樂古Nakuz

標題: 說好的神級綠亞 - 肥影 vs 四方輝 [打印本頁]

作者: Rlckageha    時間: 22-9-2012 21:17
標題: 說好的神級綠亞 - 肥影 vs 四方輝
盟主話呢招神技唔可以對外開放..
但為左盟主可以留芳百世..
我唯有拼死POST上黎..
對不起盟主 XD

對住呢場save..我只能講: "adore.."

影 vs 輝 - 04-九月-2012 22`01`31.rar (221.18 KB, 下載次數: 1126)
作者: soderek9687    時間: 22-9-2012 23:21
good!!!
作者: 綠亞TG    時間: 22-9-2012 23:32
肥影仲有玩
作者: 無.話可說    時間: 24-9-2012 00:05
adore :)
作者: 兩兩    時間: 24-9-2012 10:32
回復 1# Rlckageha

師父你POST 呢場SAVE 搞到我好灰唔想玩AOC
呢一生 我都無可能追到肥影盟主既境界..
果種淡定,微控,帝,econ...
師父我灰了..
作者: oostaroo    時間: 24-9-2012 10:36

RINGO
聽聞你係東莞叫雞俾公安扣留佐十五日
我計過你七號開始就無出現過
now 22 號你開post  岩岩好
你係咪真係好似傳聞所講咁失策!??!?!?!?
作者: 兩兩    時間: 24-9-2012 10:39
回復 6# oostaroo

師父.... 我一路以為你係aoc壇鐵漢..估唔到你睇完肥影個save 學埋肥影d 雞蟲野 北上叫雞..
作者: 兩兩    時間: 24-9-2012 10:43
ringo 你好野 為左保住你aoc壇鐵漢 呢個威名, 你竟然呃我話你果15日係去做生意
平時我同你係nakuz 撒嬌果陣你就扮曬正義話我gay 之後推開我  你e家自己走左去叫雞
我問你你對唔對得住自己aoc壇鐵漢 呢個名?
作者: oostaroo    時間: 24-9-2012 10:49
睇黎呢單傳聞好真實
連daniel 都大義滅師出面指證
食花生等睇ringo 回覆
作者: 兩兩    時間: 26-9-2012 05:01
ringo 過左2日 都唔回 分明身有屎啦
我對你真係好失望ringo.. hk 唯一唔叫雞 得我最pure 最true 既brian bb
作者: oostaroo    時間: 26-9-2012 10:18
有 daniel bb 你我使咩叫雞
來吧~張開你的腿
作者: Rlckageha    時間: 26-9-2012 13:36
11.. din=.=
作者: 伍大少    時間: 26-9-2012 23:36
有 daniel bb 你我使咩叫雞
來吧~張開你的腿
oostaroo 發表於 26-9-2012 10:18

嘩,兒童色情
作者: 兩兩    時間: 26-9-2012 23:57
回復 12# Rlckageha

笑笑笑笑咩笑 以笑掩醜 你好明顯良心有愧啦. e家扮曬野咁係到笑哈哈 邊個同你笑呀 我作為你徒弟覺得好慘, 有個叫雞既師父
作者: 神俊FANS    時間: 27-9-2012 01:41
小你班pk
扮9晒正義撚 其實咪又係成日偷偷地去叫雞
公安捉唔到你 就係度串串貢
樓上個位 你唔叫雞 只係叫鴨 又何必50步笑百步呢
人地作為你cfu仲覺得慘啦 有個基佬徒弟 經常被你性騷擾

入返主題
開頭見fai話 死撚開啦肉肉 你同返mo個d打啦
我仲以為肥影真係肉mo level
點知入到去 見盟主26+2 2bl +1防 打到fai既3ba村都出唔9到
個種神級控馬 真係令人嘆為觀止!
中期仲要比樓上個位on((人士del TC  都贏到堂堂2k fai
盟主大發神威果然不可忽視
最後想問 盟主起了4個弓房 但無出過1隻矛 其實係咪戰術黎?
作者: 兩兩    時間: 27-9-2012 02:49
回復 15# 神俊FANS

