查看: 12876|回復: 101
打印 上一主題 下一主題
收起左側

ET及其他各類劇情加分項目(修改村逃加分方法)

除提供無建設的意見外 , 凡提供意見+2-10分不等
最終加分權利於版主上。
首增的加分類別為ET及箏堡

我會制定
當你貼左1幅新圖..
例如30分胡
咁就會加3分..

以及該圖為標準..例如30分胡...咁就30-35分胡既話..就會加5-1分
凡破紀錄就加3分 以及將該加分項目...提前...
例如我破紀錄..25分胡..咁就會由30-35分胡..變為25-30分先有得加

PS:以上貼圖每個POST只能貼1個
PS2:每日只能貼這些圖3帖

另外..各位亦可提供想加分既劇情類別

並詳細講述點加法

而所有ET加既類別..我暫時會貼係到

明天開始生效

ET:
以下為2@4

6-9分帝 +5-2分
9-12分雙帝 +7-4分
*IF加左單人帝就唔會加雙人帝

殺敵項目:
?分-?分殺敵60 +5-2分
?分-?分殺敵1100 +7-3分

合體加分項目

LV1
3分-5分精松                        +3-1分
4分-5分基巴(80肉70金)        +2-1分
4分-6分貝查(120肉 95金)     +3-1分
4分-6分貝利(120肉95金)      +3-1分
4分-6分神弓(25木55肉105金)+3-1分
4分-6分精蒙(40木55肉130金)+4-2分
4分-6分帖木(80木 140金)      +4-2分
4分-6分拉海(45木60肉90金) +3-1分
4分-6分約翰(95肉80金)        +3-1分
4分-6分亞瑟(25木20肉95金) +3-1分
5分-7分馬勇                        +4-2分
5分-8分征廉(115肉135金)     +4-2分
4分-6分精弩(65木115金)       +3-1分
5分-7分獅心(80肉 125金)      +3-1分

LV2
6分-8分精奴(200肉165金)         +3-1分
6分-8分精拜(155肉235金)         +5-3分
7分-9分土耳165木60肉200金)    +4-2分
7分-9分擲斧(65木80肉185金)    +4-2分
9分-12分精靼(45木100肉245金) +5-2分
9分-12分精條                           +5-2分
10-12分精西(150木115肉215金)+5-2分                 
13-15分精日(45木140肉215金)+4-1分

LV3
8-11分席德(25木275肉240金)     +5-3分
9-11分荷夫(80木160肉280金)      +6-4分
9-11分艾息(70木160肉310金)     +6-4分
10-12分長弓(115木115肉340金)   +7-4分
10-12分哥德人(120木140肉250金)+5-4分
12-14分莫列(310肉 340金)          +6-4分
13-15分享利(290肉 340金)          +6-4分
13-15分書部(160木120肉420金)   +7-4分
13-15分精羽(110木140肉385金)   +7-4分

LV4
21分-25分西斥(65木705肉825金)   +10-6分
22分-26分威廉(235木440肉775金) +9-5分
23分-25分織田(175木495肉790金) +9-5分
25分-29分亞力(25木760肉815金)   +8-3分
29分-33分胡羅(390木315肉925金) +10-6分
33分-37分精象                             +7-3分
29分-33分馬車(210木395肉925金) +8-3分

LV5
32分-36分鐵(275木530肉1035金/325木510肉975金) +10-6分
34分-38分哈(125木765肉1070金/125木745肉1070金)+10-6分
32分-36分吉(420木375肉金1020金) +10-6分
50分-54分(445木1200肉1965金/545木1260肉2180金) 車+15-11分

雙合定義:例如你要合鐵..你36分合左..咁你同盟想合吉..
               就要係兩隻兵加分時間既下限加埋一齊內再乘0.7..同盟要合左吉
               例如:鐵+吉=36+43=79x0.7=55 姐係要係55分內合左吉..
               咁當你貼左36分鐵.再+55分內吉..咁就會有6+10/2(第2隻加分上限既一半) =11分
*有唔定回覆問我吧

