查看: 16178|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[WCGHK] 全球CS終極大賽:香港區賽事報名開跑!

唯有真正強者,可以遇強越強!電競界一年一度的盛事 ——奧林匹克運動會 World Cyber Games (WCG) 經已燃起戰火!本地作為全球賽區之一,勝出者將會代表香港出戰八月份新加坡Suntec Centre 舉行的亞洲區總決賽,以及十一月份在德國科隆 Koelnmesse Event Hall舉行的全球總決賽,與超過700名來自全球70多個地區的電競精英對壘,爭奪「全球最強」的名譽和逾二千萬元的獎金獎品。

今年 WCG 香港區選拔賽比賽項目變動不大,當然少不了大家耳熟能詳的 Counter-Strike 1.6、DotA 和 WarcraftIII: Frozen Throne 等。比賽分為預賽 (Preliminary) 及選拔賽 (Qualifier)兩個部分,另外特別新增了為期兩天的熱身賽 (Bootcamp),望籍此改善各隊的賽前備戰及交流。

報名已經正式開始,現在大家只要登上香港 WCG 的最新官網 www.wcg.hk 就能看到有關資料。TiG eSports 將全程直擊報導賽事的最新資訊,敬請密切留意!

關於 World Cyber Game (WCG)
World Cyber Game 由International Cyber Marketing舉辦並由三星全力贊助,是全球最大型遊戲盛事,被視為遊戲界每年一度的奧運會。這項盛事由2000年開始舉行,規模及知名度不斷上升。超過700名來自全球70多個地區 (包括香港) 的遊戲精英將會施展渾身解數,爭奪「全球最強」的名譽。

詳細資料 及 報名請立即登上 www.tig.hk 瀏覽!

回復

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

咁世上既外掛都有分級嫁嗎...~_~
我信佢RS d人勁既,唔勁點出來load~_~
回復 支持 反對

原帖由 adz 於 10-7-2008 12:49 發表
咁世上既外掛都有分級嫁嗎...~_~
我信佢RS d人勁既,唔勁點出來load~_~

同世界出面比較.....[[bao_29]] [[bao_29]] [[bao_29]]
回復 支持 反對

我自己又唔係好勁- -
參加黎比人笑死
到時自己狂輸既話就真係好臭架啦自己
不過當係自己同人練下
回復 支持 反對

- - 上左wcg hk 睇 今年加左年齡限制~_~
回復 支持 反對

香港冇希望[[tk_14]]
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 ben1 於 10-7-2008 18:21 發表
香港冇希望[[tk_14]]

實力上....相差.....
回復 支持 反對

Roger洗乜放黎樂古= =我唔信樂古仔會參加WCG,會參加都出唔到線啦@@(樂古仔唔好嬲,只係以事論事)
回復 支持 反對