收皮啦柒頭 我同我自己好朋友講緊野關你撚事呀
以你既技術撚有資格評論我輝BB 同肥BB 呢場大戰? 練多幾年先啦
作者: 兩兩    時間: 27-9-2012 08:29
回復 13# 伍大少

LUN BB 11
作者: Iam_erika    時間: 28-9-2012 03:39
此技只應天上有..
作者: Iam_erika    時間: 28-9-2012 03:40
痴撚線肥影...
作者: Iam_erika    時間: 28-9-2012 03:49
吊你老母蝦,
作者: jaxis    時間: 30-9-2012 22:09
水被抽GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
作者: _rk    時間: 8-10-2012 01:50
ringo 上個月撩我去又話果度鐵鬥又話識公安
好彩冇跟佢去
作者: kenlai82    時間: 18-10-2012 14:42
肉手
作者: victor36    時間: 18-10-2012 16:26
井底之蛙,咁叫神手?笑死人,冇用投車,又冇用吉吉,牆又唔起,鹿又唔引,救命呀隻game 出咗十幾年了,唔該你地睇下人地外國高手點玩啦   www.voobly.com <--- 去呢個網download人地神手save 睇啦成班 29
作者: 綠亞TG    時間: 18-10-2012 20:21
井底之蛙,咁叫神手?笑死人,冇用投車,又冇用吉吉,牆又唔起,鹿又唔引,救命呀隻game 出咗十幾年了,唔該你地睇 ...
victor36 發表於 18-10-2012 16:26

閣下見識真廣博
作者: CLOUD_CLOUD    時間: 19-10-2012 00:41
井底之蛙,咁叫神手?笑死人,冇用投車,又冇用吉吉,牆又唔起,鹿又唔引,救命呀隻game 出咗十幾年了,唔該你地睇 ...
victor36 發表於 18-10-2012 16:26

沒有用投車 吉吉 蓋城牆 推鹿等就是29??
你的看法太膚淺了  有些高手就是不喜歡用投車打弓 吉吉打馬
也不喜歡蓋城牆限制了自己和敵方的攻擊位  畢竟這個不是甚麼比賽
而且這個是綠亞城快的記錄檔  你拿不限打法的voobly來比較干嘛
作者: victor36    時間: 19-10-2012 10:33
因為真正的高手都在那裹,輝輝都係得1900分左右,最多只能說是中高手,有這積分的起碼也過千人,就算係香港都大把人打到2k 啦,不過你地唔識啫,更可況外國D神手呢
作者: jaxis    時間: 19-10-2012 23:21

首先, 我沒自認自己係神手.
其次,不限打法同城快打法 性質不相同. 唔可以相提並論. 如果閣下打過. 應該知道控兵方法.打法都係同城快好大差異. 而且1.0C同1,0都有些少唔同
       而1.0城快既壓堡/推堡更加屈.
然後. 輝不限實力 我估19-21K左右(不太清楚)..據我所知 係HK 唔多人上到2K ..
再者, 如果單憑推6,圍"長",黎判斷一個人勁唔勁.我就覺得不太對.
        我本人較少打不限,因為我打過不限到17+左右沒打了 平心而論,我不限實力要上18+ 應該唔得,好似仲欠缺D 封快SENSE
另外,睇SAVE睇人勁唔勁,至少要睇3樣野,
       1.SENSE. 假如佢咁打.你會點打.? 假如佢出3BA馬弓,你會點樣守?WALL+BK守+地利環境幫守?THEN BOOM 馬爆?定係打2BL衝軍事+1TC 鬥爆? 人地如果僧爆 +兵壓你堡你會點打? 你堡守搶帝/ 散發展.湧兵偷爆人BASE ?   
        本人覺得打城快最重要係SENSE. 你SENSE好可以彌補控力
       2.控制力, 控力係封快城快既基礎吧. 要加強控力.HOTKEY 熟記 睇SAVE 可以望到D 高手控力其實都好驚人
       3.打法..團戰最上手係中間BOOM 一陣20分起BB 22分出大馬爆  出夠馬搶帝 .但呢類打法對一D衝擊性打法 有好大機會會輸,例如TW 夾人式前弓+馬爆22分爆你同盟BASE. 你最後=GG
最後,提醒大家AOC 只是一個遊戲.不是遊戲玩你,是你玩遊戲.對嗎?
作者: Rlckageha    時間: 19-10-2012 23:33
首先, 我沒自認自己係神手.
其次,不限打法同城快打法 性質不相同. 唔可以相提並論. 如果閣下打過. 應該知道 ...
jaxis 發表於 19-10-2012 15:21

盟主太有霸氣吧...

