查看: 28828|回復: 54
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 變態的龜天王

轉自:

龜天王招技遠到變態......攻就唔提.....
另外佢有7支刀既片睇
henryns 發表於 31-3-2016 23:37

一條魔13000MP,一隻毀滅者燒剩2000點左右,此變態也
回復 支持 反對

你自己請講黎講去都係刷經用
我味問你,刷完經仲有咩做?

打天?都係敢講,拎個位出黎用念先啦
玩得青龍定日 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 02:39

多天王組隊快完場,可惜經不入自己袋

日凶不單加幾千法力,加的還有威力

玩過天王都明白其中問題所在,可惜你沒有玩過天王,合一隻就明那幾千魔對天王作用如何大了

合一隻吧
回復 支持 反對

都係哥句
7帥3神1天王
仲邊有位
放雀武好過你多得過千幾魔

金巨燕天使帕賽(花/祖) 龍龜 公式兵陣無只走得 ...
魔界幻龍 發表於 1-4-2016 20:50

金巨燕我有,其他我一隻都無

好吧,陰當半隻,吸升空裝雀當半隻
回復 支持 反對

反問緊都唔知
LOGIC
唔3神,多1個位,都唔會走去玩只加400智既野
台女印狐?

放裝食兵位 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 18:55

原來你所有兵都要放在兵陣中

以我所知入戰只可以7隊兵,3人打,只有4隊,只能入四隊,就慢

原來用合凶獸數目就可以判定有用與否?
你真的如此思考?
你的邏輯推論就如此可笑?

如果合過凶就覺得要引人合,那麼反轉來,未合過凶,是否就要叫人不要合?
如此你說話都很不中肯
回復 支持 反對

其實我比較同意魔幻巨龍既觀點,不過每個post你都同人駁火,希望你現實中既溝通交流技巧比網上好啦

以下都係二選一既比較,個人意見只供參考

朱雀減15抗比日凶加智好

打天用龍,主要係價錢同埋隻game既無乜群體空怪

玄武比龜天王隻龜易引怪,呢個純粹係個人感覺

申報利益:雀龜(已合天王)龜龜天王都有用,將來打算轉花3放念同合日凶

okas77766 發表於 3-4-2016 19:30

算是最平心靜氣討論的人,就選你回應了

1雀減15%抗確有用,但有不少缺陷,它要按擊打次數,之前3%/HIT,後來52網都改了,不知改成甚麼樣。
-雀武技要四圍放需要時間,對於30秒內要完場的人,這是很大困擾,也未必全中。
-至於2下中全體…算是非常可笑的了,單方向就有三個,加上怪會散,玩過花3就明白
-不知有沒有試過,雀武技未飛到怪已死,在盤古套+風精當道年代,是可能的,加上龜天王那麼遠那麼快
相比之下,加智必然加攻擊力,落左每一隻怪都加

2群體打天,無可替代,至於價值差異就各人自判
但無疑,加智於龜天王,為它價值加上了一個籌碼

3此本日凶之問題,非玄武的問題,不過頂怪太多,要說到「走唔甩」,這太誇張了吧?
龜確實比較吸引怪注意,但也有不少致命弱點,例如要走出去(雖然爆技後有加速),又例如只有一條命,再加上要吸血會打散怪
相比鉅,沒有到必要的地步

利申,鉅燕龍臭腳天王(陰),其他(申孔馬虎雀)全是吸經兵陣
五神全用過,倉有念一隻隨時換出來打天用,花3昌303各有一隻玩
倉雪藏有帕祖天使聖天象神、明朝台三國幻(LV1 )印狐
(日凶借帳玩過)
回復 支持 反對

247+192天王係勁D既,對升等有特別見解
只能入四隊,就慢
1個人場場5秒入6隊
其實我睇唔明你打緊咩
合凶 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 23:59

不明白嗎?看看你的說話就明白了

其實入去巨商睇下有幾多人收凶套就知,一星期內,五只手指已經數得哂,一只手指可能已經夠
真正既熱門野大把人收

多人組隊刷經更快,也算是趣聞了
回復 支持 反對

一開始已經2下中,完
至於2下中全體…算是非常可笑的了
都唔講片入面有D位放錯
你做唔到姐,有D經驗就已經 ...
魔界幻龍 發表於 4-4-2016 00:36

原來只是一面
一面2下技,而且未知是否減足15%抗
在刷經中要放至少3邊6下技
看來要專業吸手

雀真有用
時間正是重點,放一招和六招
回復 支持 反對

k.cheukman 發表於 4-4-2016 09:12
其實大家都係交流下姐~
駛咩下下講到攻心計咁樣呀~玩遊戲姐~
唔一定下下批評既........

他一向消極批評無極限
只認自己一套才是最大,無法接受他人玩法
殊不知,不同玩法各擅勝場才是一向巨商發展的方向
因為如此才符合巨商的利益(多課金)

例如天使,看到某韓巨blog用天使取代回血,就認為必用,卻只是單一用家之法,而忽略其他韓巨人用台男、甚至台女,更不用提韓巨玩法未必等於正確

於是「公式陣」中有天使,而且必用
至於龜從何來,我未看到他有任何申述

我都想知有多少人被他fake合龜和買權能
年中見太多人合龜後悔不已,或許身體力行退巨的他無法一見啦

題外話一句,看到近期他不斷叫人退巨,幾可肯定他已經退巨,所以拉人退巨
至於如此猜測的原因,不提也罷
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 4-4-2016 23:27
回復 60# foolruner

多聞天王本身追求高攻高速,自然盡一切方法加攻
相比六發甚至更多才覆蓋全體,而且怪死都未飛到的雀武,日凶作用更大

玩過雀玩過天王的人一定明白

當然公式兵陣+身上兵陣就是全部的你,沒玩過雀應該不曉
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 6-4-2016 11:42
你唔識用直線技咪講囉
不如教左我點樣無想一轉停先,未符回滿血

至少我無法將直線技變成轉彎,使其擊中全體

雀的確0.1飛速,當然你未玩過可能無法瞭解

你就特別愛撥人冷水,是個人都希望玩強玩大,你就叫人一入學就退學
哦,好像是最近才有這愛好?
回復 支持 反對