打印 上一主題 下一主題
收起左側

[劇情] [兵堡] 那些年,我打的兵堡 --- 共5場

波斯帝象果場, 8p條頓有戟兵唔用要用劍勇打象.., 5p土火好早村了又唔起箭房加快補兵,又唔升兵工箭防
5p只要整個門比4p就可以封住佢 唔使理
無幾耐條頓又村埋,應該出火槍兵+條武頂象, 對住精象 遊俠只係送佢出成吉
到7p蒙村埋又出駱駝送兵 出埋馬弓射象好過
要盾 有條武盾, 後面加一堆5p同8p約300幾隻火槍同200精蒙 絕對可以封住象門口打, 至於殺唔殺到1p 要睇各方既控兵技術, 起碼578p都有機會出到成吉

而1p唔應該用隊成吉幫4p 當時只係有兩隊土火去打4p  一隊成吉打兩隊土火 死了十隻吉,最後死剩十幾隻先出到黎 可以話一隊成吉換回一個維京
d成吉安安份份呢係象後面食分 慢慢壓去8p 8p就唔會咁得閒走隊遊去打4p
如果578p都係要圍4p先, 8p也就一命嗚呼了
回復 支持 反對

當時4p如果真係會死 對面已分散左唔少兵力打佢
而1p有一隊成吉, 加埋象同遊一野隊爆個條頓, 死個維京換對方條頓 絕對有利
就算當時我係4p 靜靜提5p黎起門封我扮出唔到 唔出兵
你都唔係死守4家, 1p出到遊俠 6p哥德已自動棄權, 剩返3個其中兩個(土蒙)唔識玩
1p有隊成吉, 成吉最怕只係馬弓(又多又快死追住你),而5p土火兵工都未識升7p蒙出駱駝都唔出馬弓
近身兵埋到成吉身 仲要打到隻成吉就黎無血 已死了一大堆兵 那時成吉即閃人 一隻吉都唔會死 對方吹得你脹?可以告你拉兵?
當時情況係可以殺到8p條頓的
從來帝象1打4係唔難的 為何會只有死守4家,最後多數不能贏,只有和?
回復 支持 反對