個人只想講..如果對手玩3BA, 你可唔可以玩2BL 唔WALL, 重要嬴先!?
作者: 鴉    時間: 19-10-2012 23:36
你知唔知咩叫城快呀~
你用封快打法打城快有用?
你覺得你自己係高手?
hk仲有大把你眼中既所謂既肉手可以sm你
作者: 兩兩    時間: 20-10-2012 04:50
我剩係可以咁講,aoc 得番1000人都唔夠玩, d 1v1 大賽獎金第一位都係得1000美金咁,人地lol 最新果場大賽 第一位100萬美金.第二位25萬.. 加埋全部獎金200萬美金
aoc玩到咁神 把撚咩1111 當然我自己都服啦,theviper jordan23 的確係aoc 界目前無人可敵,技術之強 應該前無古人 後無來者
but 可惜aoc 個scene 太細.. 你叫我去voobly 把撚咩,為果1000$ 美金 練16hr?
自己fd 係香港城快 得閒8個人大家串下大家 圍威喂 咪算... 講到去voobly 為咩呢
作者: victor36    時間: 20-10-2012 13:13
就當说好了打城快,咁樣打法同高手打,人地一早起牆+建築,攻位唔多,就算係城堡初期,都唔可以只用一種兵,舉例騎士=比人用吉吉殺及送俾人(僧侶),馬弓=比人用投石,予兵等殺,高手看形勢配兵.所以打AOC 咩快都唔可以淨係用一種兵,如果呢場SAVE =圍咗牆(不一定全圍),加多種兵類戰鬥,才能反映真正控力,個SAVE 就會更精彩
作者: jaxis    時間: 20-10-2012 13:41

回復 32# victor36
這樣說好了
高手看形勢的確是看情況是否配兵. 先說我不自認高手
在城快 騎士是最強兵種.這是無容置疑的..單看這場.對手3BA 一直出 判斷下.我開打了2BL 只能互衝軍事.不然會被馬弓堆起來殺掉. 尤其城初最重要.所以一定要停村民生多一點兵.來防守/攻擊
如果對手3BA 的確有多種打法. 我這場2BL 一直出互衝軍事是其一. 到後期沒金我會輸掉. 但我爛掉對方經濟肉馬就營了
第二種可以打BOOM 用投車防守. 然後槍兵+投車反攻也可以.
第三種也是BOOM 用投車. 然後大馬爆
第4種是可以1BL 用投車守.然後也是大馬爆
第2 3 4 種都是比較被動的打法. 要知道3BA 是衝的打法. 3BA 升城最快是14:59 要是被亂了.就好容易GG  要不被亂只有一城即3TC 或用木長封路. 快點建BK守 但這會很吃虧.然後3BA 的軍事打法到城中是最強.3BA 堆多了投車也不怕. 所以3BA一直是匈奴高手的絕招
再說你說看馬弓建茅兵. 要知道茅兵在城堡是好肉的. 2-3隻馬可以把茅兵搞死.而且茅兵太被動. 你看到高手對戰都是帝王初才出茅兵吧..
配兵問題不是重點.重點是SENSE 控力 ,以前WDD紀錄檔WDD 曾馬亂對家而死.WDD名言:這就是大家想看的到.   你會說對手只出一種兵.防守那個不出槍兵嗎?我敢說配兵.不是高手所欠缺的東西 .這中手也會配兵吧..例如對方馬爆團戰用槍兵有優勢. 家必爭之地(   持久戰下)看到蒙特要戟兵+茅兵+巨投滅掉人堡逼蒙特消兵    我認為 高手的差異在於那些微的判斷力跟控制力
作者: oostaroo    時間: 20-10-2012 13:55

