知到左番學   果陣   係咪得番自己一個人食飯

一個人係小憩  自己玩

一個人放學. . . .

唉. . . .失落中

也不知道怎麼辦. . .. 點算好/ / /

.......................
回復

沒有永遠的朋友 只有永遠的利益(好似唔相干 -__-)
樓主,朋友可以再識過 知己的確係難求
至少我都冇知己,
而我既朋友 只係返學果時先成日傾計 平時甚少出街/傾電話
所以自己1個人係屋企都幾悶

祝樓主識到新朋友,有開心又快樂既友誼
回復 支持 反對

我也是這樣,我小時一年內可能見到雙親一兩次面。係班上D人個個針對我。
從此我在學校沒有朋友,一個也沒有。連朋友也沒有,何來有知己。
有人問我:沒有朋友能不能生活?
我:可以,我就是模樣。
希望你知「沒有朋友能生活】。放心,天自然會比機會你遇到新朋友。
回復 支持 反對

其實我小時候都係

係班入面   冇咩人like 我 得1,2個有計傾

而很多人都針對我  到左e家都有

仲要講埋d 野係人身攻擊咁

只有自己一個人. . .

**

我之前同個fd 去行街
係我倍佢
但係  行多幾次之後
我 發覺我根本唔係行街既人

同佢又唔多岩o牙   
其實我先知

其實身邊的全都只是    普通既朋友
而唔係好朋友   

我都希望我可以搵到個知心既朋友. . .

**我唔知點解  我通常覺得  女仔會較易明白我. . . .
回復 支持 反對

原帖由 tommkit200 於 12-8-2008 13:22 發表
其實我小時候都係

係班入面   冇咩人like 我 得1,2個有計傾

而很多人都針對我  到左e家都有

仲要講埋d 野係人身攻擊咁

只有自己一個人. . .

**

我之前同個fd 去行街
係我倍佢
但係  行多幾次之後 ...

你是女嗎? 通常都係同性會比較容易相處
自然會關心你,所以你覺得明白你 都岩既
回復 支持 反對

如果你講既知己係知道自己係咩人- -
咁我都沒有... 同我識左7年既朋友都唔清楚我係咩人
分分鐘 識我2年既朋友仲知道我更多事
回復 支持 反對

原帖由 tommkit200 於 11-8-2008 21:39 發表
唉. . .  原本係學校一班fd  總共7人

有陣間 係好平常咁   但係又於某幾個   睇唔順眼某某人

其實好多人都係. . . 跟住杯葛左一個走

得番6個人一齊  

之後   帶頭果個同另外3個又唔知搞乜

得番3個加埋 ...

無為杯唔杯葛丫....
你心中的朋友就只有學校的同學嗎???
就算係參加補習班也能多識朋友....
知己就唔好咁快盼望有住......
你首先要既係朋友....
一個唔識既人→知道有呢個人→呢個人識你你又識佢→朋友→好朋友→知己..
要搵一個知己要經過幾多個程序??
好啦,知己方面搞掂左....
而朋友方面....如果你唔主動識其他人....根本就冇辦法識到人
首先你想唔想同佢地分開先?你開得呢個post只有2個原因.
1:係你失去左呢d朋友唔知點搵新既朋友
2:係你唔想失去呢d朋友......
你講到呢d朋友唔了解你....咁你又了唔了解佢地???
你頂多都只係朋友....咁點解唔繼續落去做朋友??
知己難求呀......要多同人交流.....識朋友,第一件事就係唔好怕醜.....
而家可以講既就係咁多...睇你點念啦.......
回復 支持 反對

唉.........我同樓主冇咩分別之2.3年班好多好朋友但到左4年班冇晒朋友仲比全人針對,番學.小息.放學.都係自己1個,明明之番學.小息.放學都好多人,e+就自己1個,有時5開心溫個人傾下計都冇,連父母都冇計傾!唉............得自己1個好難受呀[[bao_29]] [[bao_29]]
回復 支持 反對

YYE家咁多POST多係D朋友GE
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

沒有永遠的朋友 只有永遠的利益

依句講得岩
回復 支持 反對