查看: 3759|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 就小天/小風1事 感覺到既野來發表

關閉 [複製鏈接]
先在此說明 如果此貼令各位感到不滿 歡迎任插
首先就小天一事而言 我覺得小風所做既野. 佢只係整個post出黎(通知)各位玩家 話小天以後唔會再出現係呢個ac到. 而唔係比你地用字海用討論.. 再言 此事因由雖然係由佢兩個1d私事而言 但今次真係因為小天既錯而整到咁(唔聽電話幾次唔算d咩,但係小風係想幫佢搵工w0 我覺得小風嬲係好正常) 我覺得小風係無錯的 頂多都只算係發脾氣 而唔應該比人話係小__ 我 淨系感到似係你地多事 雖然我覺得佢地私人解決係好 但係見到有d人所講既野真係幾好笑:

1: 報警
我想講 呢樣野由d警察聽到開始已經會笑 因為個ac既擁有權 什至連個身份證 由1開始 就係屬於小風既 呢樣野已經係一齊 再者 就算比你告到 小天到最後都係無左個ac 頂多都係有番d錢 但係處理既時間係已經夠你做大部分既事 所以只能說3個字 晒時間

2:小風比人話小_雞
好啦 又到小_雞呢個話題 我諗 你話人小_雞之前1定無諗過有幾多個人曾經想話過你小_雞啦 完

3:時間
有人話小天放時間係3少既程度已經不下於小風放錢落去 時間=金錢?
好啦 打機要時間係一定既 係囉 打機丫嘛 你想玩勁梗係要時間架啦 所以就算 當講完 但係 小風係做左兩幾年野 幾年入面已經係咁放錢入去 佢為既係咩? 兩個人1齊玩得開心姐 佢點解要打工擺錢落去就解

好啦唔講多 請大家原諒我慢左10幾個鐘先黎再次討論呢個話題 因為我岩岩先番黎 再者 我真係覺得樂古友好多事  我諗小風肯開番個ac 1係就因為佢地私下解決 1係呢. 就係因為覺得樂古友太煩 先煩到佢會開番個ac比小天用

不喜請插 反正我開呢個post就預左   
想插我既可以+fb 真羽追月
至於樂古 我諗我都唔會再上

回復

先聲明 以下內容並唔係話要針對樓主 / 任何人
只係想講小小我自己既諗法
另外 我都無意再就呢件事作任何評論 / 發表任何意見
純粹只係就番宜家呢個post作出回應

1: 報警
我想講 呢樣野由d警察聽到開始已經會笑 因為個ac既擁有權 至連個身份證 由1開始 就係屬於小風既 呢樣野已經係一齊 再者 就算比你告到 小天到最後都係無左個ac 頂多都係有番d錢 但係處理既時間係已經夠你做大部分既事 所以只能說3個字 晒時間

唔好介意...紅字應該係「甚」先岩
雖然係直接d 但係成個思路都係由理性出發
所以我諗呢點都冇咩野好插

2:小風比人話小_雞
好啦 又到小_雞呢個話題 我諗 你話人小_雞之前1定無諗過有幾多個人曾經想話過你小_雞啦 完

呢一點呢...我認為個main point唔係說話者自己係唔係小_雞
而係佢既語氣問題
更何況上面呢句statement其實都有踩人既意味
個人認為就唔係咁好

3:時間
有人話小天放時間係3既程度已經不下於小風放錢落去 時間=金錢?
好啦 打機要時間係一定既 係囉 打機丫嘛 你想玩勁梗係要時間架啦 所以就算 當講完 但係 小風係做左兩幾年野 幾年入面已經係咁放錢入去 佢為既係咩? 兩個人1齊玩得開心姐 佢點解要打工擺錢落去就解

嗯...是「小」
關於根據小天 / 小風對呢個a/c既貢獻黎作出a/c既擁有權應該歸邊一個既判斷
我認為好難單靠時間 / 金錢等非量化因素黎講
因此 對佢地任何一人都會構成唔公平
所以 如果真係要講持有權既 我覺得應該交番比佢地自己私底下解決

再者 我真係覺得樂古友好多事  我諗小風肯開番個ac 1係就因為佢地私下解決 1係呢. 就係因為覺得樂古友太煩 先煩到佢會開番個ac比小天用

只能說一句 凡事都唔可以太武斷
所以我對呢句statement有保留
真係要呢句成立... 必需要有好多個大前提先可以
而且「煩」呢個形容詞亦都係涉及個人價值觀
未免對其他人造成不公

再次重申 以上回覆並無針對任何人既意思
純粹係嘗試第3者角度黎睇...
如有冒犯 請見諒
回復 支持 反對

偽大師adore
回復 支持 反對

夠啦
咁都講得一餐
回復 支持 反對

咁都需要開帖再講
我有無咁值得討論呀hihi..
回復 支持 反對

各有各道理=.=
好難話邊邊完全岩曬0.0
宜家冇事就最好~
希望他們兩位可以和好如初
做番一對好朋友便好了
畢竟萬事以和為貴 ^.^
回復 支持 反對

多條魚
回復 支持 反對

超級多條魚...
回復 支持 反對

我只係覺得-_-
風比左個ac天玩
仲要玩左幾年
係到討論一吾一齊用錢玩落去
就算個ac係風既e-mail 身份證 都好
個擁有權已經暗中平分左
係55分帳(號)...囧
所以咁樣先話有犯法

再者我應該要同風道歉-_-
講到你好似錯哂咁 sorry
我只係覺得你咁做法有d過激-_-
你幫天搵工 轉個頭黎白等
明白你係好耐
鬼叫天成日溝女咩._.

如果某日天真係錯得好離譜
搞到你要沒收佢個ac既話
咁我地就由得佢._.

if風上線可以搵人玩-v-
吾好成日係到掛機-v-乜都吾郁
回復 支持 反對

明明一件好細好細GE事,搞成咁,
倒頭來對雙方,對大家帶來咩好處?
回復 支持 反對