樂古Nakuz

標題: 我真係覺得自己係痴線既 ;口; Yo! [打印本頁]

作者: *JIMI``]]    時間: 1-1-2010 12:19
標題: 我真係覺得自己係痴線既 ;口; Yo!

剪左個帥頭之後就癲左線..(NR的人知道其實這只是藉口...

well...點解呢度少左咁多人氣既!?
(想當年..) 一日有成3,4個新post
宜家想搵個無鋪塵既都難喎 lol..
btw...搵多D女黎自貼俾我睇 haaaa!
作者: AlexKing    時間: 1-1-2010 12:24
呢個區已經沈輪喇 有新post都冇人回la
作者: *JIMI``]]    時間: 1-1-2010 13:02
人人跳糟 lol?
作者: 偉仔    時間: 1-1-2010 13:13
哈哈,剪左個頭q左好多囧
作者: AlexKing    時間: 1-1-2010 13:13
有可能 搞到我呢d新人冇人識- -
作者: Yondaimc    時間: 1-1-2010 13:44
嬸嬸啵 十卜
作者: *JIMI``]]    時間: 1-1-2010 13:46
男人不嬲都係無人理 ( 鬼叫我係女人咩 ;口;...

haaa...偉兄 Y兄! 好耐無見!! 我俾人話似呀旺-,-v
作者: 櫻花之臣    時間: 1-1-2010 14:38
我都係新黎.....支持
作者: 冰月~    時間: 1-1-2010 16:05
我是來送上個新年快樂
作者: *JIMI``]]    時間: 1-1-2010 18:36
Happy New Year!
作者: Yondaimc    時間: 1-1-2010 20:31

haaa...偉兄 Y兄! 好耐無見!! 我俾人話似呀旺-,-v
*JIMI``]] 發表於 1-1-2010 13:46

呀旺跟本就不似占美

占美是好漂亮的嬸嬸唷~_____~
作者: *JIMI``]]    時間: 1-1-2010 21:06
呀旺跟本就不似占美

占美是好漂亮的嬸嬸唷~_____~
Yondaimc 發表於 1-1-2010 20:31

多謝呀 ;口;...
作者: Janelle`:3    時間: 2-1-2010 11:12
新年快樂.
JIMI 個新look好盞鬼囧
其實你第1幅相企緊邊-,-?
作者: 偉仔    時間: 2-1-2010 12:01

*JIMI``]] 發表於 1-1-2010 13:46

呀旺,剪左個頭D FRD咪笑到肚痛?
作者: *JIMI``]]    時間: 2-1-2010 12:19
呀旺,剪左個頭D FRD咪笑到肚痛?
偉仔 發表於 2-1-2010 12:01

講笑姐..佢地都話個頭勁襯我 a_av
新年快樂.
JIMI 個新look好盞鬼囧
其實你第1幅相企緊邊-,-?
Janelle`:3 發表於 2-1-2010 11:12

haaaaa...新一年 新作風
(其實係照舊我既搞野作風 囧..

well..我練緊亨功水上飄..haaa
(你放大張相就知我企係邊A_A
作者: kendogdog    時間: 2-1-2010 14:28
好搞笑,新年快樂xdd
作者: dodo10278    時間: 2-1-2010 14:43
吾攬住個骨頭啦 a_a?
作者: 牙翎    時間: 2-1-2010 15:18
成個小朋友咁-.-
作者: *JIMI``]]    時間: 2-1-2010 15:26
新年快樂呀狗!

人會變架喇 haaaa

yo! 我不知幾唔想變大...
作者: 冰月~    時間: 2-1-2010 16:56
小愛fans ;D
我都唔想大=[
作者: *JIMI``]]    時間: 2-1-2010 17:07
小愛fans ;D
我都唔想大=[
冰月~ 發表於 2-1-2010 16:56

小愛小愛小愛小愛 ;口;))))
人愈大 愈多責任
作者: 冰月~    時間: 2-1-2010 17:43
難道你與女孩那個那個要負責喇嗎- -+
作者: *JIMI``]]    時間: 2-1-2010 17:59
難道你與女孩那個那個要負責喇嗎- -+
冰月~ 發表於 2-1-2010 17:43

負責任是沒問題的..只是找不到一個值得負上責任的人
作者: 冰月~    時間: 2-1-2010 18:00
唉-.-~
唔好提~
作者: *JIMI``]]    時間: 2-1-2010 18:21
唉-.-~
唔好提~
冰月~ 發表於 2-1-2010 18:00

勾起傷心事呀!? haaaa!
作者: kendogdog    時間: 2-1-2010 20:06
負責任是沒問題的..只是找不到一個值得負上責任的人
*JIMI``]] 發表於 2-1-2010 17:59

負責任 <--可以配另一個詞a_a
作者: *JIMI``]]    時間: 2-1-2010 20:21
負責任
kendogdog 發表於 2-1-2010 20:06

的男人?
作者: AlexKing    時間: 2-1-2010 20:48
新黎既都係比人無視嫁喇~~!
唉~~!我既帖繼續沈落去.....
fine~~!慣哂- -
作者: AlexKing    時間: 2-1-2010 20:48
作者: *JIMI``]]    時間: 2-1-2010 21:02
AlexKing 發表於 2-1-2010 20:48

