查看: 190339|回復: 2860
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] Grand Chase 吹水,聊天室~

呼....技能樹個帖已經完成85%~~

雖然話就話池做修整,不過資料上好多都係我提供嫁~不問利益只求成果.

希望大家鍾意啦....(兼顧兩邊還真係累...好彩e家唔係太洗理住學業方面)

題外~~o係到做個招圖請求~~大家係未發覺技能樹帖有d技係無圖示呢

咁係因為本人起初只係想要無lv2呀lv3 o個d圖示,圖示一個就夠.但e家睇黎美觀不太好.

如果想幫下手整靚佢就幫幫手cut出黎~  幫到手會獎你1樂點qq
回復 支持 反對

="=台灣大多粉絲~唔愁無人做靶~呵

無我你邊拍到d片,無我你邊到搵堆d圖示

後說,聽講我都執左好多你個帖~再者原創者好似係本人(blog既文章就係証明)

以上格式純粹抄襲上樓,無吵架之意xd
回復 支持 反對

唉....好辛苦...份死人專題報告...又唔教人用photoshop...仲要整到天花龍鳳    暈...
(白泡吐出中....)

英文仲爽...8份卷..難度係低過會考但內容就真係....year 1非常難受...
回復 支持 反對

你讀緊咩Yr1呀-.-?
letmeflyaway 發表於 28-10-2009 12:25

higher diploma in digital tv and motion picture engineering

e家正努力溫英文.希望出到合格~夠分轉71318
回復 支持 反對

184# meow喵
最好唔好俾你搵到1個信你na.,
廢事又多條友俾你昆.
善仔Ss 發表於 3-12-2009 07:56

我第一個信meow喵

要升唔難~最緊要係有解齊自動出既任.經驗送得多.又有女王又有其他等等野送

同埋要識搵場打.最緊要係唔好撞著lag人/白目既就ok了

我拎新人都係用左兩三日已經24lv 短短一星期已經40
回復 支持 反對

唉.....好忙....真係懷念中學咁早放~

不過唔緊要.入得ive就知道自己會進入另一個階段.

先祝各位聖誕節快樂.
回復 支持 反對

有冇人知最高級封印魔珠點拎??
我用晒但係唔記得左點拎~_~
凍檸賓 發表於 25-12-2009 21:16

唔係買就得啦咩...我見香港個訓練所有得買....

台服係打傑尼亞(香港既聖域)就有或者係對戰勝利既一方.
回復 支持 反對

今日換左個版圖唔知大家鍾唔鍾意~如果ok既話就暫時用住呢個~唔掂既話就用返原來的
可以比意見啊~^^
回復 支持 反對

哇...台灣個新bingo 啲問題難咗咁多.  出咗幾條中史題....
回復 支持 反對

中史=.=?? gc問中史-.-?
※華仔※ 發表於 27-2-2010 08:58

都有gc既內容既.但今次既bingo係升級版....借一下"巴姆"內容感謝:
地理、物理化學、天文題
台灣有幾個國家公園?
6個
台灣有幾個縣市?
聲音在哪裡傳導的最快?
日本釀酒材料是?
稻米
全世界第二大河流為?
剛果河
世界上最小的國家?
梵蒂岡
世界人口最多國家?
中國
最大面積的國家?
俄羅斯
哪個國家吃掉最多的麵條?
義大利
最大的冰川在哪個洲?
南極洲
十三行文化遺址在哪裡?
八里
地球是太陽系第幾顆行星?
第3行星
地球有幾億年歷史?
46億
地球在哪個季節轉最快?
夏天
天方夜譚的"天方"是指哪裡?
古阿拉伯
1001夜 又名 天方夜譚 出處為和?
古代阿拉伯
美國最喜歡用哪一個動物做為旗幟?
著名的“御宅族之街”在哪裡?
秋葉原
"不敢掛越雷池"是形容界線分明,那請問雷池的單位是?
一座湖
哪個是世界第一大內海?
地中海
最小的七大洲
大洋洲
鑽石又稱之為什麼?
金剛鑽
熱蘭遮城在哪裡?
台南
洞爺湖是什麼?
兩者皆是
誰是第一個進入太空的太空人?
加加林
下列哪座山部是五嶽?
黃山
荷蘭人建立的熱蘭遮城在哪裡
安平
世界上最大的宮殿是?
故宮
奧運起源於?
古希臘
希臘神話中 金蘋果代表
不和

