打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 【屍四猜測】既然入唔到game,來吹水同一齊估下

如果屍4真係可以爬牆,咁上咩bug都冇用。
聽起上來就真係幾好笑,人類唔駛玩!!
回復 支持 反對

出zombie escape
好似咁
http://www.youtube.com/watch?v=80YVLrlxvCA
回復 支持 反對

總結樓主:
屍一:
屍:+屍彈,+屍水,+高攜
人:+炸彈,+屍水,+高攜,+高火力槍
屍二:
屍:+技能,+變種,+進化
人:+武器,+補給
屍三:
屍:+復活,+怒氣,+雷比,+魂能
人:+英雄,+士氣,+技能,+魂能

至於屍四...
個人認為屍可能會加仲勁過屍魔王既[殭屍英雄],出現方式同英雄差唔多,
當一隻屍復活後得1000血就會有某個好低既機率做[殭屍英雄](全場最多得1~3隻),
[殭屍英雄]應該血量極高(28000!?),各能力非常強,有特別樣,
不過死左之後就冇得復活

至於人,個人覺得補給可能會有新野(RPG7!?),火箭炮可能會加入
另外核彈,空中轟炸等...應該唔會=.=
此外可能會出現殺左隻屍之後可以進行升級(類似啟示錄升級系統)

道具方面應該會有新屍(阿比隆進化體?)+人道具
以往記錄:
莎拉:低防<->高攻:鋒利銀刃
達叔:穩定<->擊退:好威鐵鎚
法蘭克:減速<->加速:疾跑
庫卡:補血<->扣血:燃燒彈
雷比亞進化體:減弱人類生存力<->減弱殭屍生存力:精準射擊
殘暴雷比亞:強力攻擊<->強力反擊:致命重撃

基本上每個係互剋,如果係[阿比隆進化體],
技能可能係:炸彈/黑洞/大跳
睇睇雷比亞:衝擊/撞擊
最後用左衝擊,所以估計阿比隆進化體都唔會係行動性招式,應該唔會大跳
至於炸彈,本身對人有強大攻擊力,所以諗唔到會點...可能性唔高
所以可能係黑洞,照雷比咁,應該會變做射線,打中吸過去?(或出現大亂鬥眩暈)
不過人技就諗唔到...
回復 支持 反對

人類都有技能,某人kill夠某數的c就變英雄(我想像= =)
回復 支持 反對

太屈機-.-"
0079880 發表於 26-6-2011 20:01

thx你
回復 支持 反對

thx你
594 發表於 26-6-2011 21:02

唔使唔使^.^"
回復 支持 反對

會唔會有隻類似阿比隆既果D王去邦D做屍既朋友(個人猜測),
跟住出好多BOT既屍。
回復 支持 反對

D屍爆頭都可以重生
其他就同屍3一樣
回復 支持 反對

全部人為英雄.............
屍仔有3萬幾血,屍王有5萬幾血.........................
回復 支持 反對

回復 35# lawrence9651
係ar- -
回復 支持 反對