打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 話時話...點品既野

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

邊個哂氣 邊個傻膠 大家自有公理

唔明你講咩啦 都用「轉」而不用

我無武器 就係打尼D 新手怪加啦, ...
wc030201 發表於 2-2-2016 14:45

升級,就打弱怪不是問題,但至少升好級,能打強怪吧
可惜,明男無武就打不到

項冰9級怪特性,技術好的話足夠永凍(這是我POST YOUTUBE片的原因)
當年我港巨用時還是I制,據聞新版為了遷就左手,改了。不過太廢,台巨不打算再升,不知改成甚麼制,應該更易用才是
空裝單配封冰,理論上能打大部分地怪,包括印度怪(當然封冰技術要夠,MP要夠,不夠的話,配孔佳)
這點,近攻的明男,是不可能做到的,想想印南怪……囧
(不過白虎還是弱點,因白虎是10級怪)

而項之所以廢,因為明男玄槍有大力丸,甲馬玄槍有雙力,所以項不可能高攻
(如果項都高攻,馬不用玩了,能吃大力的玄槍明男會上神枱)

另外,升級快慢和強弱無關,例如龜低級出去等若送死,但不等於它弱,一直用升級能力來定強弱,是謬誤

話已至此,相信應該明白了,不明白者,多言無益
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

明男百武係可以飛去怪中間。另外一定係主勁尐,因為有得食大力丸仲有段加谷得頂得打得。而項都勁性價比最好 ...
kiyeungd 發表於 2-2-2016 17:02

未用過明男伯母,可以飛?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

明男百武係可以飛去怪中間。另外一定係主勁尐,因為有得食大力丸仲有段加谷得頂得打得。而項都勁性價比最好 ...
kiyeungd 發表於 2-2-2016 09:02

百武技應該係格檔...你講果個應該 係 <棒> 武技
回復 支持 反對

升級,就打弱怪不是問題,但至少升好級,能打強怪吧
可惜,明男無武就打不到

項冰9級怪特性,技術好的 ...
foolruner 發表於 2-2-2016 07:30

一切都係效率問題,同你講都哂氣...要打勁怪有何難? 用多小時間才是重點。
所以廢,因為明男玄槍有大力丸,甲馬玄槍有雙力,所以項不可能高攻
(如果項都高攻,馬不用玩了,能吃大力的玄槍明男會上神枱)
項之所以廢 係因為佢出技慢呀大佬,
金2用玄槍 出技快過項成倍
就算無2倍技,項都係廢個人

另外,升級快慢和強弱無關,例如龜低級出去等若送死,但不等於它弱,一直用升級能力來定強弱,是謬誤
令一隻主力,同輔手比較..你都真係神神地。
照你咁講,無野係勁。。。呀莫先最勁,可以打哂全地怪
我只是用明男同項 2隻主力做比較
話已至此,相信應該明白了,不明白者,多言無益。
你要死撐,講多哂氣
回復 支持 反對

當版主連無想點用都唔知
當版主連未符效果都唔知

你同一個唔識點玩巨商既人講野
哂心機啦 ...
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 11:33

我對事不對人....未符 VS 龜FU 各有各精彩啦   
我用明主
龜FU:-130 開左70 接近 強化70%
羊FU:-130 開左65

如果係30秒內 條羊FU 血清唔哂,咪會好頂過龜
利申我明主1.4万血..... 用羊FU 係好頂D 因為無回血

但平常... 頂多都係2000-3000血...
正常情況下 龜FU 都好用過羊
有天使更加唔洗用羊都得
P.S 全體明主隻小龜 D傷好西利.... 2下KILL炎王 應該比真玄武仲高攻 仲識吸血
52說好的吸魔? 無左...
我比隻400HP 的主用 一HIT 5000左右
我比隻1.4万HP 的主用 一HIT 2万幾
回復 支持 反對

當版主連無想點用都唔知
當版主連未符效果都唔知

你同一個唔識點玩巨商既人講野
哂心機啦 ...
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 19:33

對唔住lo
#曲線要講明
回復 支持 反對

對唔住lo
#曲線要講明
新手勿電 發表於 2-2-2016 12:00

佢唔係叫你= ="..........
回復 支持 反對