打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 話時話...點品既野

邊個哂氣 邊個傻膠 大家自有公理

唔明你講咩啦 都用「轉」而不用

我無武器 就係打尼D 新手怪加啦, ...
wc030201 發表於 2-2-2016 14:45

升級,就打弱怪不是問題,但至少升好級,能打強怪吧
可惜,明男無武就打不到

項冰9級怪特性,技術好的話足夠永凍(這是我POST YOUTUBE片的原因)
當年我港巨用時還是I制,據聞新版為了遷就左手,改了。不過太廢,台巨不打算再升,不知改成甚麼制,應該更易用才是
空裝單配封冰,理論上能打大部分地怪,包括印度怪(當然封冰技術要夠,MP要夠,不夠的話,配孔佳)
這點,近攻的明男,是不可能做到的,想想印南怪……囧
(不過白虎還是弱點,因白虎是10級怪)

而項之所以廢,因為明男玄槍有大力丸,甲馬玄槍有雙力,所以項不可能高攻
(如果項都高攻,馬不用玩了,能吃大力的玄槍明男會上神枱)

另外,升級快慢和強弱無關,例如龜低級出去等若送死,但不等於它弱,一直用升級能力來定強弱,是謬誤

話已至此,相信應該明白了,不明白者,多言無益
回復 支持 反對

明男百武係可以飛去怪中間。另外一定係主勁尐,因為有得食大力丸仲有段加谷得頂得打得。而項都勁性價比最好 ...
kiyeungd 發表於 2-2-2016 17:02

未用過明男伯母,可以飛?
回復 支持 反對

我對事不對人....未符 VS 龜FU 各有各精彩啦   
我用明主
龜FU:-130 開左70 接近 強化70%
羊FU:-130 開 ...
wc030201 發表於 2-2-2016 19:55

可惜某些人對人不對事
也不想在這帖談其他帖的事
回復 支持 反對

一切都係效率問題,同你講都哂氣...要打勁怪有何難? 用多小時間才是重點。
而項之所以廢,因為明男玄槍有 ...
wc030201 發表於 2-2-2016 18:55

打勁怪有何難

又變成有玄槍,說好的身無長財呢?呀呀差一點忘了,金2玄槍……好像要解符吧?

項因為79槍(配燕+MP女)都能用,500M成本,真正貧民出身

不言龜,言虎吧,210前同樣送死(火CE都難),但印南出現前號稱可以打全地怪
不言例子,單說用效率來定強弱,就有問題了
因為我玩巨商,不是只想打食魂/火CE……甚至十年前的閻王
回復 支持 反對

你咪試下500m既項2打云狗囉,唔好講再勁d,打到幾時

我190虎已經打緊人馬
魔界幻龍 發表於 3-2-2016 11:07

500M有白虎?
回復 支持 反對

E度做咩咁大火藥味 係樂古好耐冇見過@@
滿天星 發表於 2-2-2016 20:03

君子之爭而已,我們兩人都想為窮人著想多一些
希望教會窮人不課金,又能打到高級怪物。
只是意見不同,對事不對人

我們兩人至少不像現今世代某些網民,平時潛水不教別人,
到他人出教學,就以救世主形式批判他人錯誤,批得一文不值,但自己又不出教學(不教當然沒有錯)
扯遠了……
回復 支持 反對

不言龜,言虎吧,210前同樣送死(火CE都難),但印南出現前號稱可以打全地怪
不言例子,單說用效率來定強弱, ...
魔界幻龍 發表於 3-2-2016 14:35

讓我猜測一下你隱藏的一半說話,應該是說500M的問題吧?

我說龜虎(甚至龍都適用),只是說明,升級效率,與強弱無關
以此例子說明,明男打食魂(升級)效率高,不代表強
沒有說過500M有神獸

新手都想脫離打閻王/食魂/火CE的地獄,即使是貧民
回復 支持 反對

打勁怪有何難

又變成有玄槍,說好的身無長財呢?呀呀差一點忘了,金2玄槍……好像要解符吧?
係你自 ...
wc030201 發表於 3-2-2016 16:49

係你自己話主角同甲馬因為有2倍先比項勁,我題出金2 只想證明, 同一照技,不同人用都有分別。說好的身無長財呢?
有這些,項就可以炒,但這些不用錢?貧民呀。沒有,乖乖用項吧

20個先石 唔該唔好同我哂啦,轉隻垃圾。
項沒有說廢

唔講效率,咁用咩比較呀,神手??難道打到勁怪叫強?
快好過慢,慢好過打不到
可惜,貧民明男還處於打不到的階段,所以慢的項,比打不到的貧民明男好
請證明貧民能用莫打勁怪(別告訴我用封冰,無論入籍還是封冰符都不是貧民能承受的)

唔好用不正常人的假設:對於一個新手唔會想打勁怪,UP LV為主
多謝你的不正常人思考,不過我見過好多新手問我,甚麼時候才能打勁怪

就算想打勁過,都唔會用隻垃圾2轉去打啦,貪打得夠慢咩?
首先打到,再言打得快

無錢,打勁怪,2046先完一場? 鬼同你打咩?
嗯,讓我想想…氣功神炮至少要7秒,5秒打,2秒到,走場需要五秒,李寧開技慢慢炸
哦還有大定召鼠憑依再開
應該達到你2046的標準了

事實勝過一切,咩<場地> 最多人去打? 食云/人馬/冰肥果D
謬論。
升好了不會只打一種怪,應該把所有怪的人流計入去吧
現在,已經想不到有多少人真不課金了
回復 支持 反對

又一神吹
白虎 只要有武器 就可以夠打火EC 白虎中期 2下殺火EC
本人用過 無武的白虎,用馬FU ...
wc030201 發表於 3-2-2016 16:56

不過真係好易死 要手速(林2) 回HP

多謝你表述
回復 支持 反對

咁我係因為無武器, 你唔好COPY D唔COPY D?洗鬼一定要210SET咩

白虎 只要有武器 ...
wc030201 發表於 3-2-2016 18:32

我錯
但還是食魂/火CE
回復 支持 反對