打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

其實假如唔計周圍既accessories既話
今次更新係咪純粹網上update就完事?
回復 支持 反對

網上update都唔代表香港會同日本同步更新
好似初音係香港岩岩出果一排 香港每次更新都係慢日本一個星期

簡單d黎講 就係睇K社肯唔肯比世界各地同步更新
不過我反而有興趣想知佢d成績會唔會繼承落去
回復 支持 反對

千本櫻大概不會被remix吧

不過也希望不會被鬼隱
回復 支持 反對

利申:我係加完分之後先見到影大求加分

==============================

暫時仲要解住jubeat活動先
所以SDVX II我等多一排先再打(況且呢排應該特別多人
回復 支持 反對

其實多左INF既話
真係好難唔出lv16甚至更高

(冇理由MaxBurning阿大宇宙呢d冇Inf掛
回復 支持 反對

樓上所言甚是
不過說起來 最近真的有很多人對masuru不滿
包括所負責的jubeat的「換歌制度」、「連動太多」等等等等

早前據聞...據聞啦
中原龍太郎曾經表示過
假若下代jubeat還是masuru負責的話 就會決定不派新歌去jubeat這裡

=============================

說回SDVX
今日終於有時間去機鋪
而且第一次睇到SDVX II實物
多了短黑與長白note 看起來感覺好像要重新習慣似的

另外畫面看起來有種很「實在」的感覺
回復 支持 反對

可惜
K社每次出呢d連動 無論要入幾多錢都好
總會有人真係專登走去開晒 仲要係幾日內

K社明知咁樣可以賺大錢 內部真係好難阻止個計劃架wo
回復 支持 反對

跟IIDX一樣嗎...雖然每個段位的課題曲就只有三首

不過我還未玩掉全部樂曲所以就不投票了
回復 支持 反對

8段應該要像gigadelic要放個弱15上去(拖

不過希望皆傳不要太簡單就好
如果可以弄到全球只有十多個的話 成個情況就真的很令人興奮了
當然做不到也不要緊 總之不要有「量產皆傳」就好
回復 支持 反對

透過修改血量或者扣血速度之類
某程度上是可以做到的 大概

再不然等新inf譜
說不定由2代一推出 去到10代才會有人UC也不出奇
(2 3 4 5 6 7 8 9 10...嗯 恰巧10代 跟冥A一樣)

=================================

http://www.nicovideo.jp/watch/sm21147748
SOUND VOLTEX II -infinite infection- 削除曲一覧

(抽水味濃
回復 支持 反對