關我鳩事-,-?
作者: 冰月~    時間: 2-1-2010 21:03
做咩爆粗=.=
作者: AlexKing    時間: 2-1-2010 21:12
關我鳩事-,-?
*JIMI``]] 發表於 2-1-2010 21:02

幾時話係關你事啊- -
作者: *JIMI``]]    時間: 2-1-2010 22:05
幾時話係關你事啊- -
AlexKing 發表於 2-1-2010 21:12

衝入黎講埋晒D廢話,_,
做咩爆粗=.=
冰月~ 發表於 2-1-2010 21:03

我鐘意~_~...diu! 呵...
作者: siu芷    時間: 2-1-2010 23:16
癲左(指
作者: Janelle`:3    時間: 3-1-2010 05:53
講笑姐..佢地都話個頭勁襯我 a_av

haaaaa...新一年 新作風
(其實係照舊我既搞野作風 囧..

well..我練緊亨功水上飄..haaa
(你放大張相就知我企係邊A_A
*JIMI``]] 發表於 2-1-2010 12:19
真係好岩你既作風囧 期待你下一個look會有咩變化
well...我覺得好似 "壁虎"跳牆or小強好似人咁企or扮晒蟹囧a
總之就好好笑-.....-
((見到啦囧

新年流流=,=搞乜又係咁爆粗.應該訓醒咖啦喎
作者: AlexKing    時間: 3-1-2010 10:08
衝入黎講埋晒D廢話,_,

我鐘意~_~...diu! 呵...
*JIMI``]] 發表於 2-1-2010 22:05

我不嬲都係講廢話
唔講廢話可以講咩
作者: ┼明月新星↗    時間: 3-1-2010 10:11
jIMI^_^
remember me?! xd
作者: *JIMI``]]    時間: 3-1-2010 13:02
jIMI^_^
remember me?! xd
┼明月新星↗ 發表於 3-1-2010 10:11

why not a_a? haaaa
真係好岩你既作風囧 期待你下一個look會有咩變化
well...我覺得好似 "壁虎"跳牆or小強好似人咁企or扮晒蟹囧a
總之就好好笑-.....-
((見到啦囧

新年流流=,=搞乜又係咁爆粗.應該訓醒咖啦喎 ...
Janelle`:3 發表於 3-1-2010 05:53

haaaa...下次扮spiderman先 a_a
下次呀...um....再玩癲D先!
作者: Janelle`:3    時間: 4-1-2010 15:45
why not a_a? haaaa

haaaa...下次扮spiderman先 a_a
下次呀...um....再玩癲D先!
*JIMI``]] 發表於 3-1-2010 13:02
最好著埋spiderman套衫+_+xdd
作者: ˊlung★    時間: 5-1-2010 16:03
我覺得妳唔係痴線既YO!
作者: *JIMI``]]    時間: 10-1-2010 01:01
Yo....去完6日旅行返黎! 爽呀!
作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2010 13:06
有冇聽我講買長褲-,-好玩嗎?
作者: *JIMI``]]    時間: 14-1-2010 14:10
有冇聽我講買長褲-,-好玩嗎?
Janelle`:3 發表於 14-1-2010 13:06

買左2條滑雪褲 :p.. 超正...超好玩呀!
作者: 牙翎    時間: 14-1-2010 22:28
去旅行有咩趣聞~
作者: *JIMI``]]    時間: 14-1-2010 22:35
去旅行有咩趣聞~
牙翎 發表於 14-1-2010 22:28

中國既女生愈黎愈得! A_Av
作者: 牙翎    時間: 14-1-2010 22:55
中國既女生愈黎愈得! A_Av
*JIMI``]] 發表於 14-1-2010 22:35

其實中國好多靚女-V-
氣質型, GD!
作者: *JIMI``]]    時間: 15-1-2010 00:44
其實中國好多靚女-V-
氣質型, GD!
牙翎 發表於 14-1-2010 22:55

佢地真係由內靚出黎/v\.. 正!
同埋..識打扮左
作者: Janelle`:3    時間: 15-1-2010 06:06
-,-.所以你就諗住.....?
我2月尾都去滑雪! 期待XD
作者: *JIMI``]]    時間: 15-1-2010 11:10
-,-.所以你就諗住.....?
我2月尾都去滑雪! 期待XD
Janelle`:3 發表於 15-1-2010 06:06

haaaaaa....no way la...
lol... 正喎..不過我下次旅行都應該係國內..
到時就應該係...um...長江3峽?黃山?張家界?..
作者: 訓前ゆ想你*騰蛇    時間: 15-1-2010 14:30
你仲係度....我記得你呀!!! =D
作者: Janelle`:3    時間: 16-1-2010 05:00
haaaaaa....no way la...
lol... 正喎..不過我下次旅行都應該係國內..
到時就應該係...um...長江3峽?黃山?張家界?..
*JIMI``]] 發表於 15-1-2010 11:10
A___A really?
但我tick左non-skier-x-a
希望會易少少`我啊嫂之前都係CA讀書
佢話佢有次睇錯地圖`入左高手區又冇得番轉頭最後唯有滑落去=.=
佢話超嚇人喎個高手區 好彩冇跌斷手腦囧
wow.諗住去晒成個CN? 1個地方1個gf?!
有機會去下哈爾濱個邊啦XD 好正咖`
作者: *JIMI``]]    時間: 16-1-2010 20:54
你仲係度....我記得你呀!!! =D
訓前ゆ想你*騰蛇 發表於 15-1-2010 14:30