生物、健康題
國王企鵝孵蛋主要是由誰進行的?
企鵝爸爸
要推測小狗年齡 要看哪個部位?
牙齒
蜂群組織中體型最大是哪種蜂?
蜂王
人類最主要的造血器官?
骨髓
照顧幼蜂的是哪種蜜蜂?
工蜂
氧氣在血液中哪一細胞傳輸?
紅血球
檸檬能提高人的免疫能力,這是由於哪種維生素再起作用?
維他命C
吸煙有害是因為裡頭含有哪些物質?
以上皆是
五官是指眼、耳、嘴、鼻和甚麼?
WHO代表的意義是啥?
世界衛生組織
下列哪種方式做菜營養會比較高一點
下面哪種症狀要看醫生?
青光眼
人體最大解毒器官是?
人體中最容易衰老的器官
骨骼

歷史題

哪位歷史人物擁有無字碑?
武則天
楚霸王項羽在哪裡投江自殺?
烏江
中華民國第一位得到奧運金牌的是誰?
陳詩欣
日據時代的打狗是指那裡?
高雄州
三國時代不包括哪個國家?
楔形文字是代表那一個文化的文字?
古巴比倫
以下哪一位不是文藝復興時被稱為文藝三傑中的人物?
畢卡索
聖經中 誰創造了方舟?
諾亞
台北最早發現的史前文化 地點 是在哪裡?
八里
生物進化論學說是誰發表的?
達爾文
以下誰不是中國歷史4大美人之一
小莓
三國演義中的三英戰呂布,哪個人不是三英?
趙雲
敦煌莫高窟是一座舉世聞名的什麼藝術寶庫?
彿教
古希臘神話 太陽神是?
阿波羅
在古希臘神話中,愛與美的女神叫做?  
阿芙洛狄特

國文題
古代六藝中"禮、樂、射、御、書、數",運動類總共有幾項?
2項
紅樓夢的作者?
曹雪芹
本草綱目的作者是誰?
李時珍
水滸傳的作者是?
施耐庵
西遊記的作者是?
吳承恩
四庫全書的總篡是誰?
紀曉嵐
刻舟求劍取自哪本書?
呂氏春秋
臥薪嘗膽是誰的故事?
勾踐
執子之手,與子偕老出自?
詩經
古道、西風、瘦馬,夕陽西下,斷腸人在天涯。以上出自何人?
馬致遠
"衝冠一怒為紅顏"這句話裡的紅顏是指?
陳圓圓
「弱冠」是指年齡中的幾歲?
20歲
下列何者不是唐宋古文八大家的三蘇?
蘇珊大嬸
歇後語抱著石頭跳深淵是什麼意思?
死不回頭
一生中寫過600多首歌的"歌曲之王"是誰?
舒伯特
五十步笑百步出自?
孟子
"各家自掃門前雪"形容什麼樣的人?
自私的人
成語"信口雌黃"中"雌黃"代表什麼?
大概是"一種黃色礦物質"
夸父追日 最後夸父倒下的地方成了?
一片樹林
「雄姿英發,羽扇綸巾,談笑間,強虜灰飛煙滅。」是在描述何人?
周瑜
被譽為西方孔子?
蘇格拉底

