樓主: ppg12345678
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 1.0 綠亞外交戰-打得最好既一場

關閉 [複製鏈接]
見樓主畀人插得咁high,我都忍唔住down黎睇下;P
回復 支持 反對

原帖由 sesameb 於 2007-5-30 09:12 發表

我諗我可以代一代佢表達下...
其實這種玩法冇話唔好,只不過係,你在game度不過是不停叫人同你同盟,而自己就龜足三個鐘...睇人打生打死....
如果你只係team左一個同盟,並且兩個人可以力戰其他6人....咁我就 ...

勝者為王,點解8p 會輸?
佢比人圍,邊到見到外交好?
佢連隱藏實力呢樣野都唔識,要公開哂自己既實力同分數,呢點最有問題

朋友你講既係戰略,而唔係外交手段,搞清楚

我一直進貢其實係令到好多國家冇哂經濟,全力打架,呢點就係控制國家.
相信冇玩家怕煩而盟我,一開始都好少人盟我,細心睇下,個個盟我都係之後有原因性的.
一開始我得兩個盟.

原帖由 Tcc0081 於 2007-5-30 16:55 發表

1開始,你差唔多問曬7個人同唔同你做同盟。這個做法,有咩戰略性可言????定係你自已怕死?
如果你真係覺得外交手段好fit,洗咩黑暗時期就講,一開始,成個形勢都睇唔清楚。邊個玩家強邊個玩家弱,你又知?
如果 ...

朋友,我真係冇戰略性可言,我純粹玩外交政策.
要勝利就唔需要留對手,係最後反同盟先一樣可以勝利.

8P 全無外交政策既優勢可言,完全唔識隱藏實力,佢打到最後既原因只係因為實力高超而已(都係輸- -).

我都好想人比意見我,我都想吸取你地有用既建議,可惜無.
你地既建議只會令我輸得不明不白,你地既建議係減低我外交實力從而增加控制力係戰略性方面.

回復 支持 反對

痴線=.=你玩更咩ga=.=隱藏實力=.=
第一:我睇唔出你控兵好好.
第二:你所謂"外交"只係令此消彼長...可以咁講啦...如果對高手的話...唔用金都可以打win你有金
第三:aoc唔係一隻所謂的外交game...叫人唔好打你,從中收資源...我都唔知你有咩戰略可言
最後一點....唔該你去一去綠亞新手區玩熟d先吧....你有可能咩叫aoc都唔知囉=.=

仲有一樣一樣最重要的野.....如果比著我...你咁煩...第一個打你先....你晨早死左;P

回復 支持 反對

原帖由 fungcd 於 2007-5-31 13:35 發表
痴線=.=你玩更咩ga=.=隱藏實力=.=
第一:我睇唔出你控兵好好.
第二:你所謂"外交"只係令此消彼長...可以咁講啦...如果對高手的話...唔用金都可以打win你有金
第三:aoc唔係一隻所謂的外交game...叫人唔好打你,從 ...

你唔好咁串,人地好hurt ga
咁多人回比佢,佢都仲要一意孤行咁冇計既
不過我肯定佢唔係玩game,佢只係無聊搵野做,仲有佢只可以同fd玩(佢肯定連樂古新手區都打唔贏)
所以算啦,由佢講啦@@
回復 支持 反對

人地又唔係想話佢自己控兵爆經等等技術有幾勁-  -
佢只係想講自己既外交手段- - ...
回復 支持 反對

各位人兄唔該得閒玩番埸外交戰再post上泥睇睇
回復 支持 反對

原帖由 肥云 於 2007-5-31 19:55 發表
人地又唔係想話佢自己控兵爆經等等技術有幾勁-  -
佢只係想講自己既外交手段- - ...

本人唔係想針對佢=.=但我建議大家睇下8p仲好.....
冇任何外交關係,控兵更為高手-神手所為,一個打哂...
去到自己一個同盟好耐的人轉為敵對先會比人攻後面輸..
我覺得這個先係真真正正玩aoc的人
回復 支持 反對

咩野係真真正正既玩aoc的人 ?
睇黎你呢個層面剩係放起較樓主低既層次
你岩岩所講玩綠亞技術一流既人~只係起將才~
而樓主所講既外交手段~應該就係帥才
兩者既分別係前者所求的係每一戰鬥,而後者所講既係成個戰役
戰鬥與戰役既分別~應該唔駛我多講啦
我唔知樓主係唔係將才~但我至小知佢最後win左~
咁就代表佢既戰役win左~
咁樣~真真正正玩aoc~係咪由個人技術變得唔同左解釋呢 ??
回復 支持 反對

原帖由 肥云 於 2007-6-1 01:17 發表
咩野係真真正正既玩aoc的人 ?
睇黎你呢個層面剩係放起較樓主低既層次
你岩岩所講玩綠亞技術一流既人~只係起將才~
而樓主所講既外交手段~應該就係帥才
兩者既分別係前者所求的係每一戰鬥,而後者所講既係成個 ...

人地都冇話要同佢鬥外郊~人地想玩場AOC only
贏咪贏lo∼又唔係有錢收∼
如果真係比賽會唔會俾佢慢慢龜?
你當個個都傻既咩?
回復 支持 反對

玩得FFA~就知一定要搞外交
如果只係靠個人實力黎玩~相信咁樣先至係唔識玩FFA既aoc
回復 支持 反對