殺敵超過1500 +1
殺敵超過2000 +3
殺敵超過2500 +5
殺敵超過3000 +7
殺敵超過3500或以上 +10

如果你貼4VS4既圖
咁所有加分時間既乘0.7 就可以加分

如果4VS4..你合左哈..本身41分內都有得加..但衣家咁會變左28分內先有得加

FFA
(LV1及LV2則照計返樣以[email=2@4]2@4[/email]既時間加分)
6-10分帝+ 6-1分

破限時+4分
限時內+3分
限時多於3分鐘內+2
限時多於5分鐘+1

殺敵跟2@4
DOTA:
13-16分遊 +5-2分
8-10分內爆1塔(上下路均可) +5-3

10-15分7LV 5-1分

搶旗火槍:10-14min贏加4-8分
     10min內贏+10分
     15-19min開眼加4-8分
     15分內開眼加10分

村逃:暫只接受以下類別村逃按下列的加分形式加分
以下的村逃可獲加分: 竹林村,走鬼村,吳小村,三國村,肥仔村,迷宮村,R族村,大草原村,無法顯示村

以下大型村逃可獲較多加分:竹村,吳小村,肥村,迷村,大草原村,r村
計分方式:
開路 5-15分

塔海 3-8分
其他貼圖按照其他分享加分

回復

原帖由 【peter^^】 於 2006-11-26 22:07 發表
意見放在這還是社區中心呢板主大大

放在這吧

我發現置頂的post是不會有人看的

人氣十分之少
回復 支持 反對

....禁我之前2x分羅可唔可以再貼嫁?
回復 支持 反對

原帖由 破曉 於 2006-11-27 16:11 發表
....禁我之前2x分羅可唔可以再貼嫁?

你貼過既..唔可以貼
由今日開始貼那d先得
回復 支持 反對

原帖由 【peter^^】 於 2006-11-27 17:27 發表
有採納我的意見嗎
唔用哂都得 改小小啦
8p文明唔用塞都有1分好鬼膠
同埋隱劇果d原先果個好唔清晰

最後想改下evo...... 果d加分守則難到嘔 哥人有乜可能7分鐘搞掂姐 7分鐘帝到都偷笑
以前7分做到果d 一 ...

evo那度係原用艾版主所設定的
佢上任時..真係有人做到7分哥人..忘了是誰
你那陣都唔係度..緊係唔知啦= =

接納意見方面..
我會等齊意見..
再用Excel黎制定1個新既加分表

你意見加分那度我會降低
惡靈已屬熱門

so要較低d...推舉下d新劇/冷門劇情
回復 支持 反對

原帖由 【peter^^】 於 2006-11-27 19:06 發表
我當然知道
是BLUE和馬嬲呀嘛
但係我唔信唔2分城都可以6分哥人囉

-.-
唔信就算啦..人地真係做到MA..只係無那D圖
如果唔係都唔會定成咁..

雖然我唔知用咩方法= =
回復 支持 反對

原帖由 【peter^^】 於 2006-11-29 19:30 發表
一定係2分城之後3分鐘就雙城 4分帝左 6分哥人

不知呀-.-
別問我點解佢地可以做到
回復 支持 反對

原帖由 【peter^^】 於 2006-12-1 18:21 發表
但係e家你可以搵人做到嗎

進化論同惡靈既分數已經太易拎到..
再調低會勁易呃-.-
回復 支持 反對

原帖由 幻之星 於 2006-12-1 18:22 發表

進化論同惡靈既分數已經太易拎到..
再調低會勁易呃-.-

DOTA 15分升齊 15分雙塔 暫時我呢個肉西同我PARTNER都未做到
回復 支持 反對

原帖由 【peter^^】 於 2006-12-1 20:14 發表

進化論不易.... 惡靈先易.. 我既建議你採納左可以減低小小

SET個RANGE吧
惡靈
1~15分鐘750KILLS +??分
15~20分+??

如此類推

DOTA
15分前升齊全科技 +??
之後慢5分鐘扣1分

10分前1座塔+??分
慢5分鐘+??分

等等

所有文明30分升齊自己+??分