查看: 4921|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 防跳FPS 方法 [暫最新知]

破解FPS 既方法
大家 用XP 甚至 WIN7 玩應該無咩大問題
要99FPS 只係要幾樣野
1.強制關閉顯卡既 垂直同步
2.在CSO裡打開console(控制台) "~" (蛇仔鍵)
  輸入fps_max 99

其他WIN 唔太知有咩大分別 應該都無~

*防跳FPS 既方法
暫時知道有D玩家 用XP轉左WIN7 會變個FPS 亂鬼咁跳

當然 XP 運行遊戲 係順暢過WIN7 如果你部機既性能只係咁上下
有D人會話我用WIN7無跳WO (咁你唔好睇啦=.=... 你都無跳仲睇)

呢個方法係比 1D 跳FPS既玩家使用
1.開啟CSO
2.開始[工作管理員]
3.於應用程式->找到[cstrike-online.exe*32]
4.右鍵->設定親和性->你應該有2/4粒CPU吧 最少
5.反tick<所有處理器> , 只tick其中1個CPU ->確定
6.效果:CPU使用率 會急劇下降, 睇到CPU使用率跌到2x
7.再右鍵->設定親和性->tick番<所有處理器> ->確定
8.完成

*:原因 唔識解釋:
但係我暫時知道有個問題
用1粒CPU唔改番用全部
唔知點解D
1.音效係有D 卡卡地
2.隻GAME都會卡卡地
3.成部電腦卡卡地
解決:重新開機
*所以大家最好上番上面個方法
唔好用1粒CPU行~

暫知適用情況:
大家玩 D2,inf,Train,Nuke 呢D場正場唔會跳FPS
但係玩 其他場E.g 狙館 , 血戰畫廊
呢D就係咁係到跳
另外,解釋跳FPS既問題
跳FPS會影響 你準星既回槍速度
令到你 連射 , 壓槍 都特別飄~ 甚至跳到4,5 十FPS 畫面會 卡卡的
所以,我暫時無係網到見過呢個方法 所以SHARE下~

還有 某D模式 E.g:大型災場:恐懼之間
另類模式:即刻救援
呢D因為 遊戲用左 1D比較 高資料讀取既 插件
所以 用左呢個方法都會 跳FPS 但係仍然會有改善~

玩屍既玩家見到人開燈會LAG 都可以嘗試一下(因為呢個我未試過)
PS:我原本睇人開燈就唔會LAG 所以試唔到

~~~~~~~~~~~~完~~~~謝謝~~~~~~~~~~~

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
mickeymayu + 1 熱心助人

查看全部評分

回復

破解FPS 既方法
大家 用XP 甚至 WIN7 玩應該無咩大問題
要99FPS 只係要幾樣野
1.強制關閉顯卡既 垂直同步2 ...
timmy3a 發表於 26-6-2013 12:41

可以入投稿攻略
回復 支持 反對

VISTA又用唔到......
回復 支持 反對

姐係話,用左第2個方法之後,命中率會提升?
回復 支持 反對

VISTA又用唔到......
qwqw135790 發表於 26-6-2013 15:31

未見係用唔到既~~ 可能係第2度SET姐-3- ... 但係我 無研究 其他 WINDOW 你可能要上網搵下你 VISTA 邊到有得SET呢D野
回復 支持 反對

未見係用唔到既~~ 可能係第2度SET姐-3- ... 但係我 無研究 其他 WINDOW 你可能要上網搵下你 VISTA 邊 ...
timmy3a 發表於 26-6-2013 19:03

那是FPS的影響不是提高 命中率的方法

別誤會

例如: 99FPS 相比 40FPS 既 壓槍同準星回槍係有分別 99FPS 會好好多

最特別既例子就係空中命中目標
99FPS 追蹤 MODEL 既實體 係最少差距

例子:
1個人係 高處跳下
40FPS 既玩家可能會見到 個人跳左落地下
但其實個 實體仲係空中
總結:FPS會影響 命中率 係會有差距

*實體:係指 外形 同 構造 分別
     例子: 恐懼之間咁大隻野 唔係你打佢邊到都扣血
         實體係你真正打中會扣血果個
             人既實體 相差唔大
            但係你用頭位既差距黎計 要爆頭就有點相差了啊~~
              因為唔會個個企係到比你打呢 ~
             所以 你見到有D人彈左GAME 點解用槍射唔到 用斧/日本刀會劈到 呢D 都係實體問題
回復 支持 反對

回復 6# timmy3a

其實我set左fps 99
    但一直都唔係好知有咩用
    如果我輸入既係fps_max 100咁會點
回復 支持 反對

我之前都有發過類似的帖
有問過同學,vista應該有第二d地方set依D設定
回復 支持 反對

回復 7# ZoMble乂幻月

FPS CSO只提供 99FPS 因此 不能超過上限
回復 支持 反對