查看: 12351|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影片]比鬼故更恐怖.心震 - 深圳東門[兒童不宜收聽]

http://ifun10kuso.blogspot.com/2007/03/blog-post_818.html

所謂「剖腹盜取器官」一定係捏造出嚟嘅流言:

疑點1 點解行兇者唔選擇晌人流少、又僻靜嘅地方落手,
    反而要選擇晌【羅湖商業城】、東門呢D人來人往嘅地方落手?

疑點2 行兇者都係人,就算唔怕劏人血淋淋,點都怕AIDS或SARS啩?
    隨便搵個人嚟劏,點樣確定對方有冇高危性傳染病?又會唔會惹到自己?

疑點3 劏人喎!你估劏豬咩!人體器官攞咗出嚟就要即時進行低溫處理,
    否則器官壞死咗就冇用,但係廁所根本就冇架撐又冇設備。

疑點4 每一個留言都有一個共通點,都係話呢件事發生晌親戚、朋友嘅身上,
    從來都冇受害人家屬出嚟做證,詳細講述事發嘅經過。

疑點5 如果真係發生咗呢D大鑊嘢,點解受害人嘅家屬、朋友唔即時去報警求助?
    反而只係識得上網留言或致電上去電台節目?

疑點6 就算香港警方唔受理,點解受害人嘅家屬、朋友唔通知各大傳媒機構,
    公開揭露真相?點解唔透過傳媒機構去招開記者會去申訴一切?

所謂嘅受害人家屬、朋友完全冇真憑實據、又冇任何實際行動,反而只係浪費
咁多時間、精神晌網上重複轉貼呢D所謂嘅恐怖事件,究竟有D乜嘢動機?

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
Conenose + 20 內容精彩

查看全部評分

回復

之前看過類似既文字版o.o

聽左頭一個就無聽  太長了

奇怪的是  點解佢聽唔到慘叫聲
回復 支持 反對

確實唔多可信
正常本港一定有人大肆報導波
回復 支持 反對

如果件事係真,仲要係有香港人,香港d記者點會唔搞大佢wo...
回復 支持 反對

原帖由 jollyshandy 於 2007-4-25 16:05 發表
如果件事係真,仲要係有香港人,香港d記者點會唔搞大佢wo...

所以就唔覺得合理至於幾個人打上去......會唔會係做馬尼
回復 支持 反對

回復 #5 Conenose 的帖子

我同意你咁講做馬係唔出奇ge...好似怪談咁,e家都好多假野啦
回復 支持 反對

聽到d聲已經怯怯地...遲d再聽埋佢
回復 支持 反對

回復 #7 ☉_☉魔鬼ソ騎士 的帖子

聽曬佢啦,好假架
回復 支持 反對

好似听过尼件事,人为的比鬼恐怖~~~~先把人麻醉再下手 好惊~~~~~~~~~~~~~~~~
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對