打印 上一主題 下一主題
收起左側

HKA系列[更新於11月7日]

關閉 [複製鏈接]
39# chantikki
我話你Idea呀
我有講過d野自創?__?
回復 支持 反對

39# chantikki  
我話你抄Idea呀
我有講過d野自創?__?
Mathematics 發表於 13-11-2009 20:15

不如數下hka #3 抄左tig 喪屍場幾多野

下面就打音樂 , 音效, 模組
哦~原來呢D叫IDEA ?

TO YSH:
我有囉你地d野黎用, 我認
你地囉我d野黎用 你地有冇認先 ?? Example : Zombie idle sound

而家你地仲要話係你地既, 話我偷你, 笑鳥
回復 支持 反對

喪屍手 模組可能係你地改番黎 (黑色個隻)
其他乜係你地創架咩?? 原來唔係frk_14創架?
喪屍爆無敵聲效 ZP本來就係用呢個
音樂遊戲開始音效 乜唔係 生化危機出架咩? 乜係你地架?
喪屍叫聲? 你問下你個Yathsing 邊到 ...
chantikki 發表於 13-11-2009 17:39

TIG抄過你d乜?
回復 支持 反對

TIG抄過你d乜?
yathsing 發表於 13-11-2009 20:58

唔睇貼就回文
回復 支持 反對

唔睇貼就回文
chantikki 發表於 13-11-2009 21:06

睇完都唔見你有講什麼idea係tig抄hka

你係指用你d sound?正確來講唔係用你d 聲, 係用果隻game d聲

唔好意思, 呢d唔係叫抄idea

你知唔知咩叫idea? 仲自稱係programmer, 連idea都唔知係乜

唔怪之得你個腦裡面係冇 "copy rights" 呢個權念

有一句係岩你:

"第1個發明就天才, 第2個抄襲就白痴"
回復 支持 反對

X的,你睇吓邊個SER多人玩咪邊個係原創(因為COPY狗啲嘢冇乜人會玩)
回復 支持 反對

TIG啲SER都多過HKA,有哋一開始已經用HOST去開討論區,HKA都只係用COMS(免空)

仲有HKA有句嘢好明顯係TIG-YKH度偷架喇(偷嘢都唔識偷....)
啲名又唔改喎
http://www.badongo.com/cn/pic/7739548

http://www.badongo.com/pic/7739548
回復 支持 反對

好,我地放低模組,音效呢個point
因為個source太難搵
好難決定邊個抄邊個
但插件功能方面
我地大部分既功能呢
都係參考其他遊戲或者自創既
如G-monster/Nemesis火箭炮/login system
但你地跟本就真接寫個一模一樣既出來
仲好威威咁問我地既biscuit:你個login system寫左幾多日?我兩個鐘搞掂
lol
抄書絕對比作文易呀話
回復 支持 反對

programme同idea都唔分唔清...你住係青山架嗎?
程序在香港和台灣即是英文 procedure 的中文譯名,在大陸於電腦科學、電腦工程、電子工程、電機工程、機器人工程學、機械工程領域中的英文術語 program 的中文譯名也是程序,在港台譯造程式,而程式語言中的 procedure 在大陸譯造過程,在港台和其他領域一樣譯造程序。 當程序為 procedure 的譯名時,一個程序即是特定的一系列動作、行動或操作,而這些活動、動作或操作必須被執行於相同方式以為了在相同環境下恆常得出相同的結果(例如緊急應變程序)。不太精確地說,程序可以指一序列的活動、作業、步驟、決斷、計算和工序,當它們保證依照嚴格規定的順序發生時即產生所述的後果、產品或局面。一個程序通常引致一個改變。

在最狹義的,一個想法就是無論是在當人們以為心。很多時候,想法解釋為表示圖像,即圖像的某個對象。在其它情況下,想法視為概念雖然抽象的概念,並不一定顯示為圖像。[1]許多哲學家認為觀念是一個根本性的本體論範疇的福利。創造的能力和理解意義的想法被認為是一個重要的特徵和人類。在流行的意義上說,一個想法出現在一個反射的,自發的方式,即使沒有思想或認真思考,例如,當我們談論一個人的想法或一個地方。
回復 支持 反對

唔好話比我聽你唔識字架
回復 支持 反對