三小遊戲中拍照快捷鍵為
F4
三小俠中最高等級是多少?
完成「週全勤」可獲得的道具是?
六翼天使翅膀
GC一行人最初見到的人,且為卡那門王國國民的人是?
羅納
三小千手岩有幾隻手掌?
12之手
神隱湖跟巴薩海要用啥東西?
高級氧氣面罩
會噴毒氣與揮舞觸角的原始之島的BOSS名稱?
邪惡觸手花
下列何者不是獨眼巨魔的絕招
噴水
白銀大地傑恩所喜歡的傑尼亞大陸的女生是誰?
愛咪
以下何者不是傑尼亞眾神之一
卡查伊斯
愛咪2轉演奏模式MP3會掉下什麼?
鋼琴
對戰模式中可補正能力值,並沒有重生次數限制的對戰為?
亂入模式
哪一位角色會使用憤怒技能?
賽爺  (賽格特)
破壞之神叫作?
培力蓋特
白色之塔BOSS大雪猴有幾隻角?
兩支角
何者不是3小峽中會出現的怪物
無敵小浣熊(修正)
請問三小祭壇的Boss用啥武器?
槌子
白色之塔BOSS大雪猴不會哪種攻擊?
丟雪球
迷霧森林中 小浣熊拿的武器是?
樹葉
瑪琳最愛的寵物是?
佛蘭斯
週排行第一名可以獲得什麼套裝?
地獄之火套裝
在地圖模式到具欄位最多可以登記幾個
5個
卡查伊斯召喚的惡魔 在三小千手岩做壞事的惡魔名為?
巴斯拉卡龍(修正)
魔法師小梅最喜歡做的事?
研究魔法
會用尾巴及藍色蒸氣的XXXX棲息在水龍沼澤的是?
哈斯
熔岩地帶一隻長的很醜的的怪物是?
泰塔羅斯
四轉不需要下列哪個道具?
紅寶石鱗片
在遊戲裡做下列哪一項事會被處罰?
外掛/髒話
月冠軍能拿到什麼套裝?
創世紀
賽格特的後代子孫是誰?
小愛

電影題
唐伯虎在華府編號是多少?
電影少林足球中,每秒幾十萬上下的是?
三師兄
以下哪個人物跟阿凡達有關?
納美人
得過最多金鐘獎的人?
梁朝偉
上海灘賭聖中打敗法國皮爾卡頌的是?
今晚打老虎
鹿鼎記中 號稱為人不識誰 號稱英雄也枉然?
陳近南
令狐沖來至什麼派?
華山
令狐沖曾任哪一派掌門人?
恆山

娛樂、知識題
人類最古老的畫室哪一個?
壁畫
[猜水果]黃金布,包銀條,中間彎彎兩頭翹?
香蕉
下列哪個是臘月初八的傳統食物?
八寶粥
撲克牌的J代表甚麼意思?
騎士
"殺吳宗憲"猜地名
台中縣
冬天蟠龍臥,夏天枝葉開,龍鬚往上長,珍珠往下排。猜一種水果?
葡萄
所謂臨時停車,是指車輛引擎未熄火,停止時間未滿幾分鐘?
三分鐘
國際公認的禮俗是?
女士優先
紹興酒是下列哪種酒?
黃酒
一個男人向女友求婚,下列哪種花最適合?
玫瑰
[猜水果]身穿綠衣裳,肚裡水汪汪,生個子兒多,個個黑臉膛
西瓜
足球比賽中 何者不算犯規
用腳踢球
青少年表情符號[XD]代表哈哈笑 問[XP]=?
吐舌頭
牛頓是什麼東西砸到而發明牛頓定律?
蘋果
世界上最大的鳥類是?
鴕鳥
我們常吃的花枝是指?
烏賊
蘇格拉底對學生說的最後一句話
幫我還一隻公雞
老鼠喜歡到處啃東西'破壞傢俱,是為了?
防止牙齒長太長
(謎語)打麻將老是摸到一餅猜一成語?
天賦異稟
中國象棋有幾種?
7種
第一個巴比娃娃是由哪個國家的人製成的?
美國

遊戲、動漫題
以下誰不是2刀流?
索隆
誰沒當過上將?
卡普
以下何者不是王下七武海?
白鬍子
卡通 櫻桃小丸子 說話時長代著 "噗" 字的是誰?
富田太郎(豬太郎)
在哈利波特中不會魔法的稱為什麼?
麻瓜
哪個遊戲是以金城武為範本?
鬼武者
下列誰是最強的人類
克林
誰不是海賊?
卡普

電腦、微軟題
世界第一台個人電腦 是哪家公司出的?
蘋果

睇真係好爽.五花八門.咩類型既都有.此資料係由巴友(巴哈姆特)提供

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
meow喵 + 2 news!

查看全部評分

回復 支持 反對