當然喇 蛇哥A_A
作者: *JIMI``]]    時間: 16-1-2010 20:56
A___A really?
但我tick左non-skier-x-a
希望會易少少`我啊嫂之前都係CA讀書
佢話佢有次睇錯地圖`入左高手區又冇得番轉頭最後唯有滑落去=.=
佢話超嚇人喎個高手區 好彩冇跌斷手腦囧
wow.諗住去晒成個CN? 1個地方1個g ...
Janelle`:3 發表於 16-1-2010 05:00

你講到好似黑森林咁既-_____-..一去無回頭
(希望non-skier唔係BB仔場喇 xd!!)
e..無咁諗過啵..不過又幾值得考慮 haaa!
好呀! 一定會去! 必去!
作者: 牙翎    時間: 16-1-2010 22:23
佢地真係由內靚出黎/v\.. 正!
同埋..識打扮左
*JIMI``]] 發表於 15-1-2010 00:44

真係好正, 我鐘意長髮氣質姐姐.../3\
人靠衣裝啊-口-
作者: *JIMI``]]    時間: 16-1-2010 23:07
真係好正, 我鐘意長髮氣質姐姐.../3\
人靠衣裝啊-口-
牙翎 發表於 16-1-2010 22:23

唉..唔好提 /_\..
女人? 諗下好喇 haaaaa
作者: Janelle`:3    時間: 17-1-2010 06:34
你講到好似黑森林咁既-_____-..一去無回頭
(希望non-skier唔係BB仔場喇 xd!!)
e..無咁諗過啵..不過又幾值得考慮 haaa!
好呀! 一定會去! 必去!
*JIMI``]] 發表於 16-1-2010 20:56
哈..我啊嫂講咖xd
希望啦囧...但都唔好咁難...囧
cherrr~即係e+會諗下啦
呀! 唔記得auntie jimi 要搵既係uncle tim
嗯..不過要早d報
我之前新年去..好遲先報..成萬蚊一個人囧
作者: 牙翎    時間: 17-1-2010 13:55
唉..唔好提 /_\..
女人? 諗下好喇 haaaaa
*JIMI``]] 發表於 16-1-2010 23:07

做咩咁悲!
時機未到姐, 當你身心都準備好就會有女仔
YOUR GIRL~
不過依家已經好少好女仔~JIMI要快手D, 缺貨丫!!
作者: *JIMI``]]    時間: 17-1-2010 15:38
做咩咁悲!
時機未到姐, 當你身心都準備好就會有女仔:)
YOUR GIRL~
不過依家已經好少好女仔~JIMI要快手D, 缺貨丫!!
牙翎 發表於 17-1-2010 13:55

女人? 成橦樓都係姑娘...
只係有邊D係睇得上眼
而又睇得我上眼既姐 haaaa...太麻煩喇
(你講緊好似JIMI咁好既男人缺貨緊呢..haaa!
哈..我啊嫂講咖xd
希望啦囧...但都唔好咁難...囧
cherrr~即係e+會諗下啦
呀! 唔記得auntie jimi 要搵既係uncle tim
嗯..不過要早d報
我之前新年去..好遲先報..成萬蚊一個人囧 ...
Janelle`:3 發表於 17-1-2010 06:34

lol....可能你呀嫂中過招 xd!
宜家好少好女人架喇 /___\ 正如小翎所言吧!
對呀..x'mas同new year之間係最平..!
所以我都揀左個時出發去旅行 :kiss:
好抵! 記得影多d靚相過我睇喎!
作者: 牙翎    時間: 17-1-2010 16:21
只係有邊D係睇得上眼

對呀..x' ...
*JIMI``]] 發表於 17-1-2010 15:38

FACEBOOK果你問我答, 問我如果有一個夢想, 可以實現, 會實現邊一個
我既答案係
有自己喜歡既人, 喜歡既人同時都喜歡自己, 而且維持一輩子
呢個難度, 真係值得我將佢當成夢想啦~
因為靜係可以係夢入面想下-.-

愛情真係好煩, 不過短暫既幸福都好既..
人係鐘意自找麻煩架MA~HAHA

哈哈, JIMI除左講野有時咸濕露骨左D, 骨子裡都係好男人既~
作者: *JIMI``]]    時間: 17-1-2010 18:50
FACEBOOK果你問我答, 問我如果有一個夢想, 可以實現, 會實現邊一個
我既答案係
有自己喜歡既人, 喜歡既人同時都喜歡自己, 而且維持一輩子
呢個難度, 真係值得我將佢當成夢想啦~
因為靜係可以係夢入面想下-.-

愛情 ...
牙翎 發表於 17-1-2010 16:21

對於你個夢想..我有少少意見想講
有時候..夢始終係夢..正如我對我既女神既感覺一樣(你那個是王子吧)
女神始終是女神(王子始終是王子)
始終都是遙不可及..但若然一觸碰到的話..
可能又不是那味兒吧..甚至..女神會變成女巫..
那又何必呢..? 所以..都是讓女神繼續扮演著女神
王子..依然做他的王子吧..