或許妳是對的  該離開的人是我
作者: 兩兩    時間: 20-10-2012 20:51

..........................
作者: 伍大少    時間: 20-10-2012 21:32
回復  victor36
這樣說好了
在城快 騎士是最強兵種.這 ...
jaxis 發表於 20-10-2012 13:41

認真你就輸了
作者: hk_horse    時間: 22-10-2012 16:20
哈哈哈,AOC,看來再也沒高手,有誰可以令我重出江湖呢
作者: _rk    時間: 22-10-2012 20:01
回復  victor36
這樣說好了
在城快 騎士是最強兵種.這 ...
jaxis 發表於 20-10-2012 13:41

得4種打法你都講得出,仲要有3種都係龜兵, 枉你做左咁多年盟主, 我對你好失望
哈哈哈,AOC,看來再也沒fun game,有誰可以令我重出江湖呢
作者: jaxis    時間: 22-10-2012 20:30
回復 38# _rk

講D大路打法姐: O 你咁講不如馬雅出UU 都得啦: O
作者: hk_horse    時間: 24-10-2012 11:49
哈哈哈,_rk ,睇嚟你也不是太肉,你係可方神聖,以前用咩ID,講嚟聽下,睇下有冇興趣令我手痕玩番幾鋪,因本人自十多年前打遍無敵手後而厭倦AOC,係呢排揾番隻碟出黎想玩番,奈何高手們已沒有
作者: oostaroo    時間: 24-10-2012 14:42
在打與不打之中  總是叫人迷惑
作者: 伍大少    時間: 24-10-2012 22:59
_rk咪係名震天下樂古論壇AOC區的版主
作者: royman135    時間: 25-10-2012 13:33
練多十年先好同我打
作者: oostaroo    時間: 25-10-2012 15:38
人生有幾多個十年
作者: hk_horse    時間: 25-10-2012 15:48
哈哈哈,十年,royman135 係何方神聖,睇你好似都叫做識玩少少咁樣,以前用咩ID,師承何人
作者: 手田水口廿卜    時間: 25-10-2012 19:12
回復 5# 兩兩

其實還有很多的劇啊
AOC的劇可以分為30幾種
作者: 伍大少    時間: 26-10-2012 00:26
哈哈哈,十年,royman135 係何方神聖,睇你好似都叫做識玩少少咁樣,以前用咩ID,師承何人 ...
hk_horse 發表於 25-10-2012 15:48

佢識玩條毛
作者: mishaki    時間: 26-10-2012 09:49
而家aoc太少人玩了....得十個八個勁過我!
勾唔起我復出的性慾....等forgotten empire出左吸引多d人玩再叫我吧!!
作者: hk_horse    時間: 26-10-2012 14:47
我都想有十個八個勁過我,回想當年係 zone 由 aoe,ror,aok 到 aoc 都打到2k多,打遍無敵手,都係只求神手賜我惨敗
作者: 鬼頭仔    時間: 26-10-2012 22:27
講我都識,有咩證據,吹係冇用的
作者: CLOUD_CLOUD    時間: 27-10-2012 00:25
有些人就是喜歡吹牛 甚麼白日夢都不是他對手之類的
活在自己的幻想中 自我感覺良好
作者: hk_horse    時間: 27-10-2012 11:32
白日夢都不是他對手之類??哈哈哈,和你們說一些故事...,我都係近排揾番隻aok 碟先諗番舊事(十多年前),回想當年係 zone 由 aoe,ror,aok 到 aoc 都打到2k多,(個時年代最高分條友叫 koven),跟住上網search 下,原來香港有個 nakuz 仲有人玩 aoc,外国又有個voobly仲有人玩 aoc,aom,甚至aoe, 跟住上嚟睇下吹下水,哈哈哈,white day dream 嗎,香港人我大多記得,我記得呢個ID(zone),我地成班2k+,差唔多打到悶個時佢都係得1800+ 肉中手,冇2k嘅入我地Room 都係即刻 BOOT啦,不過後來聽人講話佢後尾勁左又什么比賽又剩咁,咁就唔知啦,不過我同我班 FD (aoe 老將)己經一早打到悶赢到悶退休咗,因為個時唔係太多人上到2k 有資格同我地玩,以前興睇分打,冇番差唔多分都費事睬你,所以好悶,不過呢D已經係陳年舊事了
作者: royman135    時間: 27-10-2012 12:15
你地係兵保打贏我先好出聲啦
作者: roymen135    時間: 27-10-2012 12:22
上面個哥哥係咪傻嫁?人地個post講綠阿嫁,你又講咩兵堡,九唔捨八!
作者: 伍大少    時間: 28-10-2012 03:02
白日夢都不是他對手之類??哈哈哈,和你們說一些故事...,我都係近排揾番隻aok 碟先諗番舊事(十多年前),回想當 ...
hk_horse 發表於 27-10-2012 11:32

