查看: 1717|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

伊蘇<<起源>>卡關了,help- -

我玩到去鬼面之門果到,佢話要令隻介指有番力量,即係要殺果3隻閃下閃下的紅色怪啦,
問題就係呢到,我帶住銀鈴來殺佢地,幾經辛苦殺左佢話惡魔介指有番力量,
但係跟住我就無啦啦扣9999血死鬼埋...= =
我想問殺紅色閃下閃下果3隻怪要點做=.=仲有果個場景左邊有道門要鎖匙開,係咪關入面事??
我而家又搵唔到鎖匙wo,help me plx~ ~
回復

隻介扣你9999血係因為你無用個垂,你身上應該有個唔知係防咀咒定唔知係防咩既垂既,你用左個垂再用隻介就ok,之後你應該開到你所指個道門

你所講個3隻紅色閃下閃下既怪係咩怪黎?據我所知你而家個到既怪差唔多全部都要用上天使比你個個鈴先可以殺到

回復 支持 反對

原帖由 20030355 於 19-3-2008 10:33 發表
隻介扣你9999血係因為你無用個垂,你身上應該有個唔知係防咀咒定唔知係防咩既垂既,你用左個垂再用隻介就ok,之後你應該開到你所指個道門

你所講個3隻紅色閃下閃下既怪係咩怪黎?據我所知你而家個到既怪差唔多全部都要 ...

我知,果個垂藍色架嗎=.=但咩叫"用左個垂再用隻介就ok"我裝左果個野咪殺唔到d怪囉,裝左果個垂之後咪裝唔到銀鈴(天使比果舊)囉- -
咁仲點殺到d怪,我試過裝銀鈴殺哂3隻怪,之後即刻gameover;裝銀鈴殺2隻怪,殺第3隻果時就裝藍垂,但殺唔到~ ~
你可唔可以詳細講下點樣"用左個垂再用隻介就ok"呢樣野- -
裝左果個垂都禁唔介=.=禁佢無使用果d彈出來
回復 支持 反對

原帖由 流雲風 於 19-3-2008 18:58 發表

我知,果個垂藍色架嗎=.=但咩叫"用左個垂再用隻介就ok"我裝左果個野咪殺唔到d怪囉,裝左果個垂之後咪裝唔到銀鈴(天使比果舊)囉- -
咁仲點殺到d怪,我試過裝銀鈴殺哂3隻怪,之後即刻gameover;裝銀鈴殺2隻怪,殺第3隻果 ...

講真 我唔係好明你講咩 其實你而加係玩緊男角定女角? 因為我玩曬3個角色都未試過有咁既情況發生 你而加係唔係未開"鬼面之門"? 你先去開左個道門先(要裝個垂同埋隻介係身到,跟住再去問道門就開到) 開左道門就會拎到一條叫"琥珀之匙"既野 e條無記錯就係你所講左邊門個條鎖匙

至於你話個3隻紅色閃閃下既怪係咩樣既? 我之前殺曬個到紅色既怪都無"即刻gameover"既情況發生

回復 支持 反對

原帖由 20030355 於 19-3-2008 15:10 發表

講真 我唔係好明你講咩 其實你而加係玩緊男角定女角? 因為我玩曬3個角色都未試過有咁既情況發生 你而加係唔係未開"鬼面之門"? 你先去開左個道門先(要裝個垂同埋隻介係身到,跟住再去問道門就開到) 開左道門就會拎 ...

男主角囉=.=果3隻閃下閃紅色的怪係拉朵之塔出面果d不死系怪來的,比一般的怪大隻d,而且超強= =我打佢每下扣2,用爆雷先扣3-4一下=.=
我係聽果道鬼面之門前果個左邊果個小妹妹講ge,佢話佢來果時見到d不死系怪,跟住我咪出番去睇下囉,點之就係多左果3隻怪= =
我照你做法,我係有果2樣野係身,但係禁道門仍然係話好多邪氣,開唔到
另一個女魔道師話如果有方法令隻介指回復力量就可以開道門,咁咪即係話打果3隻怪囉

回復 支持 反對

跟隻我帶銀鈴殺左佢地,之後就咁樣...唉....好灰

回復 支持 反對

隻惡魔戒唔戴得架
好似有其他方法過,爆左好耐,唔太記得點打,仲有你lv低左d
幫你找到攻略
http://hk.games.yahoo.com/080213/287/2oq84.html

回復 支持 反對

首先多謝你個攻略網先,圖文並茂,唔該哂
(不要裝備這個戒指打,充滿邪氣後會被秒殺) <--但係呢句野點解,點樣唔裝備呀
隻介指係我個身到wo,仲有都裝唔到,道具來ge= =
回復 支持 反對

原帖由 流雲風 於 20-3-2008 10:16 發表
首先多謝你個攻略網先,圖文並茂,唔該哂
(不要裝備這個戒指打,充滿邪氣後會被秒殺)  

可能你因為你裝左隻介指 所以隻介一有返力量你就即死 你試下唔好用依隻介指 睇下得唔得

回復 支持 反對

裝備藍石項鏈<--攻略寫住,你有冇拿??
回復 支持 反對