樓主: abc123def456
打印 上一主題 下一主題
收起左側

拉3詳細技術分享 給大家一個學習好機會 A&Q

關閉 [複製鏈接]
最後講一講手制(搖杆)問題 在其他ser並不重視手制 只要你出來的效果係好 就會被欣賞。
abc123def456 發表於 9-4-2010 19:19

月頭回去NAGC看看,只是這一天有上線,但是只是玩了一天就已經被別人說我用手制
就已經被NAGC其中一位玩家問我可否放下Macroes,(我用的是拉3及拉4)
該位玩家屬高手級,玩拉3及拉4也不俗,先不說打位及準繩度
就以速度來說,他已屬最Top的一成
但硬要認為我是手制,最後還把我踢掉,這算甚麼?

問題在於手制的輔助程式,及手制自身的Turbo
根本就不是你的個人速度,不是你自身能夠按到的效果,最後這些,也只是自欺欺人既心態
D字好似一舊舊咁
RedOcean 發表於 9-4-2010 20:00

中文字起外國人眼中就系一舊舊
個人認為同拉3神手打會好無癮
RedOcean 發表於 10-4-2010 23:35

個人認為同不願從別人身上學習/輸不起的玩家打會更無癮
個人認為,全港拉最強也不會給其他ser肺.
牙月 發表於 11-4-2010 03:54

好可惜,仲未出現一個甘既人   
港服既圈子細
整體水平屬偏低
玩得好少少而產生自大心態都係無何奈何
gavinng012 發表於 11-4-2010 16:43

藉口尚算得體但略欠說服性
港服太多井底之蛙
clarence2468 發表於 11-4-2010 20:02

閣下在稱因玩得好少少而產生自大心態的這位玩家為井底之蛙嗎?
如是,是因為他未曾見識到世界之大而產生自大心態嗎?
港服起碼兩成人飄移快過世界冠軍
(呢兩成人自稱無用手制)

咁你話港服水平幾高呢~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ...
雙重同步錯誤 發表於 12-4-2010 14:54

2成?我敢寫包單HkSer能夠去到呢種速度既人一成刀冇
64#所言,你玩緊跑0nline?
速度固之然重要,旦系準繩度同等重要

仲有米因為尼種心態而出現禁禁禁囉;)
如果片裡面D動作全部識哂仲有咩可以學
[鳳] 發表於 12-4-2010 02:42

希望能夠在Grand Chase World Championship 2010中看見閣下
但願閣下不會不屑與世界各地的頂尖高手切磋及交流技術
回復 支持 反對

回joshua92003:重視既意思係包括用者同其他玩家 當然有d玩家會另外想公平較量,或是害怕的藉口 咁係每個正常 ...
abc123def456 發表於 12-4-2010 17:36

只系想帶出其他Ser一樣重視手制與否
用搖控杆玩吾緊要,米當改制般看待(雖然改制的都會被我鄙視,但並不是重點)
旦系用輔助程式/Turbo加快其自身速度就已經不是其本人所能
所以尼樣先系被萬夫所指既原由,而且您認為能夠用手制去參戰GCWC嗎?
不過就算一場,我都唔想同屈機職玩
雙重同步錯誤 發表於 12-4-2010 18:11

請先弄清楚屈機的定義
屈機,就以莉3及莉4為例子,不用按多少個鍵變能夠輕易殺掉對方,而且高防到不得了
打極吾死,旦系佢打你又甘痛

雙反,可曾想過一隻拉3神手一秒要禁幾多個制先做出閣下所講既秒殺?
仲有,如果閣下只系跳左一下而被佢撞埋黎秒殺,基本上,您應該先諗諗,(點解自己做吾倒,而人地得)
閣下跳一下既高度最多只容許拉3耕6-7下,
6-7下,根本不足以秒同裝既血,
甘樣,佢有冇屈裝同Lv,另外您系米全血,敵人有冇用到隱身等..

吾同屈機職玩?吾好吾記得您曾經玩過拉3不下數百次
依家因為佢屈所以淆?甘您系米應該吾再玩Gc?淆哂所有職?.?
或者您吾會淆啲怪既,,甘您可以轉去打任;)
甘我好認真同您講一句,您吾應該再玩Gc,Gc絕對吾適合閣下.淆者請自淆,請過主

再者,因為您用得廢,人地用得神就吾得,咩心態?
即系只許勝,不許敗?打廢過您既人就得,勁過您既就吾同佢打?
荒謬,旦系就我所見閣下的戰績並不是很高罷了~_~
奈何拉3實在不平衡
正如官方搞比賽要禁莉3,4一樣
雙重同步錯誤 發表於 12-4-2010 18:24

拉3不平衡?閣下無需需繼續娛樂各位,亦都無謂獻醜
真正的不平衡莫過於新角新職
神手玩拉3能夠玩到這麼出神入化,可是"等價交換"來的
那些新角新職?靠得是甚麼?是屈
拉3並不是不平衡,而是閣下不懂得玩,不能攻破拉3而已

好一個例子,請問閣下知道嗎?主攻莉的大多也不是一些劍拉型技術玩家
而這些玩家,當她/他們剩下的血量少之又少的時候,便會開始進行逃跑的龜型技術
然後反攻,沒錯,游擊戰確是不錯的選擇,但是閣下又知道嗎?亞莉有加防
如此一來,她走了走,便等同其他職業走了兩走

再看對手的心理,眼見對手為莉3及莉4時,大多不會採取進攻模式,
會以"敵不動我不動"的戰略來作戰,這樣,便做成無止境的戰爭
好幾次玩生死,有莉3/4在場,最後也玩了/看別人玩了5分鐘以上