我剩係知白日夢用佢個ID 贏左WCG 第3,拎左唔知幾多萬
即使係叮叮贏幾多次BCC都COVER唔到白日夢成就啦

而你...無人識你喎
作者: jaxis    時間: 28-10-2012 09:56
閣下既然以前咁勁..相信係即時戰略高手啦.
不過我玩個時白日夢已經成為我地全部人既偶像.仲係HK第1,  佢之前我地就唔知啦
不過時易境遷,相信白日夢打返都未必夠返呢家既高手打.不過以前D高手EP 血魂個D KEEP住打, 呢家都仲係好勁
相信閣下打返應該可以打返VOOBLY既2K+實力
作者: 伍大少    時間: 28-10-2012 10:58
閣下既然以前咁勁..相信係即時戰略高手啦.
不過我玩個時白日夢已經成為我地全部人既偶像.仲係HK第1,  佢之 ...
jaxis 發表於 28-10-2012 09:56

白日夢ZONE時候24+   佢打番應該夠26+ VIPER打
作者: oostaroo    時間: 28-10-2012 12:05
我的深情對妳 竟是種折磨
作者: 手田水口廿卜    時間: 28-10-2012 14:02
回復 51# CLOUD_CLOUD

即是白羊座
作者: leomessi    時間: 29-10-2012 00:06
閣下以前咁勁, 而家打個2k番黎應該好快姐, 一味係度吹, 又無實質證據去support你, 我同大部份人一樣都只係笑你o n 9一舊舊, 快d去挑戰下viper jordan daut果班人去為港增光, 睇下係你把口天下無敵定係好似你所講咁天下無敵, 不過我諗你都係得把口, 我諗你只能打到18+
作者: 兩兩    時間: 29-10-2012 05:52
回復 57# 伍大少

11 講真 叮我相信PEAK 果陣同VIPER 有得一戰 but 白日夢真係難d.. 10年啦
作者: hk_horse    時間: 29-10-2012 10:24
如果老手而家仲keep住打實勁啦,不過聽你地話出名個D好似 wdd 同 kyo, 係 zone 個時最多1800+如果我冇記錯,(我地個年代),後尾幾多分唔知,可能真係勁到飛起我唔敢講,但我地 gigi team,live4son,apo,king,cx 個D 成班 2k 個時已經冇玩,如果個時仲keep 住打第一就好大機會唔係WDD 囉,不過都係假設,因為個時1800-1900分香港玩家係真係好多,我都係吹下水懷下舊,而家D高手唔好介意,哈哈哈
作者: leomessi    時間: 29-10-2012 16:46
你果幾條友 聽都未聽過, 不如講下你地嬴過咩比賽, wdd 嬴過wcg第三我就知, 你講到你地咁勁, 你地嬴過d咩?
作者: 伍大少    時間: 29-10-2012 22:28
如果老手而家仲keep住打實勁啦,不過聽你地話出名個D好似 wdd 同 kyo, 係 zone 個時最多1800+如果我冇記錯,( ...
hk_horse 發表於 29-10-2012 10:24

