打印 上一主題 下一主題
收起左側

[太鼓] 太鼓之達人~

關閉 [複製鏈接]
通常 有 紅紅紅紅藍藍藍藍  衣d情況

會唔會有人係用震棍咁打 @@?
回復 支持 反對

通常 有 紅紅紅紅藍藍藍藍  衣d情況

會唔會有人係用震棍咁打 @@?
麵包 發表於 31/10/2010 01:19

震棍通常用係黃bar
好似用係紅藍音
不過「紅紅」「紅紅紅」都有人震棍打 通常都係玩下野先會咁做
「紅紅紅紅藍」我都見過有人震黎打 不過得一個
而且佢做到呢個地步就代表佢既震棍技術已經好高超

「紅紅紅紅藍藍藍藍」就唔會震架啦 藍音好難震
我都震唔到
都係老老實實左右左右左右左右咁打啦
回復 支持 反對

原來係咁~

香港有無d太鼓比賽咁的?@@

我見過最勁既太鼓高手...係旺角新之城見到...
打到  360萬分到

同埋點解有時d機打到4隻歌  有時就得3隻歌 (雙打個時.
回復 支持 反對

原來係咁~

香港有無d太鼓比賽咁的?@@

我見過最勁既太鼓高手...係旺角新之城見到...
打到  360萬分到

同 ...
麵包 發表於 31/10/2010 01:33

官方搞的 沒有
私人搞就有 上幾個禮拜先舉行完黎

===================

你記唔記得佢係玩3首定4首
因為4首歌360萬(平均90萬)同3首歌360萬(平均120萬)係好有分別
前者不難 後者係達到神既境界(一首歌要拎120萬 除左要打10星歌 FC 仲要良率極好 連打極快

不過新之裡面5部機 單人都係3首(雙人4首
你見到果個應該係神黎架啦

順帶一提 我唔係好勁 我上到大達人(3首300萬/4首400萬)就已經好滿足

===================

關於有時雙人3首 有時雙人4首
其實呢個係機鋪果邊既人去設定既
佢地可以因應機鋪既喜好去設定單人可以玩幾多首 雙人會唔會玩多一首etc...
打個例子
mk88部9代($2) 無論單人雙人都係4首
新之11代同12代($2) 單人3首雙人4首
尖金13代($2) 單人雙人都係3首
765(銅鑼灣世貿) (14代$6,其餘$5) 全部機單人雙人都係得2首

金雞間SmartGame($2) 單人1首orz(雙人唔知
回復 支持 反對

我之前 係新之城打... 但d鼓 個感應好似好差咁... 同埋 打到咁上下 就開始多人

近排轉戰左 去mega box
環境清靜~

上到大達人-.-
我夢想

我最高好似只有 210萬分 (3隻歌 都選曬 我最識打既...

平均 有時無野做...係到打竹頻 玩左右手 /樹頻試歌
多數都係 名人 咁樣 ~

上次新之城見的那個人
其實佢係破鬼頻記錄 為主-,-
我見到個鬼頻d記錄...有6-7成都係佢既-,-
回復 支持 反對

我之前 係新之城打... 但d鼓 個感應好似好差咁... 同埋 打到咁上下 就開始多人

近排轉戰左 去mega box
環 ...
麵包 發表於 31/10/2010 13:23

新之既話
得最接近槍game果部12代 同埋部12代亞洲版先信得過
其餘果3部真係麻麻

===============

假如有六七成都係佢d紀錄既話
咁應該係神手架啦(而且我大約估到邊個
回復 支持 反對

咁易估到係邊個-,-
果然係 太鼓界 打滾多年既師兄

我主場 係mega box-,- 打最近後門個部~

有機會 路過 指點下我 ~
回復 支持 反對

咁易估到係邊個-,-
果然係 太鼓界 打滾多年既師兄

我主場 係mega box-,- 打最近後門個部~

有機會 路過 指 ...
麵包 發表於 31/10/2010 22:31

本來都唔肯定
你話新之既話我就肯定了 應該

Megabox我少去
不過果度有部10代(宜家得返好少10代

我通常去尖金 間唔中會去荃金 老鑽(如果要打14代既話
回復 支持 反對

部10代...比我親眼 睇佢榮升左做 12代了
但個鼓 虧到喊-,,-

鼓棍  又粗 又重-,-

新之城 我見過 既勁人 得佢一個

其他都係合格到鬼頻既東東 (總之 個個都勁我好多倍-,-

聽日我又可能去燒錢 太鼓了-,-

有時打到好似...自動波咁-,-
都無咩感覺打到-,-
回復 支持 反對

部10代...比我親眼 睇佢榮升左做 12代了
但個鼓 虧到喊-,,-

鼓棍  又粗 又重-,-

新之城 我見過 既勁人  ...
麵包 發表於 31/10/2010 23:31

聽日都去燒orz

話時話你住邊
如果燒錢既話 其實可以考慮去尖金
12代1蚊3首 鼓狀不錯
回復 支持 反對