樂古Nakuz

標題: 膠人帖區 [打印本頁]

作者: 超時空之迷    時間: 23-12-2010 17:09
標題: 膠人帖區

我知這個帖的膠人特別多,所以,膠人請繼續在這裡自HIGH、厄分。
本人不會再看。
作者: drgon123    時間: 23-12-2010 18:46
重玩cb的第一帖(頭香?)
作者: 戰虎    時間: 23-12-2010 19:09
請各位投澳門人

作者: 噬神    時間: 25-12-2010 20:38
只有低能/唔識SZ既人先會覺得佢係香港
明顯你百份百係前者
作者: 戰虎    時間: 26-12-2010 11:55
續上
如果SZ系HK,CBVG個bbq佢一定去=,=
作者: tttedya    時間: 27-12-2010 00:03
天元兄....我同你講我係澳門人你又吾信   重要開帖....(呃分也
作者: 23953704    時間: 27-12-2010 01:50
回復 5# 戰虎

I haven't to go too ..........Am I come from HK ?
作者: 超時空之迷    時間: 27-12-2010 03:50

就是因為:
正常的澳門人是應該不會用→口語←(這個是重點)的,
所以根本就有一定機率是香港人,
他又不夠膽開咪(最小兒科)來證明,
但又強行用字來說自已是澳門人,
澳門人又幹嗎玩香港遊戲-.=
澳門人會說「天元兄....我同你講澳門人你又(加上個吾字都打錯)信   重要開帖....(呃分也」(紅字是口語)
說不定他是新移民那些東西的
加上SZ句句話都看不出他像一個澳門人我用書面語說話都致少台灣人/澳門人都不覺得我是香港人(現在好像玩「三人成虎」-.=)
這件事一定是做馬的!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~分隔線~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

順帶一問:戰虎你個BBQ真的超級大膽地舉行成功?(o口o")
(基本上我想去但阿媽不比我來,所以整晚我機乎3時才入睡T.T,基本上我都知你都不是...的,一定我說來你都會...的)
作者: 戰虎    時間: 27-12-2010 12:25
這,只是對SZ的一份信任
其實,BBQ我忘了影相-.-,但的確有,不過因為落雨改為火鍋
作者: tttedya    時間: 27-12-2010 18:41
回復 8# 超時空之迷

天元同學    口語是香港人的專利嗎?
               吾係吾夠膽開咪  係無咪   
                    我本來就是澳門人   不是強行用字
                    澳門人不可以玩香港遊戲嗎?澳門有遊戲的話我一早玩了!
               吾字係我打慣左  同音異字ok?
               請問澳門人是要說甚麼的?
作者: 戰虎    時間: 27-12-2010 18:45
就是因為:
正常的澳門人是應該不會用→口語←(這個是重點)的,
所以根本就有一定機率是香港人,
他又不夠 ...
超時空之迷 發表於 27-12-2010 03:50

哦,即系話澳門人一定5可以用口語既系咪?
    澳門人5可以玩香港onlinegame?,咁點解d台灣同大陸人又可以呢?
    就算新移民又點?新移民系5系悟可以玩onlinegame,講口語先?
    即系歧視緊d澳門人岩5岩?
    我cb都有識好似SZ呢類人,
     需5需要俾埋張身份證過下眼?
作者: tttedya    時間: 27-12-2010 18:54
變批評帖了XD(笑
作者: yoyo8976    時間: 27-12-2010 20:54
天「完」真是完了(笑
作者: plk111    時間: 27-12-2010 21:27
天「完」真是完了(笑
yoyo8976 發表於 27-12-2010 20:54

不不~~~
要給他裁一頂高~帽才真正的「完」唷~~
「嘩天元太~師了」這樣的感覺~
作者: 噬神    時間: 29-12-2010 09:52
回復 13# yoyo8976