咁即係你地最盡上到2K+?其實你地個年代係咪打開1.0不限?
作者: 伍大少    時間: 29-10-2012 22:28
回復  伍大少

11 講真 叮我相信PEAK 果陣同VIPER 有得一戰 but 白日夢真係難d.. 10年啦 ...
兩兩 發表於 29-10-2012 05:52

無得打VIPER太全面,升級打法控制力反應微控都好屈,頂到上帝先有機會打下
WDD都係,頂到上帝先有得打
你有冇睇過佢開STREAM?  點得快,又準到無能 CHRIS都比下去
作者: CLOUD_CLOUD    時間: 29-10-2012 23:46
無得打VIPER太全面,升級打法控制力反應微控都好屈,頂到上帝先有機會打下
WDD都係,頂到上帝先有得打
你有冇 ...
伍大少 發表於 29-10-2012 22:28

想問一下
開STREAM是甚麼東西??
作者: 伍大少    時間: 30-10-2012 00:08
想問一下
開STREAM是甚麼東西??
CLOUD_CLOUD 發表於 29-10-2012 23:46

http://www.twitch.tv/tyrant_theviper
即係依D
作者: 兩兩    時間: 30-10-2012 01:37
回復 65# 伍大少

有睇, 控力太屈. 打帝都輸啦 viper 真係屈機11
只不過叮最勁果陣 可以打番個37波... 叮最強都係2.5k, 雖然viper 2.7k 11
作者: BENAOCBEN    時間: 30-10-2012 10:52
以我所見而家香港仲有keep 住打不限最勁個班係,poz_Tammy(應該係叮),poz_Cloud,(雲)poz_Mundi(唔知中文名),poz_Eason(應該係輝),poZ_Tsunami(呢個poz好勁但係唔知係咪香港)
作者: 伍大少    時間: 30-10-2012 15:03
以我所見而家香港仲有keep 住打不限最勁個班係,poz_Tammy(應該係叮),poz_Cloud,(雲)poz_Mundi(唔知中文名), ...
BENAOCBEN 發表於 30-10-2012 10:52

poZ_Tsunami 是bvirvs
作者: BENAOCBEN    時間: 30-10-2012 17:55
香港仲有咪高手?一齊分享下,愈多愈好
作者: 鴉    時間: 30-10-2012 19:14
好地地一場綠阿城快
用埋d不限角度去分析
又要講到兵堡點勁點勁
不限幾勁又點,而家講緊係綠阿
D高手係就企出黎~打返場"綠阿城快"OK?
作者: jaxis    時間: 30-10-2012 23:27
打機FOR FUN姐.大家差唔多實力打下團戰有輸有WIN不知幾好披
作者: oostaroo    時間: 31-10-2012 02:42
這次妳真的要離開了
作者: BENAOCBEN    時間: 31-10-2012 17:16
點解冇綠亞封快或帝快,成日都係城快,又點解唔試下玩其他圖,成日綠亞,其實好似圍城,島國,海岸,Land nomad 等等都好有趣
作者: soderek9687    時間: 31-10-2012 19:33
點解冇綠亞封快或帝快,成日都係城快,又點解唔試下玩其他圖,成日綠亞,其實好似圍城,島國,海岸,Land nomad 等 ...
BENAOCBEN 發表於 31-10-2012 17:16

i agree
作者: jaxis    時間: 31-10-2012 23:00
主流同非主流分別
台灣主流反而係無海牧地同大陸. 兩都都玩過不過海戰太渣比人秒殺
魔法家族既台灣牧地就整体實力都算比樂古好多
作者: 綠亞TG    時間: 31-10-2012 23:13
無海牧地無海戰,大陸一般禁封海,請問盟主大人如何海戰太渣比人秒殺
作者: jaxis    時間: 1-11-2012 18:52
回復 78# 綠亞TG