haaaaa...做咩無喇喇咁讚美我呀 a3a..我會囂架喎..
網上有一名言: 大部分的男人認為女人非常麻煩,但大部分的男人卻非常愛找麻煩。
男人..女人..都愛找麻煩吧..畢竟大家都是人類麻..
作者: 牙翎    時間: 17-1-2010 23:50
對於你個夢想..我有少少意見想講
有時候..夢始終係夢..正如我對我既女神既感覺一樣(你那個是王子吧)
女神始終是女神(王子始終是王子)
始終都是遙不可及..但若然一觸碰到的話..
可能又不是那味兒吧..甚至..女神會變 ...
*JIMI``]] 發表於 17-1-2010 18:50

其實我知道架, 因為係夢所以先特別美好
因為現實做唔到所以先係夢
即使係現實做到, 都唔可能同夢一樣

不過有D人呢, 成日嫌3嫌4, 又嫌自己既另一半呢樣唔夠好果樣唔夠好
成日諗住自己可以搵到夢中果一個
又唔睇下自己咩身世-.-
你選擇人, 人都同樣選擇緊你
所以先至有港女既出現

其實同邊個係埋一齊, 都各有長短架啦(意指優點缺點)
都一樣會有果D問題出現,
有D人成日郁下要分手
咁辛苦, 唔好拍拖囉, 囧~~

你抵讚MA~HAHA
讚一次架炸
拿, 多數好男人, 又唔拍拖, 一定有暗病(逃)

哈哈, 我見過呢句LOR!
係你POST係SKYPE, HAHA
果個POST勁好笑

因為人生缺乏左愛情就好似彩虹少左一種顏色咁, 唔完整
有愛情, 會更完滿
不過都要同時維持到其他各方面既野

因為我覺得, 愛情既字典入面係無永遠呢個生字

作者: *JIMI``]]    時間: 17-1-2010 23:55
其實我知道架, 因為係夢所以先特別美好
因為現實做唔到所以先係夢
即使係現實做到, 都唔可能同夢一樣

不過有D人呢, 成日嫌3嫌4, 又嫌自己既另一半呢樣唔夠好果樣唔夠好
成日諗住自己可以搵到夢中果一個
又唔睇下自 ...
牙翎 發表於 17-1-2010 23:50

well...so dream is just a dream
we should come back to the reality..

無錯..所以我一直都無拖拍 haaaa!
因為我仲未放開自己...仲係太挑剔!
有要求 先對自己有個交代麻!

愛情..um...我又唔覺得係必要既..
宜家我用音樂黎代替緊愛情既空虛同寂寞囉..
但係中間既difference就要自己去bear..
係有個差距架喇..但都無計..
唯有習慣(我就慣晒lu...)

睬睬睬!! 我有cancer都未到有暗病 haaaa!
作者: ㊣SteVeN    時間: 17-1-2010 23:59
支持支持
Happy New Year!
作者: 牙翎    時間: 18-1-2010 00:13
well...so dream is just a dream
we should come back to the reality..

無錯..所以我一直都無拖拍 haaaa!
因為我仲未放開自己...仲係太挑剔!
有要求 先對自己有個交代麻!

愛情..um...我又唔覺得係必要既..
宜家 ...
*JIMI``]] 發表於 17-1-2010 23:55

沉睡中的主角怎會怕寂寞~
想要幾多P都無問題

我諗你係未遇到岩FEEL既姐, 有時就算條件都幾岩自己
但係無FEEL...一樣唔得
時機未到姐, 讀住書先囉~~

依家既我就有係D覺得有FEEL, 對方條件唔係太差, 等我適應左對方係鐘意我呢個事實
我就會考慮下自己個狀態岩唔岩拍拖, 如果無乜大問題
我就會拍

但係如果自己無FEEL, 對方條件幾好都係無用的...就算對方係對自己好好-,-
只會換來, 你是好人..囧!

教BIO個MISS同我有一次傾計,
我話有D傷痛, 經歷一次就已經夠,
MISS話, 但係人生中既傷痛又豈止一次呢?
所以我已經學會幸福只係EXTRA既, 唔係必定會有,而傷痛係一定會有, 抱住咁既心態去拍拖
之後MISS就微笑, 可能覺得我傻

或者我咁諗係會好過D既, 無咁大希望, 都無咁失望掛, 如果我真係做得到

愛情, 唔係必要, 不過如果有, 人生就會多份另類既甜蜜~
工作學業上既成就, 俾到一種甜蜜你
家人朋友都俾到幸福甜蜜你
愛情更加不在話下啦

如果你一試過有愛情, 你就又要花好長好長既時間去習慣
人係好難習慣寂寞
但係就好易習慣戀愛, 有個人陪

哈哈, 好難講架WO
絕種好男人但係唔拍拖, 一係有暗病, 再唔係就係唔鐘意女仔...即係BL-.-
作者: *JIMI``]]    時間: 18-1-2010 00:31
沉睡中的主角怎會怕寂寞~
想要幾多P都無問題

我諗你係未遇到岩FEEL既姐, 有時就算條件都幾岩自己
但係無FEEL...一樣唔得
時機未到姐, 讀住書先囉~~

依家既我就有係D覺得有FEEL, 對方條件唔係太差, 等我適應左對 ...
牙翎 發表於 18-1-2010 00:13

w0w...小翎你已經諗到玩幾P..曳曳囉 haaaa

um...岩feel又點..我岩佢唔岩 佢岩我唔岩囉 a_a
所以..都唔到我控制...同埋..我份人又吝嗇 haaaa
又挑剔 又麻煩 又要自由 但又想有人管下啵..