算了吧
這東西早已沒的救

呀 天完大師
澳門人唔打得口語
咁我香港人係咪唔打得書面語呀
作者: yoyo8976    時間: 29-12-2010 23:06

詳細分解
ID:天「完」大師
腦殘力:★★★★★
扮代表:★★★★★
技術:☆☆☆
IQ:☆☆
EQ:☆☆☆☆☆

★=正膠
☆=負膠

請比膠A_A
作者: 霜痛    時間: 29-12-2010 23:14
(膠膠膠膠膠膠膠膠膠)x100 = 天完
作者: tttedya    時間: 30-12-2010 01:23
wow  真多人來呃分呢xd
作者: 噬神    時間: 30-12-2010 23:44
回復 16# yoyo8976

可唔可以比讚嫁
分解得太好
作者: 64372764    時間: 31-12-2010 10:11
天元?

作者: 88k    時間: 31-12-2010 13:07

作者: 超時空之迷    時間: 31-12-2010 16:09
你們沒看過天元突破紅蓮螺巖就不要亂說
「天元」是同地球差不多大的「幻想機」來,
至於「超天元」是全身都是星系的幻想機,
「天元」只是它的頭部。

你們的「無知」這次我不追究,以後不好了。
作者: 64372764    時間: 31-12-2010 17:45
至於「超天元」是全身都 ...
超時空之迷 發表於 31-12-2010 16:09

我地係針對你
無知
作者: a0078910    時間: 31-12-2010 19:21
天[完]5夠人地串開始係到亂講野了XD
作者: tttedya    時間: 31-12-2010 19:36
3頁了xd(吧分
作者: tttedya    時間: 31-12-2010 19:36
哈哈 我好神奇地打錯字 是呃才對xd(再呃
作者: 88k    時間: 31-12-2010 19:37

咁你game名係咪天元2個字做頭啊?

仲有想話我地無知請指出理據
作者: yoyo8976    時間: 31-12-2010 21:35

九唔搭八._.
而度冇人講動漫
個個都係講Game入面果果天元
一係你開新ac改名,咁我地唔洗講動漫果果天元突破咩咩咩
天「完」你真係膠燃到無燃能(嘆氣
作者: motaswecx    時間: 1-1-2011 12:50
吵得好火,其實因為有D人為左同人講通得來,就少用口語,令人明白,其後慢慢變成習慣。
作者: 霜痛    時間: 1-1-2011 14:06
樓上的兄台..似乎都是因為為了與人溝通才書面加口語夾雜,變成了習慣
作者: plk111    時間: 1-1-2011 16:18
+1= =
又一亂入...
天元看來不是咩是開玩笑

p,.s.口氣大新手刷了牙未?
\
作者: 戰虎    時間: 1-1-2011 20:00
哎唷,發火啦
作者: a0078910    時間: 1-1-2011 20:58
你話E個係膠人帖
那POST E個帖果個咪係最膠果個?
作者: 噬神    時間: 2-1-2011 20:59
回復 33# a0078910

咁你都知???
講真 唔想串佢
好浪費時間
直接無視佢啦
連個膠字都配唔上
成日做埋D無謂野出呢又唔係做得好
例:之前果個所謂既教狙POST 你咁想比果個X月睇 你咪SEND比佢囉
     洗鬼POST上呢呀 又唔係狙得好

今次既問題POST E樣更有問題 SZ本人都同你講左佢係澳門人
     你唔信係你既事 而且各位忽略左一個最重要既問題 SZ係香港定澳門人關佢咩事呢?
做咁多智障事出呢 又唔想比人插
你同特區政府有咩分別
作者: motaswecx    時間: 2-2-2011 12:49
不不~~~
要給他裁一頂高~帽才真正的「完」唷~~
「嘩天元太~師了」這樣的感覺~ ...
plk111 發表於 27-12-2010 21:27

先生你打錯字了
作者: motaswecx    時間: 2-2-2011 12:51
樓上的兄台..似乎都是因為為了與人溝通才書面加口語夾雜,變成了習慣
霜痛 發表於 1-1-2011 14:06

你都講得岩既....
作者: leungmartin    時間: 12-4-2011 23:56
好亂,仲亂過亂online仲全部九五搭八,果然係膠帖
一句講(吾知講嘜)

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://anson.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2