沒碼頭HOTKEY  升城方法都唔知試過當6 AR咁打D經輸好多11
未睇過REC未知點打11
作者: Rlckageha    時間: 5-11-2012 12:00
如果老手而家仲keep住打實勁啦,不過聽你地話出名個D好似 wdd 同 kyo, 係 zone 個時最多1800+如果我冇記錯,( ...
hk_horse 發表於 29-10-2012 02:24

真心期待你回歸AOC界 : )
作者: royman135    時間: 5-11-2012 14:41
如果夠膽就來兵堡同我1打1
睇你地都唔夠膽架喇
作者: 打倒冷月夜    時間: 5-11-2012 16:14
回復 81# royman135

時間?ip?
作者: 伍大少    時間: 5-11-2012 19:34
真心期待你回歸AOC界 : )
Rlckageha 發表於 5-11-2012 12:00

KYO城快起家都比佢吹到果陣有18+  佢講果個時代起碼十幾年前  KYO應該毛都未生齊
作者: Rlckageha    時間: 5-11-2012 21:39
KYO城快起家都比佢吹到果陣有18+  佢講果個時代起碼十幾年前  KYO應該毛都未生齊 ...
伍大少 發表於 5-11-2012 11:34

11~唔好踢爆ok?
作者: 手田水口廿卜    時間: 5-11-2012 22:24
如果夠膽就來兵堡同我1打1
睇你地都唔夠膽架喇
royman135 發表於 5-11-2012 14:41

你用條,我用拜:lol:
作者: hk_horse    時間: 5-11-2012 22:52
我玩個年代係好早期,我由aoe1 開始打你地話有幾早...以前真係有個 KYO 17-1800+肉中手,講中文,我估係後尾個kyo 吧...講下題外話,我有一個老友叫 hoho88 仲打緊aoe1,佢控制力仲驚人
,係voobly topest 3 rating ,係香港人,佢控制力一定勁過而家viper,(i have look his record in voobly),十幾年前我叫佢轉打aoc佢唔肯真係香港嘅損失,另外本人係不限岩岩玩返一星期,竟然仲見到D外国老名ID,仲有平心而論,而家D人比以前進步咗,以前1850+分約而家1700+
作者: hk_horse    時間: 5-11-2012 22:56
唔記得補充由aoe1,ror,aok,aoc,aom,aoe3 等係aoe1 最玩控制力的
作者: leomessi    時間: 6-11-2012 22:32
真係話你 o n9, 驚你嬲, 一味吹吹吹, 我諗kyo十幾年前電腦都未識開阿, 仲有我想講我覺得e隻game唔係單單靠控制力就可以贏哂lor, 睇黎你十幾年前d 2k+應該幾弱下
作者: 兩兩    時間: 7-11-2012 06:40
回復 86# hk_horse

嘩 WIN VIPER
你不如叫佢轉去sc2 啦,真心覺得佢有才華有天份, 叫佢去同韓仔打sc2 ok?

你都on99 夠viper 打 11
作者: hk_horse    時間: 7-11-2012 10:51
咁咪當我講那個KYO 唔係後期你地D人話勁那個KYO囉,以前咁多香港人玩,同名有咪咁出奇,係你地D人淨係識什么KYO我先憑記憶記得有呢個ID講出嚟,你有係早期zone 玩過先講啦细路,連我之前講嘅老手gigi team,liveson,apo cx 阿 King 個D都唔識,呢D全部係始祖,老手冇可能唔識,我地aok 打到2k 跟住aoc 先出仲未有1.0c,都仲未講aoe1,你話有幾耐,仲有我講我老友只係講佢個人控制力,你玩過aoe1 和其他糸列先好評論,連我都服佢嘅控制力,可能因為本身佢係鋼琴教師,隻手太敏銳, aoe1 主要玩控兵,經濟次要,但aoc 掉番轉,經濟基楚好為主要,打法為次要,控兵為三要
作者: 兩兩    時間: 7-11-2012 11:06
回復 90# hk_horse

早知我叫idra 黎玩aoc 啦.. 佢sc2 平均apm 250 一定sm 死人
作者: 兩兩    時間: 7-11-2012 11:11
回復 90# hk_horse