咁我都明白..歌都有得唱喇..
莫若你話選擇人 人亦能選擇你 麻..

我自己就諗野悲觀開既..所以一早就傷透心
睇穿睇透晒..對於一切現實都化晒..
所以都無咩寂寞到傷心呢回事

haaaa 我反而係lonely慣..
萬一要我拍拖 可能仲唔慣..

我宜家又未有咁強烈既需求既~_~...
但我一定唔會BL..haaa!
作者: Janelle`:3    時間: 18-1-2010 02:45
只係有邊D係睇得上眼

對呀..x' ...
*JIMI``]] 發表於 17-1-2010 15:38
佢就係中過招先同我講 lmao
少唔代表冇嘛. 睇你點睇咖姐
最煩就係要就學期假期=.=
有得抵? 我個團d人都係6k-7k左右ja ;(想睇相到時xg睇囉囧
作者: *JIMI``]]    時間: 18-1-2010 11:49
佢就係中過招先同我講 lmao
少唔代表冇嘛. 睇你點睇咖姐
最煩就係要就學期假期=.=
有得抵? 我個團d人都係6k-7k左右ja ;(想睇相到時xg睇囉囧
Janelle`:3 發表於 18-1-2010 02:45

咁佢真係唔好彩 lol...
少先顯得值錢呀麻? haaa (值錢野通常都落唔到我手上 orz..)
咁又係既..學校假期=報貴團...
作者: 牙翎    時間: 18-1-2010 12:44
w0w...小翎你已經諗到玩幾P..曳曳囉 haaaa

um...岩feel又點..我岩佢唔岩 佢岩我唔岩囉 a_a
所以..都唔到我控制...同埋..我份人又吝嗇 haaaa

咁我都明白..歌都有得唱喇 ...
*JIMI``]] 發表於 18-1-2010 00:31

哈哈, 你明白我既A_A

又挑剔 又麻煩 又要自由 但又想有人管下啵..<<完全可以用梨形容我
俾人管果陣又要曳, 想反抗-.- 想自由
自由果陣又想有人管
人就係咁麻煩-,-

或者可能一開頭以為夾, 點知一齊耐左先知根本唔夾
就算性格夾得埋, 大家個理想或者人生觀方向唔同, 都已經可以引起好多爭執

陳百強既等, 超好聽

我就係因為極度悲觀, 所以先好開朗
物極必反, 個個都話我開朗好動
但係最心底既我係好宅XD
總之鐘意靜態, 但係響人地面前就動態到爆HA

你咁多假設架~~
點會有人習慣寂寞, 只會習慣係一個人行動姐~
寂寞係一種感覺, 除非你秒秒都係咁寂寞LA
莫非真係秒秒都充滿寂寞?!
咁大件事0口0!!

哈哈~唔知架, 可能遲D.....HA
作者: *JIMI``]]    時間: 18-1-2010 12:55
哈哈, 你明白我既A_A

牙翎 發表於 18-1-2010 12:44

haaaa...知你呢方面需求大喇...
做咩咁大食先? haa 又肚餓?

um...我都係咁..所以簡單黎講
就係想搵個人可以治到我 lol..
最緊要都係夠醒..咁我先最鐘意..
不過做到咁 真係1D都唔簡單呢..Orz

好多時候..我都會聯想一下同對方既路係點行法..
所以我會飛埋一邊自己諗諗諗..
最後既結論 就係諗到連開始都無 haaa! yo!

係咪聽我節目多而識既先首歌 a3a..?

um..我唔否認你呢種態度既..
因為我自己都係一個內外極不一既人
我外表會要求自己做到好talkative..
好似好positive咁..but..u know...sighhhh
所以我會搵好多野俾自己做..
用工作黎壓死自己..壓到自己無氣透就最正喇..
只有咁 先至可以令到我自己唔會亂咁諗野..
做做做做做...(終於明白細細個個時睇處女座點解係個工作狂)
(原來係逃避既好方法!!! {拇指} )

um...我記得係米米個xg度睇過一段野..
後黎我自己都copy左俾自己睇..如下:

一個人久了,會懶得戀愛
一個人久了,朋友會越重要
一個人久了,會越來越喜歡聽歌
一個人久了,電話會常常忘記帶
一個人久了,就會養成一個怪癖
一個人久了,對愛情會越會越挑剔
一個人久了,除了寂寞點外還是蠻開心的
一個人久了,會慢慢變得成熟起來
一個人久了,會比以前更重視更愛父母,更重視親情
一個人久了,對所有的節日大多沒什麼期待
一個人久了,聽到看到別人一對對的很甜蜜,心裡多少還是會有些介意
一個人久了,會喜歡買很多鞋子,帶自己去很多很遠的地方
一個人久了,會覺得無拘無束自由自在天寬地廣
一個人久了,愛情會變得越來越不重要,取而代之的是錢和事業
一個人久了,愈越來越理性,越來越現實
總之,一個人久了,是很幸福的時光......
即使有一點點無聊和寂寞
但是游走在自己的街道上,什麼都可以無所謂 沒有任何束縛
即使很多人都在疑惑
你,為什麼沒有告別一個人的時光
因為
一個人久了,會上癮的...