官方為縮短比賽時間,好讓比賽更有效率,讓更多玩家能受惠
逼於無奈地便禁掉莉3及莉4,以縮短比賽時間,來換取更多玩家受惠
官方這次這麼體諒一眾囍愛投訴的香港玩家,卻招人話柄,真可憐~
胡亂引文未見得體
略欠關連性
gavinng012 發表於 12-4-2010 19:44

其論點欠缺論據支持
使其說服力不足
有待改善
回復 支持 反對

五十步笑百步
RedOcean 發表於 13-4-2010 09:59

?????
您講緊野???
吾明阿!!
罵人、批判別人,不代表你高人一等。有時,批判只是展示自己的無知與無情。
批評,也要符合基本的水平,否則叫作獻醜。

goodest logic
人地劍得玩到好有技術,點解又唔禁劍要禁拉3?
雙重同步錯誤 發表於 13-4-2010 13:04

goodest logic, best chinglish
您吾見人地用劍定您用劍?
1,那個用劍的太嫩
2,閣下用得太差勁了,簡直慘目忍睹
3,閣下見識少

紅字,即系閣下話拉3吾系屈,而系技術(如果拉3吾系用技術,甘點攞黎同劍比?)
劍禁得快可以飄得超快,起速度上極為佔優,再配合衝斬(高攻,小劍)又或者配合旋斬或捉(巨劍)
用得極神既話,刀可以系無敵,甘樣兩個無敵(小/巨劍vs拉3)既神手對碰,基本上可以話系大戰360個回合刀未分出勝負架~

禁既人與閣下屬同一種類人,輸吾起,潛水怕屈機,串,,等等
閣下認為舉尼類人所做既野為例子,能夠成為一個好論據嗎?
在下倒不見得有任何說服力

U的分析,在下不願置評

系阿系阿,佢地系吾適合玩Gc架,旦系佢地系刀要玩咋嘛
阻住地球轉咋嘛,賴死吾走咋嘛,冇乜野架姐
ei,ei,ei,米住先,我要搞清楚啲先,,丫,,吾系,系您要搞清楚啲先,
因為閣下講極刀吾明,真系吾知點解~(樂古人既特點?=) :0))
依家冇人話吾準禁職阿,吾好誤會阿!!吾好話人抹殺您人生自由阿!!
我只不過起度話禁職既人→...→...→....→...→所以吾適合玩Gc咋嘛~
不過佢地要玩我刀阻吾倒佢地架~佢地要禁米禁囉~
旦系我會比句Advice佢地囉~「您地根本吾適合玩Gc,起度刀冇作為~不如早日離開,,早走早著丫嘛~」

Ps: ei為死的韻母

回復 85# 雙重同步錯誤
閣下曲解意思的能耐真的很驚人喔,您知道嗎?

首先,你要明白我一直系回緊閣下所講既秒殺
人地禁得快自然能夠秒殺您,明嗎?
拉3禁得快先至勁,我完全冇講過,吾好老作,不過樂古班友就系中意甘:0)
我系講拉3禁得快換黎既系對自己更有利(包括秒殺)

致於秒殺,難道秒殺=勁?
e.g.成場我秒殺左您一條命,旦系您又殺番我五條命,甘樣邊個勁?

您要明白咩叫言下之意,而且要識得分辨言下之意同斷章取義.
閣下做緊既系斷章取義,絕不是在下既言下之意,所以吾好用「我」表達這二字.
我講既系禁得快既拉3神手,做出黎既效果,系閣下啲普通玩家眼中視作屈
而事實上,果啲吾系屈,而系叫技術

反觀亞莉及真,尼啲易上手+屈既新角,職,其攻擊模式已佔優
我所舉既例子,禁制既次數,只系想說明拉3神手同莉神手既大不同
重申一次,拉3神手做出閣下尼啲普通玩家眼中既"屈", 實質上系技術
只系閣下不甘心自己做吾倒,人地做倒,繼而遷怒於拉3一職之上,
最後更要侮辱自己系周官;)

希望您明白我所講,吾明吾緊要,我再講多次
1) 拉3禁得快,系對自己更有利,旦並不是必勝,而且快並不代表勁,請謹記,快不代表勁
2) 我只系講左莉=不平衡(屈機這詞本人用得不太好,望見諒),而拉3並吾系屈機.
3) 要做到秒殺呢種技術,代價背後您又知幾多?一味淨系識話屈屈屈,做咩吾反省下點解自己會系被屈果條友
      就好似魯母鬧您甘,事後一味淨系識埋怨魯母惡,吾諗下自己有冇錯先:0)

Ps: 系我回果條友話架←尼句咩黎?

PS: 希望閣下真系明白小弟講乜野喇
      好辛苦架,,,要系甘解釋又解釋,好似啲小朋友WrongWay左之後又要帶番佢地諗番正確既方向~

--分隔線--
只要您夠神,無論您用邊隻職,您刀可以用得屈機(劍弓魔拉萊羅莉真克妮)
當然包括拉3,點解尼度我會話佢屈機?因為雙重同步錯誤所指既屈機並吾系我尼度所指既屈機
屈機是一個電子遊戲術語,源自香港,狹義是指玩者利用電子遊戲中的漏洞或不當手段達到目的,廣義是指現實生活中有人利用不正當或不公平的方法達到目的,甚至可以純粹指那些展現強大實力而令對手毫無招架之力的人或行為。
如果隻隻刀屈機,即系佢地根本就系正常,冇話屈吾屈,勁吾勁.
回復 支持 反對

用影既話應該系閃吾系擋
還有,以影來閃其跳攻是,,,?前衝,雙跳,還是甚麼?
回復 支持 反對