越睇越癲... 十幾年前既daut 同e家既daut 打 分數大約0:50
你竟然搵你十幾年前d 2k 同e家果d比
我期待你同你班frd 回歸挑poz 機
作者: 綠亞TG    時間: 7-11-2012 22:36

http://www.voobly.com/ladder/view/Age-of-Empires/Random-Map

原來AOE1世界有6條友控制力比VIPER強
作者: jaxis    時間: 7-11-2012 22:40
為證實唔到既事去爭論係無意義
作者: 綠亞TG    時間: 7-11-2012 22:47
咁咪當我講那個KYO 唔係後期你地D人話勁那個KYO囉,以前咁多香港人玩,同名有咪咁出奇,係你地D人淨係識什么KYO我先憑記憶記得有呢個ID講出嚟,你有係早期zone 玩過先講啦细路,連我之前講嘅老手gigi team,liveson,apo cx 阿 King 個D都唔識,呢D全部係始祖,老手冇可能唔識,我地aok 打到2k 跟住aoc 先出仲未有1.0c,都仲未講aoe1,你話有幾耐,仲有我講我老友只係講佢個人控制力,你玩過aoe1 和其他糸列先好評論,連我都服佢嘅控制力,可能因為本身佢係鋼琴教師,隻手太敏銳, aoe1 主要玩控兵,經濟次要,但aoc 掉番轉,經濟基楚好為主要,打法為次要,控兵為三要
hk_horse 發表於 7-11-2012 10:51

咁你都叫佢玩下AOC先搵佢同AOC玩家比較啦
作者: 綠亞TG    時間: 7-11-2012 23:01
為證實唔到既事去爭論係無意義
jaxis 發表於 7-11-2012 22:40

最討厭係佢O係到自HIGH,回憶往事,係咁講D傳奇人物以前得18+,自己果陣有2K好威威

大佬,如果一開始玩就有2K依D唔係高手,係CHEATER,HACKER
條友個腦真係有問題
作者: _svr_GG    時間: 12-11-2012 12:10
影盟主太神了 跪求影盟主得閒傳授多d絕技俾我
作者: 兩兩    時間: 13-11-2012 06:32
回復 97# _svr_GG

得10隻字唔合格..唔夠誠意
作者: 伍大少    時間: 23-11-2012 23:41
咁咪當我講那個KYO 唔係後期你地D人話勁那個KYO囉,以前咁多香港人玩,同名有咪咁出奇,係你地D人淨係識什么KY ...
hk_horse 發表於 7-11-2012 10:51

某港甲退役人士說:我地以前,踢到港甲一早踢到悶哂,果個咩咩咩踢到去西甲果個以前咪又係我手下敗將,仲有呀我果個打美式足球朋友,唔肯踢波咋,肯踢既話肯定勁過美斯
作者: hk_horse    時間: 24-11-2012 12:58
我諗而家都冇人記得我,你地真係冇人識我地?我其他老友 live4son ,apo, 阿 King 一個都唔識?? 以前D人去哂邊度呀,淨係識WDD??我就唔信WDD唔識我地,佢唔識都應該聽過我地,因為我講D舊事比你地聽,講下歷史,不過我估你地都唔知,因為個時你地可能仲係小朋友, (不過 zone 老玩家一定知道) ,其實aok 隻 game 出嘅時侯,Microsoft 係zone 資詢咗好多 aoe1 高手意見,(個時 age of empires 呢隻 game 實在太 hit ,個個都好期待aoe2 出現( 即係aok )資詢咗包括我個team D人,仲有 L clan, bsk team 等(L clan 同 bsk 由aoe1 開始已經係強隊)當然我覺得我地個 gigi team最勁,哈哈,當時仲有其他高手,dfx,koven等,( 佢aoe1 開始玩)仲有其他高手不能盡錄, 我地一齊比意見,而我地team比嘅意見就係將 Town centre 改成可以比村民躲避,同埋每個文明都有獨有兵種(可能就係之後嘅城堡兵),所以aok 係集眾多aoe 高手加入意見元素而演變出來,直至再進化成aoc 各 1.0a -1.0e version

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://anson.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2