所以..我宜家上左癮la...haaaa
作者: Janelle`:3    時間: 18-1-2010 13:09
咁佢真係唔好彩 lol...
少先顯得值錢呀麻? haaa (值錢野通常都落唔到我手上 orz..)
咁又係既..學校假期=報貴團...
*JIMI``]] 發表於 18-1-2010 11:49
係=.=我都好驚.不過我有fd陪A_A 同埋應該有tutor
um-.-我指既點睇係 有半杯水定得番半杯水既睇法
同埋睇你點睇好女人啦 -.- 大陸個d得個靚`
最多咪有氣質.但有時有d野都係扮出黎?
我求先聽風show快活人.
佢話有單國際性新聞. 有個中國女官員.生得好靚.
咁去第2個國家參加d展覽`朝早係酒店度食自助餐
佢行埋去 徒手拎起d 1件件既野食 咬一啖再放番落隻碟度
話呢d野點食 我有比錢咖!   咁-.-~
囧了-_-
係囉-/\-我呀媽之前成日趁我番學報平團去旅行
有次試過1年去3-4次=.=~~~
作者: 牙翎    時間: 18-1-2010 14:11
haaaa...知你呢方面需求大喇...
做咩咁大食先? haa 又肚餓?

好多時候..我都會聯想 ...
*JIMI``]] 發表於 18-1-2010 12:55

哈哈~~你真知我心
不過你都係姐, 之前成日搵我XD!!!
哈哈哈哈~你都好肚餓~

全中囉!!!!!啊/口\

我都好鐘意諗下人地每講一句野, 每做一件事背後代表咩意思
總之對方無講到"我鐘意你"我都會當佢所做既一切係當我係朋友
就算佢講, 我都會當佢講笑
除非佢一再堅持, 慢慢令我感覺到佢既真心
我一直都對自己無乜信心, 覺得自己吸引唔到人
有個要好既男性朋友同我講:你無拖拍既原因係你只係適合做紅顏知己
OTZ...是這樣的嗎...孤獨終老?OTZ...我不要做修女

到有個對象果陣就會有好多野要考慮
但係一開始考慮就唔會停, 最後自己限制住自己
無得拍

我決定拍拖好多時都係聽朋友意見
朋友話, 好男仔丫, 唔好諗咁多啦, 再諗就無架啦
唔好諗咁多啦, 再諗就無架啦<呢一句擊倒左我既話, 就OK~

唔係丫~我潛完水之後你已經無再開台, OTZ
希望遲D有機會聽番?或者有錄音可以俾我聽番~@@?
不過首歌堅係好聽

我好同意係可以用工作去麻煩自己, 根本無時間俾自己去亂諗,
而且工作完既成果亦令自己有成功感~
何樂而不為

表面好好, 對個個都好好, 對自己最唔好XD

我相信佢都係COPY人地XD!!!
不過佢都講得岩
HAHA
作者: 牙翎    時間: 18-1-2010 14:32
係=.=我都好驚.不過我有fd陪A_A 同埋應該有tutor
佢話有單國 ...
Janelle`:3 發表於 18-1-2010 13:09

個別例子姐...
不過中國既全體教育水平都仲係偏低, 鬼叫佢人多多-,-
公民教育都唔係一時既..
好難架..

或者係我地眼中係好有問題, 但係當佢地所有人做緊D最衰既野既時候, 佢地已經覺得自己好高尚架啦-,-
作者: Janelle`:3    時間: 19-1-2010 05:03
個別例子姐...
不過中國既全體教育水平都仲係偏低, 鬼叫佢人多多-,-
公民教育都唔係一時既..
好難架..

或者係我地眼中係好有問題, 但係當佢地所有人做緊D最衰既野既時候, 佢地已經覺得自己好高尚架啦-,- ...
牙翎 發表於 18-1-2010 14:32
乜你認為真係個別例子咩? 中國高官都咁..
我唔係想以一蓋全. 但連咁有學識既人都咁.好難叫人想像個d冇咩教育既人;[
係-.-教育真係一個問題.地大缺資源.但人口又多 所以個個都想出國囉
我呢邊n多中國人.我個fd都係.佢自己都話中國要過多幾代先會慢慢變好
某1d新一代既中國人好似我朋友咁.完全唔覺得佢係中國人囉.佢都係黎左一陣only
我地只好慢慢等中國變好;[
作者: 牙翎    時間: 19-1-2010 12:04
乜你認為真係個別例子咩? 中國高官都咁..
我唔係想以一蓋全. 但連咁有學識既人都咁.好難叫人想像個d冇咩教育既人;[
係-.-教育真係一個問題.地大缺資源.但人口又多 所以個個都想出國囉
我呢邊n多中國人.我個fd都係.佢 ...
Janelle`:3 發表於 19-1-2010 05:03

