打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 槍王之王模式優化建議

我覺得呢,其實槍王之王可以增加武器限制,
即係例如手槍戰(系統只會派發手槍,或會重複,最後用【噬血榴砲 - M79】擊殺敵人完場);
又或者係小刀戰(系統只會派發近戰武器(包含好威鐵鎚/鋒利銀刃),或會重複,最後用(基本)【小刀】擊殺敵人完場);
又或者係狙擊槍/重型狙擊槍戰(系統只會派發狙擊槍/重型狙擊槍類武器,或會重複,最後用【究極彗星 AT4CS】擊殺敵人完場);
經典槍戰(系統只會派發於[武器限制 - 經典槍戰]可用的武器,最後用【高爆手榴彈】擊殺敵人完場);
當然為了創造商機,整翻個點數物品【槍王之王武器限制 - 豪華(Premium)槍戰】取代【幸運槍手】,豪華槍戰內系統派發槍枝皆為點數道具,配刀則為【奪魂短刃】,最後用【德軍手榴彈】擊殺敵人完場)。
同埋設個無限勝利殺數(時間到前/達成完場條件前不會因夠殺數而完場),因為可能有人想洗【槍械達人】。
以及將槍枝後備彈藥設為無限制,因為可能有人射曬全部彈都轉唔到槍又死唔去,被逼用刀,當然決勝武裝(高爆手榴彈以及在上面提及的其他決勝武裝(基本小刀除外))子彈數有限制。
雖然充滿幻想,但的確基於已有模式,已有武器限制,以及已有武裝作出優化建議,不喜勿插
回復

最衰就係次次殺完人轉槍果時都好易俾人殺死
回復 支持 反對

我覺得呢,其實槍王之王可以增加武器限制,
即係例如手槍戰(系統只會派發手槍,或會重複,最後用【噬血榴砲 ...
yinkamman 發表於 29-6-2013 21:27

其實呢個模式已經冇乜人玩/重視
回復 支持 反對

最衰就係次次殺完人轉槍果時都好易俾人殺死
ZoMble乂幻月 發表於 29-6-2013 21:35

你咁講我又想到解決方法,當玩家換槍時於別處重生並有3秒無敵(不當死1次,就好似被C4炸死唔計死1次咁)

其實呢個模式已經冇乜人玩/重視
chiuandy123 發表於 29-6-2013 22:29

就算得幾個人玩,都算係一個模式。舉個例子,我敢講大亂鬥殲滅戰嘅野戰軍營(冷門二次方)喺今年到我呢篇回覆出街前都冇人玩過,但係咪值得刪除呢?係咪唔值得討論呢?
回復 支持 反對

你咁講我又想到解決方法,當玩家換槍時於別處重生並有3秒無敵(不當死1次,就好似被C4炸死唔計死1次咁)
...
yinkamman 發表於 29-6-2013 23:03

冇錯 因為今次大亂鬥殲滅戰喺更新之後已經開唔到場

認真你便輸了
回復 支持 反對

都唔係主流的模式,我預左橘子都唔會點理咖啦

其實建議不錯的說
回復 支持 反對

其實人地唔洗賺錢咩?如果真係既話,全部唔洗入點去挽
回復 支持 反對

初初出個陣成日玩~
回復 支持 反對

咁樣分黎分去不如你開個團死場一樣
槍王之王既意思係咩你明唔明?
當然為了創造商機,整翻個點數物品【槍王之王武器限制 - 豪華(Premium)槍戰】取代【幸運槍手】,豪華槍戰內系統派發槍枝皆為點數道具,配刀則為【奪魂短刃】,最後用【德軍手榴彈】擊殺敵人完場)。
你知唔知咩係槍王之王加奪魂短刃同德軍手榴彈做咩?
回復 支持 反對

回復 9# pk0411

你唔好話畀我知你唔知槍王之王近戰武器係基本【小刀】,決勝武裝係【高爆手榴彈】啊?我只係建議豪華槍戰應該乜嘢都係豪華,連刀同手榴彈都豪華過人咁解。
回復 支持 反對