打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 誰配有vis!!!!!!!誰!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

別拿個前輩身份唬人,我視同一律,有錯就說,有罪就責!

我有什麼錯? 你說的 問題我已經完全的解答了,你找一個路人問問看 ,看看他看完全部對話之後,他有沒有覺得錯是在我身上?我有什麼罪,一切都是按照規距進行的,我完全沒有覺得我有問題。
為什麼現在的小朋友都不去想道理,而在這裡吵?從不想想是自己誤解了別人的意思,然後輸了就找贏了的發洩。
更為了把自己的行為合理化而加上正義一詞,大興問罪之師。

敢問大家一句,你們看完這堆文之後,我何罪之有?

正義不是你這種小人用的,小義都不明白,如何能明大義。
我再說一次,你現在的行為並沒有大義,只是你個人認為是這樣,
就覺得這是世界的看法,你現在做的不是有罪就責,
只是靠著正義一詞去把自己行為合理化而已。

以前曾經有個遊戲,有個用劍可以稱為最強的人,當時有個15歲左右的小孩子,
立心用劍跟他過招,他不是追求勝利,而是希望可以跟高手過招,同為劍者,
我相信有此感覺的人該不少吧。那一天
那個小孩信心滿滿的拿著自己的長槍(刺出的那種)去跟那個高手一戰
結果小孩子由頭到尾都沒砍中他一次,小孩子失望極了...繼而是憤怒。
不是因為輸了而失望,失望是,天下第一劍的人竟然由頭到尾都只用槍拉他打,連劍也沒有用過。
他當時:「我期待著交手的最強劍者就是這種人?」
(太長 繼續打= =
回復

小孩子輸了 就說 什麼天下第一劍,根本就是個連埋身跟我互打都不敢的廢人,
我希望過招的是用劍的家伙,而不是一個只會射射射走走走的人。
當時小孩就有點生氣的說,我對你好失望,你只係識走同射,你咁都叫天下第一劍?
佢答:你部機係重機 我部機係輕機 ,你用長槍 我用劍, 我同你格鬥勝率50/50
我用槍射你 你10槍最少中3槍,而且不像格鬥般辛苦,跟你打 我當然拉你打啦。
再講冇人話天下第一劍一定要埋身用先手劍攻你,我次次後手劍打死人d人話叫我劍神姐。
個小朋友當時好嬲,佢覺得 呢條友根本唔配叫劍神。果陣小朋友覺得佢好卑鄙,
之後為左唔俾呢條友做天下第一劍而不停咁練練練 練到自己既劍更高層次,
結果呢位劍神最後係一個一打一既比賽入邊 ,係佢槍劍齊用既情況下俾一隻只用長槍既劍鬼打殘左,仲要好樣衰咁俾人炒2部...

最後小朋友係7年之後終於明白,劍神一定玩格鬥係佢自己既諗法,一切都係佢自己覺得佢一定用劍同佢打。
但係冇人講過劍神一定係要先手劍,太極明明係後手,不過大家都覺得太極係武功入邊有一定地位。
劍神先手劍,劍神要用劍,呢d都係15歲既時候既佢自己既諗法,大左再睇返轉頭佢就發現以前自己都係冇大義去話人,因為人地真係可以咁樣打。
回復

也是沒有說過不可以洗場,洗場也是在5v5的戰場中進行,既然是在那進行 ,為什麼不能稱作兩國之間的戰鬥
咁你係唔係2個國家既人係樹互打?係既咪合左個條件囉...
即使是在三國志大戰中,傷害計也可以分火水雷啦....點解戰鬥唔可以有n種,洗場只係其中一種而已。

故事主角是我,我想告訴你 你現在做的事只是跟以前的我一樣,你認為自己是正義,卻不知正義是什麼。
讓自己行為正當化,沒有大義的正義,結果只是一個借口而已。
回復

我不認同,因為我曾經走過那條路,他現在所做的跟15時在下做的沒什麼分別,自己就是真理,自己就是正義。
他現在根本就是沒看清整個局面。罵戰起始又不是我,要是我真的罵戰 我相信這裡早就一堆高登兄弟幫我起底清場了,我根本不用跟這小朋友說教。

by Sliver Knight 銀騎士 - KT皇道軍軍師-影狼www
回復

之前打戰場之絆,有人話唔like我地小隊,入左我地個板罵戰....
之後一星期我地去左佢地論壇開party,最後佢地終於頂唔順個板都摺鬼埋= =
回復

怪不得你會做這些洗場作弊之事,你還會做高登起底等等那些市井之徒,屠狗之輩才會做的事
像文革的批鬥者 ...
zamouse 發表於 24-10-2010 09:56

邊個話高登人就冇教養?我好想問你自己連道理都冇就係樹嘈,新既高登友都比你有教養啦
雖然現在既高登真係好多膠人,但以前高登既人一D都唔膠,
只係新既高膠友好多都只係為左有頭有勢先去做高登友姐,以前既高登人一D都唔膠,
你自己睇返高登D野先講啦。
回復

不嬲我都鍾意黑吃黑,係呢個世界做壞人難 做好人更難
貪官要奸 清官要更奸....
有時候你本住仁義做野,最後好多野都做唔到,結果只會更加惡化
相反你狠心d,你就可以完成目的,即使你手法再衰,只要達到目的,你既損失自然會停止。
回復

我惡架...特別講起正義 我更加係固執到爆=.=我係白羊座~
回復

正如火鳳三奇所說,我地呢個時代已經玩完,黑暗兵法
有人只看看黑暗的一面,有人看到黑暗後的大義...
唔用血去洗當時既亂世,d人又點會珍惜和平,
要等佢地記得冇和平既日子先至唔會再有打仗既念頭。

簡單d講  我行軟既時候你唔受,咁我就行硬既打到你受。
打到你殘,等你記住我唔可以惹,等你記住邊個先係你上家。
對住d壞人,我會用更陰險既手段去玩殘佢地。
我玩殘一個壞人,咁n咁多個好人就打少個壞人,雖然d好人會話我做法唔正確,
但係如果我受一兩句就可以令個世界好d,我怕咩野受?
從來都唔求俾人稱讚,只係為個目標而做,呢d先叫大義。
大義唔係用口講,而係用手做...
回復

最後送你2個網扯,
看完該學到不少人生大道理。
有興趣可以自己到漫畫店由第一集火鳳開始看。
孫策
http://share-moment.com/passage/ ... dreams&ID=33454

周瑜
http://share-moment.com/passage/ ... dreams&ID=37308
回復