唉-,-
呃下自己係個別例子
其實佢地咁樣搞法, 我真係唔想自己係中國人-.-
人地外面一講中國就已經有好多唔好既諗法...
中國仲係話自己係禮儀之邦

受過教育既人會做出違背良心既事
可能仲衰過無乜讀過書既人
功利

佢地梨到香港已經好開心啦-.-
講真我班入面都OK多唔係香港出世架WO-.-
屋企人想後代好就帶埋全家梨香港住, 受教育咁
雖然香港教育制度差, 不過個生活環境點都好過大陸-.-
至少我依家係度打64, 唔會有綠霸提醒我有危險要關閉網頁-.-

老果輩既思想都應該改唔到架啦..
要等果班野升曬仙-.-
教育下新一代果D, 慢慢就會好-_-

要俾佢地接觸新思想囉-_-

唉, 中國真係有好多問題
成日俾到我一種, 未學行先學跑, 既感覺-_-
作者: *JIMI``]]    時間: 19-1-2010 21:44
佢話有單國 ...
Janelle`:3 發表於 18-1-2010 13:09

始終都係獸性難移? haaaaa
有個朋友照應始終係好D既
哈哈~~你真知我心
不過你都係姐, 之前成日搵我XD!!!
哈哈哈哈~你都好肚餓~

全中 ...
牙翎 發表於 18-1-2010 14:11

haaaa....所以我咪提議互相餵對方囉 haaa!!!

有個要好既男性朋友同我講:你無拖拍既原因係你只係適合做紅顏知己
wth...我都係D咁既人 囧z..
我一諗既對象就係結婚對象..
雖然係天真+無咩可能左D..
但係既然一直都咁諗..
就唔想改變..KEEP住咁落..

haaaa...有時候..我都不得不承認岩既話 就要襯手..
如果唔係..真係蘇州過後無艇搭..盞自己後悔

haaaa....我宜家就黎連屎都無時間屙喇 囧囧囧..
開台? 拎左我條命去算喇 orz..

哎唷哎唷..又多一個工作狂?
世人愈黎愈多工作狂了..
哪我豈不是被平凡化了!? 靠!!

我都幾同意..特別係對自己身體最唔好..haaaa
咁工作法..係整死自己既不二之路

沒錯..真係講得好岩..上晒癮lu...
作者: 牙翎    時間: 21-1-2010 11:02

haaaa....所以我咪提議互相餵對方囉 haaa!!!

wth...我都係D咁既人 囧z..
我一諗既對象就 ...
*JIMI``]] 發表於 19-1-2010 21:44

HAHA ,電聯啦XD, SMS我;)

我一諗既對象就係結婚對象..
雖然係天真+無咩可能左D..

但係既然一直都咁諗..
就唔想改變..KEEP住咁落..

唉-~-...我都係咁
拍左3次拖,3次都係諗住一生一世,點知竟然俾人話我誇張話我白痴~

最後佢地都係見異思遷~
雖然話自己全心全意就傷得好深
但係當我決定開始一段戀情, 我都會選擇全心全意咁相信佢
無理由因為以前俾人呃就唔信天下間所有既男人架MA~
對邊個都唔公平:S

呢D觀念根本就改唔到

有D人係唔會明點解我要咁認真
就好似我唔明點解D人可以拍散拖,

去拖去抱一個自己根本唔係真心鐘意既人,
嚴重D更可能係一拖唔知幾多個,
一個心只可以裝一個人,
我真係唔明白佢地點解可以咁..

係啊, 就好似蘇格拉底既愛情觀
麥田果個比喻~

其實講真, 自己做既每一件事, 係呢一刻你都唔會後悔
但係當將來, 發生左D野, 而果件事因為依家呢一刻你所做既選擇而行去唔好既方向
你就會後悔

雖然我都做左好多令自己應該要後悔既事
但係我唔會後悔
D人成日話, 如果當初唔係咁咁咁, 呢D都無發生過, 咁今日就唔會咁。
就算當初無咁咁咁, 果D都無發生過, 咁今日又會係點?
世界有太多既可能性
當你以為事情已經好壞既時候, 或許還可以更壞
仲有, 我同你既相遇, 我同所有人既相識相知相惜
都係由我當初既咁咁咁, 而得到
如果唔係當初既果D咁咁咁, 今日既我就唔會係今日既我

哈哈, 得閒就去ALL下啦, 忍得多會便秘XD
得閒既話我會想訓覺ZzZz
其實我都好忙, 只不過應承左人地就要做^~^

好多人都同我講, 每個人都有佢既長短處(優缺), 每個人都好特別
我次次都係回應, 咁個個都好特別咪即係個個都好平凡囉-0-

所以應該每個人都係好平凡, 但係點樣先會特別起來?
只要有人注意到你既優缺點, 你係果個人既生命就係特別既
對於果個人梨講你會係特別既,
而對於整個世界梨講你只不過係一個人

愈係捱愈係覺得自己生存緊丫ma~
咁工作法..係感受生命既不二之法~

哈~咁無人同你表白果D咩~
鐘意你果D女仔咪好慘~T~T
HAHAHA~~
作者: *JIMI``]]    時間: 21-1-2010 12:58
HAHA ,電聯啦XD, SMS我;)

唉-~-...我都係咁
拍左3次拖,3次都係諗住一生一世,點知竟然俾人話我誇張話我白痴~

最後佢地都係見異思遷~
雖然話自己全心全意就傷得好深
但係當我決定開始一段戀情, 我都會選擇全心 ...
牙翎 發表於 21-1-2010 11:02

eh...小翎有興趣玩ons a_a?
but..我連你電話都無 囧...
(我是3hk的..)

唉..算吧喇..天下烏鴉一樣男..
男人皆是..sad...所以預期係咁..
一係就表明心跡..一係就專心相愛
可惜..我想愛不能愛..都係繼續玩樂算 orz...

預期拍散拖咁hurt人法..
我寧願同人地講ons算..
at least大家知道對方想點...

我都有睇蘇格拉底個篇文章..
的確係唔同..偉人真係偉人 lol...

完全同意..但係咁又點..?
好現實講句..今日唔知聽日事..
分分鐘下一刻就會無喇喇離去..
即使未諗到咁悲觀..
幾時去到..仲有幾耐先去到目標..
都係未知知數..既然如此..
人生得意 何不需盡歡呢..?

對對對...人的成長同人既經歷絕對有關係..
若然當初沒有如此經歷..
又豈知今天的自己才能成為自己?
所以..每做一件事..都係對自己既成長下緊工夫..
只在於 明天的自己..會變成如何的自己而已..
正所謂..人本於善..歸根究底...
一個人點衰法..都總有個限度..
或者..一切事物皆空..唯獨人性非也..

又唔係真係屙唔到既 :p
只係工作真係忙 身體真係累..

特別不特別 平凡不平凡..
in fact...就只有自己知道..
因為自己心裡一早就有答案..
只係自己一直扮緊野..
扮晒唔係叻呢樣..但係其實..
不知幾想人地知道自己係叻呢樣叻個樣..
人..就是如此..

咁又有道理 haaaa...
預期空閑..會令到自己覺得生命空虛
咁我寧願忙..至少會令到自己覺得生命充實

有就點都有既..只係..
it's not my cup of tea...well...
so wt? 我鐘意既 又唔鐘意我
無感覺既 無喇喇就彈句喜歡我..
sigh....
作者: 苗小雞﹡    時間: 21-1-2010 23:59
我既痴線仔仔
作者: *JIMI``]]    時間: 22-1-2010 00:23
我既痴線仔仔
苗小雞﹡ 發表於 21-1-2010 23:59

我的美麗媽媽
作者: Janelle`:3    時間: 22-1-2010 14:38
唉-,-
呃下自己係個別例子
其實佢地咁樣搞法, 我真係唔想自己係中國人-.-
人地外面一講中國就已經有好多唔好既諗法...
中國仲係話自己係禮儀之邦

受過教育既人會做出違背良心既事
可能仲衰過無乜讀過書既人
功利 ...
牙翎 發表於 19-1-2010 12:04
除左08奧運. 我一直認為自己係香港人.
的確係禮儀之邦. 但係幾千年前既事(?)
冇讀過書既人反而知道咩叫   廉恥 ?
不,可能係讀得太多書反而比其他野蒙蔽左?
我講既係外國. 我係加拿大.
如果係hk. 因為我之前讀直資.
個個都係hk出世. dad&mom都係.
如果唔係. 都會係mix 唔會係大陸人囧
小學就多新移民囉-,-.
你指學習環境定點? 大陸唔差過hk 其實睇下邊度咖姐
我係CA. 識個fd. 係CA出世但番左北京讀國際學校
佢話兩邊差不多但鍾意個邊多d.
你指呢d限制既話. 的確係既. 話開放又唔開放D:
係. 講真如果我有能力&權力. 我會殺晒班老一輩=.=
我一直確信. 咁樣先可以重新黎過.

你講你呀XD? 呵~
係. 不過我最驚兩個攬埋一齊碌落去囧
作者: 苗小雞﹡    時間: 22-1-2010 18:05
79# *JIMI``]]
唔靚;[....
作者: *JIMI``]]    時間: 23-1-2010 17:28
除左08奧運. 我一直認為自己係香港人.
的確係禮儀之邦. 但係幾千年前既事(?)
冇讀過書既人反而知道咩叫   廉恥 ?
不,可能係讀得太多書反而比其他野蒙蔽左?
我講既係外國. 我係加拿大.
如果係hk. 因為我之前讀直資.
...
Janelle`:3 發表於 22-1-2010 14:38

囧..你咋..haaaa
喔喔喔..唔使驚..大不了咪小雪球撞大雪球 a_av
作者: *JIMI``]]    時間: 23-1-2010 17:28
79# *JIMI``]]
唔靚;[....
苗小雞﹡ 發表於 22-1-2010 18:05

無見雞媽你咁耐 lol...近況如何
作者: 苗小雞﹡    時間: 24-1-2010 20:06
83# *JIMI``]]
咪又係咁...
作者: 小曦`    時間: 13-2-2010 22:33
jimiiiii!!! 自從1年前..定2年前...無再傾過添=D
作者: hihicame    時間: 19-2-2010 00:36
其實有野睇咩
作者: *JIMI``]]    時間: 19-2-2010 00:51
jimiiiii!!! 自從1年前..定2年前...無再傾過添=D
小曦` 發表於 13-2-2010 22:33

對呀 你都無掛住我
作者: jeffwong789    時間: 13-3-2010 06:50
支支持持支支持持
作者: 小曦`    時間: 7-7-2010 03:47
HI JIMI;) CCCCCUU!!!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://anson.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2